Rıdvan Uz, Haklı Çıkmış Olmaktan Dolayı Üzgünüm!

İlçeler 26.07.2023 - 13:55, Güncelleme: 26.07.2023 - 13:55
 

Rıdvan Uz, Haklı Çıkmış Olmaktan Dolayı Üzgünüm!

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz yaptığı açıklamada "Kılıçdaroğlu'nun adaylığı başarısızdır. Ama başarısızlığın tek sahibi de değildir. 3 Mart 2023 tarihinde Sayın Genel Başkanımız altılı masadan ayrılıp ayağa kalktığında yanında yeterince duramayarak avuçlarımız içerisinde tuttuğumuz zaferi parti olarak biz de elimizin tersi ile ittik." dedi.
Uz, yaptığı açıklamada, "Konuşulması lazım geldiğinde konuşmak büyük erdemdir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde bunu yapmayan (yapamayan)ların bugün eleştirmesini artık çok anlamlı bulmuyorum. Bu tür eleştiriler yapan arkadaşlarımız ne yazık ki testi kırıldıktan sonra yol gösteren olmaktadırlar. Evet, Kılıçdaroğlu başarısızdır. Ama başarısızlığın tek sahibi de değildir. Ortaya çıkan sonuçta birçoğumuzun küçükte olsa payı vardır. 3 Mart 2023 tarihinde Sayın Genel Başkanımız altılı masadan ayrılıp ayağa kalktığında yanında yeterince duramayarak avuçlarımız içerisinde tuttuğumuz zaferi parti olarak biz de elimizin tersi ile ittik. O gün geri dönmeyelim diyen Prof. Bilge Yılmaz ve 3. yolu açmalıyız diyen Av. Tolga Akbal ile birlikte geri dönmeme konusunda en açık tavır gösteren bir üst düzey parti yöneticisi olarak haklı çıkmış olmaktan dolayı üzgünüm. Siyaseten bunun bedelini de ödüyor veyahut ödeyecek olabilirim. Biz doğrudan Türk milliyetçisiyiz. Kimse bizden konuşması gereken yerde susmamızı beklemesin. O yüzden testi kırılmadan konuşacağız." dedi. Uz'un açıklamaları, Millet İttifakı'nda yeni bir krize yol açacak gibi görünüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3 Mart 2023 tarihinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine tepki göstererek Altılı Masa'dan ayrılmıştı. Akşener, üç gün sonra çeşitli müzakereler sonucunda Masa'ya ve Millet İttifakı'na geri dönmüştü. İşte Uz'un açıklamasının ayrıntıları: Uz, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının başarısız olduğunu ve Millet İttifakı'nın seçimi kaybetmesinde Kılıçdaroğlu'nun büyük bir payı olduğunu söyledi. Uz, Akşener'in 3 Mart 2023 tarihinde Altılı Masa'dan ayrılmasının doğru bir karar olduğunu ve Akşener'in o gün haklı olduğunu söyledi. Uz, İYİ Parti'nin doğrudan Türk milliyetçisi olduğunu ve kimseden konuşması gereken yerde susmasını beklememelerini söyledi. Uz'un açıklamaları, Millet İttifakı'nda yeni bir krize yol açacak gibi görünüyor. İYİ Parti ile CHP arasında zaten bazı anlaşmazlıklar bulunuyordu. Uz'un açıklamaları, bu anlaşmazlıkları daha da derinleştirebilir.
İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz yaptığı açıklamada "Kılıçdaroğlu'nun adaylığı başarısızdır. Ama başarısızlığın tek sahibi de değildir. 3 Mart 2023 tarihinde Sayın Genel Başkanımız altılı masadan ayrılıp ayağa kalktığında yanında yeterince duramayarak avuçlarımız içerisinde tuttuğumuz zaferi parti olarak biz de elimizin tersi ile ittik." dedi.

Uz, yaptığı açıklamada, "Konuşulması lazım geldiğinde konuşmak büyük erdemdir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde bunu yapmayan (yapamayan)ların bugün eleştirmesini artık çok anlamlı bulmuyorum. Bu tür eleştiriler yapan arkadaşlarımız ne yazık ki testi kırıldıktan sonra yol gösteren olmaktadırlar. Evet, Kılıçdaroğlu başarısızdır. Ama başarısızlığın tek sahibi de değildir.

Ortaya çıkan sonuçta birçoğumuzun küçükte olsa payı vardır. 3 Mart 2023 tarihinde Sayın Genel Başkanımız altılı masadan ayrılıp ayağa kalktığında yanında yeterince duramayarak avuçlarımız içerisinde tuttuğumuz zaferi parti olarak biz de elimizin tersi ile ittik. O gün geri dönmeyelim diyen Prof. Bilge Yılmaz ve 3. yolu açmalıyız diyen Av. Tolga Akbal ile birlikte geri dönmeme konusunda en açık tavır gösteren bir üst düzey parti yöneticisi olarak haklı çıkmış olmaktan dolayı üzgünüm. Siyaseten bunun bedelini de ödüyor veyahut ödeyecek olabilirim.

Biz doğrudan Türk milliyetçisiyiz. Kimse bizden konuşması gereken yerde susmamızı beklemesin. O yüzden testi kırılmadan konuşacağız." dedi.

Uz'un açıklamaları, Millet İttifakı'nda yeni bir krize yol açacak gibi görünüyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 3 Mart 2023 tarihinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine tepki göstererek Altılı Masa'dan ayrılmıştı. Akşener, üç gün sonra çeşitli müzakereler sonucunda Masa'ya ve Millet İttifakı'na geri dönmüştü.

İşte Uz'un açıklamasının ayrıntıları:

Uz, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının başarısız olduğunu ve Millet İttifakı'nın seçimi kaybetmesinde Kılıçdaroğlu'nun büyük bir payı olduğunu söyledi.

Uz, Akşener'in 3 Mart 2023 tarihinde Altılı Masa'dan ayrılmasının doğru bir karar olduğunu ve Akşener'in o gün haklı olduğunu söyledi.

Uz, İYİ Parti'nin doğrudan Türk milliyetçisi olduğunu ve kimseden konuşması gereken yerde susmasını beklememelerini söyledi.

Uz'un açıklamaları, Millet İttifakı'nda yeni bir krize yol açacak gibi görünüyor. İYİ Parti ile CHP arasında zaten bazı anlaşmazlıklar bulunuyordu. Uz'un açıklamaları, bu anlaşmazlıkları daha da derinleştirebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.