Turan işi bitirdi.Orman Bölge Müdürlüğü Çanakkaleʹye geri geliyor...

Güncel 27.09.2015 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Turan işi bitirdi.Orman Bölge Müdürlüğü Çanakkaleʹye geri geliyor...

Çanakkale halkının uzun zamandır beklediği güzel haber bayramda AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turanʹdan geldi. Vatandaşların beklentisi olan Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüʹnün kurulması için çalışmalar tamamlandı. 7 Haziran seçimleri öncesinde konuyu gündemine alan Turan konuyla alakalı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşmüş sorunun çözümü için girişimlerde bulunmuştu.
Orman Bölge Müdürlüğü'nün kurulması hakkında son gelişmeleri paylaşan Turan, hazırlıkların tamamlandığını ilgili yazının Bakanlar Kuruluna sevk edildiğini belirtti.  Turan,"Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nün kurulması için vatandaşlarımızın haklı ve ciddi talepleri oldu. Daha göreve gelmeden konuyla ilgili girişimlerde bulunduk. 7 Haziran'da milletvekili seçildikten sonra da görüşmelerimiz sürdü. Bugün geldiğimiz noktada netice almış olmanın, bir mağduriyeti gidermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Bölge Müdürlüğü'nün kurulacak olmasının olumlu katkılarını anlatan Turan şunları söyledi;Turan,"Bölge Müdürlüğü'nün kurulması ile Çanakkale'de ormanların korunması, geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanması kolaylaşacak ve ormanların verimli bir şekilde işletilmesi sağlanacaktır 2019 yılına kadar ağaçlandırma çalışmalarına hız verilecek ve yerinden yönetim sayesinde aktif çalışmalara hız verilecektir" dedi.  Çanakkale'nin konumu gereği orman yangınlarında farklı özellikler arz ettiğini de hatırlatan Turan, Çanakkale’ye Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasının yangın organizasyonu bakımından da oldukça isabetli olacağını belirtti.  Turan,"Artık İlçelerden İle gelen vatandaşlar birkaç Resmi Dairedeki işlerini beraber yaparak, hem zaman hem de maddi olarak kazançlı duruma geçecek, bu da halk ile orman ilişkilerine olumlu yansıyacaktır. Bölge Müdürlüğü Merkezinin Çanakkale’de olması ile birinci derecede yangına hassas olan bu bölgede daha etkin ve hızlı mücadele yapılacaktır. Vatandaşın çeşitli sıkıntıları yerinde çözülecek, Bölgedeki Şubeler ile İşletmeler arasındaki ilişkiler de, mesafe kısalacağı için daha etkin ve verimli hale gelecektir. Bu da işlerin daha hızlı yürümesini ve problemlerin daha hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayacaktır. Başta sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanımız  Veysel Eroğlu'na sorunun çözümüne sundukları katkıdan dolayı Çanakkale halkı adına teşekkür ediyorum.  Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Çanakkale'mize hayırlı olsun" dedi. 
Çanakkale halkının uzun zamandır beklediği güzel haber bayramda AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turanʹdan geldi. Vatandaşların beklentisi olan Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüʹnün kurulması için çalışmalar tamamlandı. 7 Haziran seçimleri öncesinde konuyu gündemine alan Turan konuyla alakalı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşmüş sorunun çözümü için girişimlerde bulunmuştu.
Orman Bölge Müdürlüğü'nün kurulması hakkında son gelişmeleri paylaşan Turan, hazırlıkların tamamlandığını ilgili yazının Bakanlar Kuruluna sevk edildiğini belirtti.  Turan,"Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'nün kurulması için vatandaşlarımızın haklı ve ciddi talepleri oldu. Daha göreve gelmeden konuyla ilgili girişimlerde bulunduk. 7 Haziran'da milletvekili seçildikten sonra da görüşmelerimiz sürdü. Bugün geldiğimiz noktada netice almış olmanın, bir mağduriyeti gidermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Bölge Müdürlüğü'nün kurulacak olmasının olumlu katkılarını anlatan Turan şunları söyledi;Turan,"Bölge Müdürlüğü'nün kurulması ile Çanakkale'de ormanların korunması, geliştirilmesi ve devamlılığının sağlanması kolaylaşacak ve ormanların verimli bir şekilde işletilmesi sağlanacaktır 2019 yılına kadar ağaçlandırma çalışmalarına hız verilecek ve yerinden yönetim sayesinde aktif çalışmalara hız verilecektir" dedi. 

Çanakkale'nin konumu gereği orman yangınlarında farklı özellikler arz ettiğini de hatırlatan Turan, Çanakkale’ye Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasının yangın organizasyonu bakımından da oldukça isabetli olacağını belirtti. 

Turan,"Artık İlçelerden İle gelen vatandaşlar birkaç Resmi Dairedeki işlerini beraber yaparak, hem zaman hem de maddi olarak kazançlı duruma geçecek, bu da halk ile orman ilişkilerine olumlu yansıyacaktır.

Bölge Müdürlüğü Merkezinin Çanakkale’de olması ile birinci derecede yangına hassas olan bu bölgede daha etkin ve hızlı mücadele yapılacaktır. Vatandaşın çeşitli sıkıntıları yerinde çözülecek, Bölgedeki Şubeler ile İşletmeler arasındaki ilişkiler de, mesafe kısalacağı için daha etkin ve verimli hale gelecektir. Bu da işlerin daha hızlı yürümesini ve problemlerin daha hızlı bir şekilde çözülmesini sağlayacaktır. Başta sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanımız  Veysel Eroğlu'na sorunun çözümüne sundukları katkıdan dolayı Çanakkale halkı adına teşekkür ediyorum.  Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Çanakkale'mize hayırlı olsun" dedi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.