Rıdvan Uz Ülgür Gökhan’a Oy Verecek!

Siyaset 07.01.2019 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Rıdvan Uz Ülgür Gökhan’a Oy Verecek!

CHP ile İYİ Parti arasındaki iş birliği süreci devam ediyor. Kaynaklar, iş birliği yapılacak il sayısının 46ʹya yükseldiğini, sayının 49ʹu da bulabileceğini kaydetti. İş birliği yapılacak iller arasında Çanakkale’nin de olduğu öğrenildi. İyi Parti 31 Martta Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday göstermeyecek ve CHP’nin adayı Ülgür Gökhan’ı destekleyecek.
Merkezde iş birliği yapılacağı açıklanmışken Gökçeada da ise kaos hakim. İYİ Parti, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'i tekrar aday gösterdi. CHP Gökçeada İlçe Eski Başkanı ve belediye başkan aday adayı Mehmet Güneşhan, ittifakta yana olmadıklarını ve buradaki seçimi kazanabilecek güçte olduklarını söyledi. CHP Gökçeada İlçe Başkanı Mehmet Güneşhan, yerel seçim süreci ile birlikte aday olmak için istifa etmişti. Burada yapılan temayül yoklamasında Güneşhan birinci çıkmıştı. Önceki gün ittifak görüşmeleri ile ilgili açıklama yapan Güneşhan, Gökçeada'da ittifakta yana olmadıklarını belirterek, seçimi kazanacak durumda olduklarını aktardı. Şimdi gözler Gökçeada'ya çevrilmiş. Hangi parti hangi partinin adayını destekleme kararı alacak. CHP Gökçeada İlçe Başkanlığı’nda bilgilendirme toplantısı yaparak üyelerini süren ittifak görüşmeleri hakkında bilgilendirdi. Yönetim kurulu üyelerinin bir kısmının da hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında vekaleten ilçe başkanlığını sürdüren Ramazan Usta görüşmelerin son durumu hakkında bilgi verdi. Verilen bilgiye göre görüşmelerin halen sonlanmadığı kararı genel merkezin vereceği belirtildi. Toplantıda söz alan aday olmak için istifa eden CHP Gökçeada Eski İlçe Başkanı Memet Güneşhan söz alarak ittifakın olmamasını temenni ettiklerini belirtti. İttifaka gerek yok biz seçimi alırız diye sözlerini sürdüren Güneşhan, “Genel merkezden ittifak kararı çıkarsa üyelerimize baskı yapmayacak ve serbest bırakacağız” dedi. Güneşhan'a göre ilçe yönetimi başta olmak üzere CHP'lilerin çoğunluğu ittifaka karşı. Toplantıda ayrıca Güneşhan olası ittifak durumunda belediye başkan yardımcılığı ve meclis üyesi adayı olmak istemediğini belirtti.  
CHP ile İYİ Parti arasındaki iş birliği süreci devam ediyor. Kaynaklar, iş birliği yapılacak il sayısının 46ʹya yükseldiğini, sayının 49ʹu da bulabileceğini kaydetti. İş birliği yapılacak iller arasında Çanakkale’nin de olduğu öğrenildi. İyi Parti 31 Martta Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday göstermeyecek ve CHP’nin adayı Ülgür Gökhan’ı destekleyecek.

Merkezde iş birliği yapılacağı açıklanmışken Gökçeada da ise kaos hakim. İYİ Parti, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'i tekrar aday gösterdi. CHP Gökçeada İlçe Eski Başkanı ve belediye başkan aday adayı Mehmet Güneşhan, ittifakta yana olmadıklarını ve buradaki seçimi kazanabilecek güçte olduklarını söyledi. CHP Gökçeada İlçe Başkanı Mehmet Güneşhan, yerel seçim süreci ile birlikte aday olmak için istifa etmişti. Burada yapılan temayül yoklamasında Güneşhan birinci çıkmıştı. Önceki gün ittifak görüşmeleri ile ilgili açıklama yapan Güneşhan, Gökçeada'da ittifakta yana olmadıklarını belirterek, seçimi kazanacak durumda olduklarını aktardı. Şimdi gözler Gökçeada'ya çevrilmiş. Hangi parti hangi partinin adayını destekleme kararı alacak.

CHP Gökçeada İlçe Başkanlığı’nda bilgilendirme toplantısı yaparak üyelerini süren ittifak görüşmeleri hakkında bilgilendirdi. Yönetim kurulu üyelerinin bir kısmının da hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısında vekaleten ilçe başkanlığını sürdüren Ramazan Usta görüşmelerin son durumu hakkında bilgi verdi.
Verilen bilgiye göre görüşmelerin halen sonlanmadığı kararı genel merkezin vereceği belirtildi.
Toplantıda söz alan aday olmak için istifa eden CHP Gökçeada Eski İlçe Başkanı Memet Güneşhan söz alarak ittifakın olmamasını temenni ettiklerini belirtti. İttifaka gerek yok biz seçimi alırız diye sözlerini sürdüren Güneşhan, “Genel merkezden ittifak kararı çıkarsa üyelerimize baskı yapmayacak ve serbest bırakacağız” dedi. Güneşhan'a göre ilçe yönetimi başta olmak üzere CHP'lilerin çoğunluğu ittifaka karşı.
Toplantıda ayrıca Güneşhan olası ittifak durumunda belediye başkan yardımcılığı ve meclis üyesi adayı olmak istemediğini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.