Sağda İttifak Olmadı Gider’in Rakibi MHP İl Başkanı Pınar

Siyaset 22.01.2019 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Sağda İttifak Olmadı Gider’in Rakibi MHP İl Başkanı Pınar

31 Mart yerel seçimleri öncesinde merkezde CHP ve İyi Parti ittifak yapacaklarını duyurmuş, İyi Parti CHP’nin adayı Ülgür Gökhan’ı destekleyeceğini ilan etmişti. Yaşanan bu gelişme sonrası AK Parti- MHP arasında ittifaka kesin gözüyle bakılırken hesapları bozan gelişme MHP Genel merkezinde yaşandı. MHP Çanakkale’de seçime kendi adayıyla gireceğini duyurdu.
MHP İl Başkanı Hakan Pınar 16 Ocak tarihinde genel merkezde Çanakkale’de nasıl bir strateji izleyeceklerine dair toplantıya katılacağını; “Liderimizin emir ve talimatlarını almak üzere İl Başkanları toplantısı için Ankara yolundayız.” diye duyurdu. Bu toplantıda Çanakkale’de AK Parti adayı Ayhan Gider’in desteklenmesi kararının çıkması beklenirken 21 Ocak tarihinde Hakan Pınar ittifakın olmayacağını ve kendisinin aday olduğunu; “Liderimizin takdir ve tensipleri ile Çanakkale Merkez İlçe Belediye Başkan adaylığı görevi şahsımıza tevdi edilmiştir. Kendimizi sevenlerimize emanet ediyoruz. Cenab-ı Hakk Yar ve Yardımcımız olsun.” sözleriyle duyurdu.  Çanakkale Siyasi Tarihinde Bir İlk Bu süreçte Çanakkale siyasi tarihine geçecek bir olayda yaşandı. Pınar adaylığını resmi olarak ilan ettiği 21 Ocak’tan bir gün önce 20 Ocak Pazar günü AK Partinin aday tanıtım toplantısına katılmış ve 31 Mart seçimlerinde rakibi olan Gider’e hayırlı olsun diyerek, konuşmasından sonra alkışlamıştı. Pınar’ın nasıl bir seçim stratejisi izleyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Merak edilen bir başka konu ise Ayhan Gider’in, MHP’nin belediye başkan aday tanıtım toplantısına katılıp katılmayacağı. Pınar, AK Parti İsterse Ortak Hareket Ederiz Demişti! MHP İl Başkanı ve belediye başkan adayı Hakan Pınar AK Partiyle ittifak için 2018 Kasım ayında verdiği röportajda “Ak Parti İsterse Ortak Akılla Hareket Ederiz!” diyerek açık kapı bırakmış ve şunları söylemişti; “Pınar yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Milliyetçi Hareket Partisi sadece Üç büyük ilde aday çıkarmayacaktır, bunun dışında kalan yerlerde istişare mekanizmasının işletileceği sınırlı birkaç seçim bölgesi dışında kendi aday ve amblemi ile seçime girecek ve vatandaşın teveccühüne talip olacaktır. Çanakkale içinde durum farklı olmayacaktır bir ya da azami iki seçim mahalli dışında kendi adayları ile seçime girecek ve girdiği her seçim bölgesinde kazanma iradesi ile seçim kampanyası yürütecektir. Şu ana kadar aday adayı olmuş ve bu hafta başından itibaren aday adayı olmaya karar vermiş tüm arkadaşlarımız için bu süreç aynen devam edecektir. Elbette istişare kapısı açık ve ittifak ortağımızın eğer isterlerse randevu talepleri olumlu cevaplandırılacak ve zillet ittifakının mevzi kazanmaması için ortak akılla hareket edilecektir. Ancak bu niyet beyanımız başarıya ve kazanmaya odaklı seçim çalışmalarımızı inkitaya ve akamete uğratmayacak ölçü ve anlayışla yürütülecektir. Kamuoyuna ve Partimize gönül vermiş Milliyetçi Ülkücü camiamıza saygı ile duyurulur.”
31 Mart yerel seçimleri öncesinde merkezde CHP ve İyi Parti ittifak yapacaklarını duyurmuş, İyi Parti CHP’nin adayı Ülgür Gökhan’ı destekleyeceğini ilan etmişti. Yaşanan bu gelişme sonrası AK Parti- MHP arasında ittifaka kesin gözüyle bakılırken hesapları bozan gelişme MHP Genel merkezinde yaşandı. MHP Çanakkale’de seçime kendi adayıyla gireceğini duyurdu.

MHP İl Başkanı Hakan Pınar 16 Ocak tarihinde genel merkezde Çanakkale’de nasıl bir strateji izleyeceklerine dair toplantıya katılacağını; “Liderimizin emir ve talimatlarını almak üzere İl Başkanları toplantısı için Ankara yolundayız.” diye duyurdu. Bu toplantıda Çanakkale’de AK Parti adayı Ayhan Gider’in desteklenmesi kararının çıkması beklenirken 21 Ocak tarihinde Hakan Pınar ittifakın olmayacağını ve kendisinin aday olduğunu; “Liderimizin takdir ve tensipleri ile Çanakkale Merkez İlçe Belediye Başkan adaylığı görevi şahsımıza tevdi edilmiştir. Kendimizi sevenlerimize emanet ediyoruz. Cenab-ı Hakk Yar ve Yardımcımız olsun.” sözleriyle duyurdu. 

Çanakkale Siyasi Tarihinde Bir İlk

Bu süreçte Çanakkale siyasi tarihine geçecek bir olayda yaşandı. Pınar adaylığını resmi olarak ilan ettiği 21 Ocak’tan bir gün önce 20 Ocak Pazar günü AK Partinin aday tanıtım toplantısına katılmış ve 31 Mart seçimlerinde rakibi olan Gider’e hayırlı olsun diyerek, konuşmasından sonra alkışlamıştı. Pınar’ın nasıl bir seçim stratejisi izleyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Merak edilen bir başka konu ise Ayhan Gider’in, MHP’nin belediye başkan aday tanıtım toplantısına katılıp katılmayacağı.

Pınar, AK Parti İsterse Ortak Hareket Ederiz Demişti!

MHP İl Başkanı ve belediye başkan adayı Hakan Pınar AK Partiyle ittifak için 2018 Kasım ayında verdiği röportajda “Ak Parti İsterse Ortak Akılla Hareket Ederiz!” diyerek açık kapı bırakmış ve şunları söylemişti; “Pınar yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Milliyetçi Hareket Partisi sadece Üç büyük ilde aday çıkarmayacaktır, bunun dışında kalan yerlerde istişare mekanizmasının işletileceği sınırlı birkaç seçim bölgesi dışında kendi aday ve amblemi ile seçime girecek ve vatandaşın teveccühüne talip olacaktır. Çanakkale içinde durum farklı olmayacaktır bir ya da azami iki seçim mahalli dışında kendi adayları ile seçime girecek ve girdiği her seçim bölgesinde kazanma iradesi ile seçim kampanyası yürütecektir. Şu ana kadar aday adayı olmuş ve bu hafta başından itibaren aday adayı olmaya karar vermiş tüm arkadaşlarımız için bu süreç aynen devam edecektir. Elbette istişare kapısı açık ve ittifak ortağımızın eğer isterlerse randevu talepleri olumlu cevaplandırılacak ve zillet ittifakının mevzi kazanmaması için ortak akılla hareket edilecektir. Ancak bu niyet beyanımız başarıya ve kazanmaya odaklı seçim çalışmalarımızı inkitaya ve akamete uğratmayacak ölçü ve anlayışla yürütülecektir. Kamuoyuna ve Partimize gönül vermiş Milliyetçi Ülkücü camiamıza saygı ile duyurulur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.