Ulaşım Zammının Geri Çekilmesini İstediler

Güncel 31.10.2019 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Ulaşım Zammının Geri Çekilmesini İstediler

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ve konsey üyeleri Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti.Üniversite öğrencilerinin taleplerini Gökhan’a ileten Uysal yapılan ziyarette kentte özellikle ulaşım konusunda yaşanan olumsuzlukları dile getirdi.
ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal, toplu taşımada yapılan zammın geriye çekilmesini talep ettiklerini dile getirerek, taleplerini şu şekilde sıraladı;  “●Yapılan zammın geri alınıp makul bir fiyata çekilmesini talep ettik. Diğer illerden örneklerde vererek talebimizi tekrarladık.Yapmış olduğumuz görüşme sonucu, OLUMLU YÖNDE ADIM ATILACAĞI GÖRÜLMEMİŞTİR. ●Kent kartlarda ki bonus konusunda, en az 20 TL karşılığında yüklenen, bonus binişlerinin 10 TL'ye çekilmesi, bu ücret karşılığında da bonus biniş hakkına sahip olunması ve bonus biniş hakkının ücretyüklemesi esnasında otomatik olarak karta tanımlanmasını ilettik. Şuan ki bonus sisteminin işlevsel olmadığını ve tamamen kandırmaca olduğunu dile getirdik.(Üzerine Çalışılacağı iletildi.) ●Yakın mesafe otobüs kullanımlarında durak başı ücret ödenmesi, inilen duraklara ücret iadesi yapabilecek sistem kurulmasını ilettik.(Üzerine Çalışılacağı iletildi.) ●Öğrenciler için aylık abonman kart sistemi iletildi ancak belediyenin mevcut sistemine uygun görülmediği gerekçesiyle reddedildi. ●Kampüs içi ulaşım noktasında yukarı yönde ulaşımın ücretsiz hale getirilmesini talep ettik.(Üzerine Çalışılacağı iletildi.) ●Ulaşımın kalitesiz olduğunu hatların uzunluğu, sefer ve otobüs sayılarının yetersizliğini dile getirdik. Duraklarda dakikalarca beklediğimizi ve cok sayıda kişinin duraklarda beklediğini ilettik ●KYK yurtlarında kalan öğrenci arkadaşlarımız icinde yasanan sorunları dile getirdik. (Üzerine Çalışılacağı iletildi.) ●20 Kasım 2017'de de bu sorunları dile getirdiğimizi sorunların söz verilip tutulmadığını ve hala olumlu anlamda gelişme olmadığını dile getirdik.”
ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ve konsey üyeleri Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti.Üniversite öğrencilerinin taleplerini Gökhan’a ileten Uysal yapılan ziyarette kentte özellikle ulaşım konusunda yaşanan olumsuzlukları dile getirdi.

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal, toplu taşımada yapılan zammın geriye çekilmesini talep ettiklerini dile getirerek, taleplerini şu şekilde sıraladı; 

“●Yapılan zammın geri alınıp makul bir fiyata çekilmesini talep ettik. Diğer illerden örneklerde vererek talebimizi tekrarladık.Yapmış olduğumuz görüşme sonucu, OLUMLU YÖNDE ADIM ATILACAĞI GÖRÜLMEMİŞTİR.
●Kent kartlarda ki bonus konusunda, en az 20 TL karşılığında yüklenen, bonus binişlerinin 10 TL'ye çekilmesi, bu ücret karşılığında da bonus biniş hakkına sahip olunması ve bonus biniş hakkının ücretyüklemesi esnasında otomatik olarak karta tanımlanmasını ilettik. Şuan ki bonus sisteminin işlevsel olmadığını ve tamamen kandırmaca olduğunu dile getirdik.(Üzerine Çalışılacağı iletildi.)
●Yakın mesafe otobüs kullanımlarında durak başı ücret ödenmesi, inilen duraklara ücret iadesi yapabilecek sistem kurulmasını ilettik.(Üzerine Çalışılacağı iletildi.)
●Öğrenciler için aylık abonman kart sistemi iletildi ancak belediyenin mevcut sistemine uygun görülmediği gerekçesiyle reddedildi.
●Kampüs içi ulaşım noktasında yukarı yönde ulaşımın ücretsiz hale getirilmesini talep ettik.(Üzerine Çalışılacağı iletildi.)
●Ulaşımın kalitesiz olduğunu hatların uzunluğu, sefer ve otobüs sayılarının yetersizliğini dile getirdik. Duraklarda dakikalarca beklediğimizi ve cok sayıda kişinin duraklarda beklediğini ilettik
●KYK yurtlarında kalan öğrenci arkadaşlarımız icinde yasanan sorunları dile getirdik. (Üzerine Çalışılacağı iletildi.)
●20 Kasım 2017'de de bu sorunları dile getirdiğimizi sorunların söz verilip tutulmadığını ve hala olumlu anlamda gelişme olmadığını dile getirdik.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.