Şehitlere Vefa Gösterirsek Taklitçilik Yapmış Olurmuşuz!

Güncel 28.10.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Şehitlere Vefa Gösterirsek Taklitçilik Yapmış Olurmuşuz!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın borazanlığını yapmakla bildiğimiz Kent Konseyinden İskele Meydanıyla ilgili hamle geldi. Konsey Meydanın isminin değişmesinin taklitçilik olacağını savundu ve 2013 yılında meydanın adının Gezi parkı olması yönünde talep vardı yapmadık açıklamasında bulundu.
AK Partili il başkanı Yeşim Karadağ Çanakkale halkı adına 3 ay önce meydanın isminin değiştirilerek “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı” olması yönünde dilekçe vermişti, aradan geçen zamanda belediyeden bu yönde herhangi adım gelmeyince AK Partili Belediye Meclis üyeleri, meydanın adının değişmesinin meclis gündemine gelmesi için dilekçe verdi. Bu arada AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan da "İskele Meydanı, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı olmalıdır" diyerek halkın iradesini ortaya koydu. Çanakkale Belediyesi ise bu talepleri boşa çıkarmak için Kent Konseyi hamlesini yaptı, Konsey Başkanı Saim Yavuz, meydanın adının değiştirmenin taklitçilik olacağını söyledi ve 2013 yılında Meydan Çalışma Grubunun 2013 yılında bugünkü ismini almasında yapılan çalışmaları hatırlattı. Yavuz; “Bir olayın ardından bu tip isim değişiklikleri yapmanın takliftçilik olacağını vurgu yaparak; “Gezi Olaylarıyla ilgili olarak meydanın adının “Gezi Meydanı” olmasına yönelik talepler vardı. Bu türden isim değişikleriyle ilgili olarak Çalışma Grubu raporunda, “Gezi Meydanı ve benzeri öneriler örnek alındığında, özgün bir zaman biriminde belli bir mekânın tarihine ve bu mekânda gerçeklesen, dolayısıyla söz konusu mekân ile özdeşleşen bir olaya atıfta bulunmaları sonucu bu soy tercihlerin bir taklitten öteye anlamlı sonuçlarının olamayacağı göz önünde bulundurulmalıdır”değerlendirilmesi yapıldı” dedi. CHP ve MHP Meydanın Adı Değişmesin Diyecek Öte yandan Kasım ayında meclis gündemine gelecek olan meydanın adının  “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı” olması maddesine CHP grubunun “HAYIR” olmasın oyu kullanacağı gelen bilgiler arasında. MHP’den tek meclis üyesinin de Ülgür Gökhan ile aynı oyu kullanacağı ve hayır oyu vereceği iddia edildi. Verdiği kararlardan dolayı disiplin kuruluna sevk edilen MHP’nin tek meclis üyesi Ufuk Demibaş, mecliste PKK’ya yardım ettiği için tutuklanan Sur Kardeşliğinin iptal edilmesi oylamasında, CHP ve Ülgür Gökhan ile aynı yönde oy kullanmış ve Sur Kardeşliğine evet demişti. 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın borazanlığını yapmakla bildiğimiz Kent Konseyinden İskele Meydanıyla ilgili hamle geldi. Konsey Meydanın isminin değişmesinin taklitçilik olacağını savundu ve 2013 yılında meydanın adının Gezi parkı olması yönünde talep vardı yapmadık açıklamasında bulundu.

AK Partili il başkanı Yeşim Karadağ Çanakkale halkı adına 3 ay önce meydanın isminin değiştirilerek “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı” olması yönünde dilekçe vermişti, aradan geçen zamanda belediyeden bu yönde herhangi adım gelmeyince AK Partili Belediye Meclis üyeleri, meydanın adının değişmesinin meclis gündemine gelmesi için dilekçe verdi. Bu arada AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan da "İskele Meydanı, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı olmalıdır" diyerek halkın iradesini ortaya koydu. Çanakkale Belediyesi ise bu talepleri boşa çıkarmak için Kent Konseyi hamlesini yaptı, Konsey Başkanı Saim Yavuz, meydanın adının değiştirmenin taklitçilik olacağını söyledi ve 2013 yılında Meydan Çalışma Grubunun 2013 yılında bugünkü ismini almasında yapılan çalışmaları hatırlattı.

Yavuz; “Bir olayın ardından bu tip isim değişiklikleri yapmanın takliftçilik olacağını vurgu yaparak; “Gezi Olaylarıyla ilgili olarak meydanın adının “Gezi Meydanı” olmasına yönelik talepler vardı. Bu türden isim değişikleriyle ilgili olarak Çalışma Grubu raporunda, “Gezi Meydanı ve benzeri öneriler örnek alındığında, özgün bir zaman biriminde belli bir mekânın tarihine ve bu mekânda gerçeklesen, dolayısıyla söz konusu mekân ile özdeşleşen bir olaya atıfta bulunmaları sonucu bu soy tercihlerin bir taklitten öteye anlamlı sonuçlarının olamayacağı göz önünde bulundurulmalıdır”değerlendirilmesi yapıldı” dedi.

CHP ve MHP Meydanın Adı Değişmesin Diyecek

Öte yandan Kasım ayında meclis gündemine gelecek olan meydanın adının  “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı” olması maddesine CHP grubunun “HAYIR” olmasın oyu kullanacağı gelen bilgiler arasında. MHP’den tek meclis üyesinin de Ülgür Gökhan ile aynı oyu kullanacağı ve hayır oyu vereceği iddia edildi. Verdiği kararlardan dolayı disiplin kuruluna sevk edilen MHP’nin tek meclis üyesi Ufuk Demibaş, mecliste PKK’ya yardım ettiği için tutuklanan Sur Kardeşliğinin iptal edilmesi oylamasında, CHP ve Ülgür Gökhan ile aynı yönde oy kullanmış ve Sur Kardeşliğine evet demişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.