‘’Yüz yüze eğitime devam edilmeli”

Eğitim 20.02.2023 - 12:32, Güncelleme: 20.02.2023 - 12:32
 

‘’Yüz yüze eğitime devam edilmeli”

Türkiye’yi derinden etkileyen şiddetli depremler ardından evsiz kalan yüzbinlerce kişi devlet yurtlarına yönlendirildi. Bu yüzden uzaktan eğitime geçilmesi kararını değerlendiren Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) genel başkan yardımcısı Necmi Akyalçın; ‘’Gençlerimizin yüz yüze eğitime devam etmeleri sağlanmalıdır.’’ dedi.
Kahramanmaraşlı merkezli gerçekleşen şiddetli depremler ardından Türkiye’nin güneyinde yer alan 10 kent derinden etkilendi. Bu depremde evsiz kalan yüzbinlerce vatandaş Türkiye’nin muhtelif yerlerinde üniversitelerin yurtlarına yönlendirildi. Bu sebeple geçtiğimiz günlerde alınan kararla tüm ülkedeki üniversiteler bir dönem uzaktan eğitim kararı aldı. Karar hakkında değrelendirme yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) genel başkan yardımcısı ve ÇOMÜ öğretim görevlisi Dr. Necmi Akyalçın; ‘’Depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarının, eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde karşılanmasının yolları bulunmalı ve gençlerimizin yüz yüze eğitime devam etmeleri sağlanmalıdır.’’ dedi. Akyalçın yaptığı açıklamada; ‘’6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi derin bir yasa boğan, 7.7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem ile çok sayıdaki artçıları 10 ilimizi adeta yerle bir etmiştir. Yüzyılın büyük felaketi olarak adlandırılan, binlerce vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına neden olan deprem felaketiyle, yurdumuzdan ve yurtdışından gelen tüm insanların el ele vererek yaptığı mücadeleye, hala devam edilmektedir. Diliyorum ki, yaralarımızı en kısa sürede sarıp bu acıları en aza indirebilelim. Tüm bu acıların yaşandığı 9 Şubat tarihinde YÖK, Bahar Yarıyılının süresiz uzatıldığını, ardından 11 Şubat tarihinde de Bahar Yarıyılının uzaktan eğitim ile tamamlanacağını duyurdu. Depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarının ivedilikle ve sağlıklı bir şekilde yapılması insani bir zorunluluktur. Bu konuda gerekenlerin yapılması, son derece önemlidir.’’ dedi. ‘’Doğru kararın verilmesi, gençlerimizin ve ülkemizin geleceği bakımından çok önemlidir’’ ‘’Öncelikle deprem bölgesindeki öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın durumları ele alınmalıdır. İhtiyaçlar ile mevcut durum değerlendirilerek gerekli düzenlemeler titizlikle yapılmalıdır. Ardından da yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için çareler aranmalı, depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarının, eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde karşılanmasının yolları bulunmalı ve gençlerimizin yüz yüze eğitime devam etmeleri sağlanmalıdır. Bu konunun yetkililerce, tekrar gözden geçirilerek gerçekçi planlamalarla en doğru kararın verilmesi, gençlerimizin ve ülkemizin geleceği bakımından çok önemlidir.’’ diye sözlerini tamamladı. 
Türkiye’yi derinden etkileyen şiddetli depremler ardından evsiz kalan yüzbinlerce kişi devlet yurtlarına yönlendirildi. Bu yüzden uzaktan eğitime geçilmesi kararını değerlendiren Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) genel başkan yardımcısı Necmi Akyalçın; ‘’Gençlerimizin yüz yüze eğitime devam etmeleri sağlanmalıdır.’’ dedi.

Kahramanmaraşlı merkezli gerçekleşen şiddetli depremler ardından Türkiye’nin güneyinde yer alan 10 kent derinden etkilendi. Bu depremde evsiz kalan yüzbinlerce vatandaş Türkiye’nin muhtelif yerlerinde üniversitelerin yurtlarına yönlendirildi. Bu sebeple geçtiğimiz günlerde alınan kararla tüm ülkedeki üniversiteler bir dönem uzaktan eğitim kararı aldı. Karar hakkında değrelendirme yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) genel başkan yardımcısı ve ÇOMÜ öğretim görevlisi Dr. Necmi Akyalçın; ‘’Depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarının, eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde karşılanmasının yolları bulunmalı ve gençlerimizin yüz yüze eğitime devam etmeleri sağlanmalıdır.’’ dedi.
Akyalçın yaptığı açıklamada; ‘’6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizi derin bir yasa boğan, 7.7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem ile çok sayıdaki artçıları 10 ilimizi adeta yerle bir etmiştir. Yüzyılın büyük felaketi olarak adlandırılan, binlerce vatandaşımızın ölümüne ve yaralanmasına neden olan deprem felaketiyle, yurdumuzdan ve yurtdışından gelen tüm insanların el ele vererek yaptığı mücadeleye, hala devam edilmektedir. Diliyorum ki, yaralarımızı en kısa sürede sarıp bu acıları en aza indirebilelim. Tüm bu acıların yaşandığı 9 Şubat tarihinde YÖK, Bahar Yarıyılının süresiz uzatıldığını, ardından 11 Şubat tarihinde de Bahar Yarıyılının uzaktan eğitim ile tamamlanacağını duyurdu. Depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarının ivedilikle ve sağlıklı bir şekilde yapılması insani bir zorunluluktur. Bu konuda gerekenlerin yapılması, son derece önemlidir.’’ dedi.
‘’Doğru kararın verilmesi, gençlerimizin ve ülkemizin geleceği bakımından çok önemlidir’’
‘’Öncelikle deprem bölgesindeki öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın durumları ele alınmalıdır. İhtiyaçlar ile mevcut durum değerlendirilerek gerekli düzenlemeler titizlikle yapılmalıdır. Ardından da yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için çareler aranmalı, depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarının, eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde karşılanmasının yolları bulunmalı ve gençlerimizin yüz yüze eğitime devam etmeleri sağlanmalıdır. Bu konunun yetkililerce, tekrar gözden geçirilerek gerçekçi planlamalarla en doğru kararın verilmesi, gençlerimizin ve ülkemizin geleceği bakımından çok önemlidir.’’ diye sözlerini tamamladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.