Turan 26. Dönem Yol Haritasını Değerlendirdi

Güncel 18.11.2015 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Turan 26. Dönem Yol Haritasını Değerlendirdi

AK Parti Çanakkale Milletvekilleri dün TBMMʹde yeminlerini etti ve göreve başladı. Yemin töreni devam ederken 24TV, TRT Haber, A Haber ve Kanal Bʹye konuk olan AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan 26. Dönem yol haritasını değerlendirdi. Önceliklerinin toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde hazırlanan beyannamedeki vaatlerin yerine getirilmesi olacağını belirten Turan şunları söyledi.
Önceliklerinin toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde hazırlanan beyannamedeki vaatlerin yerine getirilmesi olacağını belirten Turan şunları söyledi. “Milletimizin Verdiği Vekalet Vaatlerimizi Hızla Hayata Geçirme Sorumluluğunu Üzerimize Yüklüyor” Turan, "13 yılda gerçekleştirdiğimiz reformlar toplumun büyük bir bölümünü rahatlattı. Bugün geldiğimiz noktada yeni ihtiyaçlar doğdu ve 1 Kasım'a giderken toplumu tümüyle kucaklayan bir beyanname ortaya koyduk. Milletimizin bize verdiği vekalet bu vaatlerimizi hızla hayata geçirme sorumluluğunu üzerimize yüklüyor. Yasal düzenleme gerektirmeyen konular hükümet kurulur kurulmaz, yasal düzenleme gerektiren konular ise belirli bir program çerçevesinde gerçekleşecek" dedi. 24. Dönemde çok istemelerine rağmen muhalefetin tutumundan dolayı yeni anayasayı yapamadıklarını hatırlatan Turan, kapsayıcı, yeni ve sivil bir anayasa için ısrarlarını sürdüreceklerini söyledi. Turan, Anayasanın değişmesi olmazsa olmazımız. Milletimizin tüm kesimleriyle birlikte, kapsayıcı, tüm partilerin katkısıyla yeni bir anayasa çalışmasını yeniden gündeme getireceğiz.   CHP Bugün Yetki Ve Sorumlulukların Yeniden Tanımlanması İçin Destek Olmalıdır Yeni anayasa ile birlikte başkanlık sisteminin birlikte tartışılmasına kapılarını kapatan CHP'ye de yüklenen Turan, "Parlamenter sistem Türkiye'de birçok soruna çözüm sunamamıştır. CHP'nin ne dediğinden ziyade milletimizin ne dediği önemlidir. Hatırlarsanız sayın Erdoğan'a da muhtar olamaz demişlerdi, başbakan, cumhurbaşkanı oldu başkan da olacak! 7 Haziran seçimlerinde %41 oy alan parti hükümeti kuramadı. Yeni bir sisteme Türkiye'nin ihtiyacı var, parlamenter sistem bu ülkeye dar geliyor. Şu an seçilmiş cumhurbaşkanı olan Erdoğan fiili yarı başkan konumundadır. 2007 yılında CHP'nin tavrı sebebiyle cumhurbaşkanını milletin seçtiği bir düzenleme yapılmıştı. Millet aldığı yetkiyi geri vermez. O gün buna sebep olan CHP bugün yetki ve sorumlulukların yeniden tanımlanması için destek olmalıdır" dedi.   Türkiye Artık Kendi Sınırlarını Aşan Dünya Meselelerinde Söyleyecek Sözü Olan Bir Ülke G20 zirvesine dönem başkanı olarak Türkiye'nin ev sahipliği yapmasının onur verici olduğunu belirten Turan, "Uluslararası kurumların yapısını sorgulamaya, mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Muhalefet kendi içerisinde kavgayı aşamayan vizyonuyla Türkiye'nin geldiği konumu anlayamayacak. Türkiye artık kendi sınırlarını aşan dünya meselelerinde söyleyecek sözü olan bir ülke" dedi.
AK Parti Çanakkale Milletvekilleri dün TBMMʹde yeminlerini etti ve göreve başladı. Yemin töreni devam ederken 24TV, TRT Haber, A Haber ve Kanal Bʹye konuk olan AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan 26. Dönem yol haritasını değerlendirdi. Önceliklerinin toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde hazırlanan beyannamedeki vaatlerin yerine getirilmesi olacağını belirten Turan şunları söyledi.

Önceliklerinin toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde hazırlanan beyannamedeki vaatlerin yerine getirilmesi olacağını belirten Turan şunları söyledi.

“Milletimizin Verdiği Vekalet Vaatlerimizi Hızla Hayata Geçirme Sorumluluğunu Üzerimize Yüklüyor”

Turan, "13 yılda gerçekleştirdiğimiz reformlar toplumun büyük bir bölümünü rahatlattı. Bugün geldiğimiz noktada yeni ihtiyaçlar doğdu ve 1 Kasım'a giderken toplumu tümüyle kucaklayan bir beyanname ortaya koyduk. Milletimizin bize verdiği vekalet bu vaatlerimizi hızla hayata geçirme sorumluluğunu üzerimize yüklüyor. Yasal düzenleme gerektirmeyen konular hükümet kurulur kurulmaz, yasal düzenleme gerektiren konular ise belirli bir program çerçevesinde gerçekleşecek" dedi.

24. Dönemde çok istemelerine rağmen muhalefetin tutumundan dolayı yeni anayasayı yapamadıklarını hatırlatan Turan, kapsayıcı, yeni ve sivil bir anayasa için ısrarlarını sürdüreceklerini söyledi.

Turan, Anayasanın değişmesi olmazsa olmazımız. Milletimizin tüm kesimleriyle birlikte, kapsayıcı, tüm partilerin katkısıyla yeni bir anayasa çalışmasını yeniden gündeme getireceğiz.  

CHP Bugün Yetki Ve Sorumlulukların Yeniden Tanımlanması İçin Destek Olmalıdır

Yeni anayasa ile birlikte başkanlık sisteminin birlikte tartışılmasına kapılarını kapatan CHP'ye de yüklenen Turan, "Parlamenter sistem Türkiye'de birçok soruna çözüm sunamamıştır. CHP'nin ne dediğinden ziyade milletimizin ne dediği önemlidir. Hatırlarsanız sayın Erdoğan'a da muhtar olamaz demişlerdi, başbakan, cumhurbaşkanı oldu başkan da olacak! 7 Haziran seçimlerinde %41 oy alan parti hükümeti kuramadı. Yeni bir sisteme Türkiye'nin ihtiyacı var, parlamenter sistem bu ülkeye dar geliyor. Şu an seçilmiş cumhurbaşkanı olan Erdoğan fiili yarı başkan konumundadır. 2007 yılında CHP'nin tavrı sebebiyle cumhurbaşkanını milletin seçtiği bir düzenleme yapılmıştı. Millet aldığı yetkiyi geri vermez. O gün buna sebep olan CHP bugün yetki ve sorumlulukların yeniden tanımlanması için destek olmalıdır" dedi.

 

Türkiye Artık Kendi Sınırlarını Aşan Dünya Meselelerinde Söyleyecek Sözü Olan Bir Ülke

G20 zirvesine dönem başkanı olarak Türkiye'nin ev sahipliği yapmasının onur verici olduğunu belirten Turan, "Uluslararası kurumların yapısını sorgulamaya, mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Muhalefet kendi içerisinde kavgayı aşamayan vizyonuyla Türkiye'nin geldiği konumu anlayamayacak. Türkiye artık kendi sınırlarını aşan dünya meselelerinde söyleyecek sözü olan bir ülke" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.