Protesto Yapmaları İçin Yolları Açtı “KİMSE ÖĞRENCİLERE DOKUNMASIN”

İlçeler 13.11.2023 - 12:37, Güncelleme: 13.11.2023 - 12:37
 

Protesto Yapmaları İçin Yolları Açtı “KİMSE ÖĞRENCİLERE DOKUNMASIN”

ÇOMÜ Öğrencileri Gece Yarısı İskele Meydanı'nda KYK Yurtlarındaki Ölümleri Protesto Etti"
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite (ÇOMÜ) öğrencileri, kalabalık kortejler halinde gece yarısı İskele Meydanı’na yürüyerek KYK yurtlarında yaşanan ölümleri protesto etti. Öğrenciler, İstiklal Marşı’nı okumalarının ardından İskele Meydanı’ndan yürüyerek yurtlarına doğru hareket etti. Çanakkale Emniyet Müdürü Selim Arıcı, tüm öğrencilerin yurtlarına gitmelerine polislerin yardımcı olması emrini verdi ve yurt müdürlükleri ile de iletişime geçerek yurt girişinde sorun çıkmamasını sağladı. Bazı öğrencilerin de polis araçları ile yurtlarına götürüldüğü görüldü. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite (ÇOMÜ) öğrencileri, kalabalık kortejler halinde gece yarısı İskele Meydanı’na yürüyerek KYK yurtlarında yaşanan ölümleri protesto etti. İskelede toplanan öğrenciler, yurtlarda yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken polis ekiplerinin tavrı ise takdir topladı. Eyleme müdahale etmeyen emniyet, öğrencileri yurtlarına sağ salim teslim etti. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde öğrenci yurtlarında yaşanan art arda ölümlerin ardından, Çanakkale’de bulunan Safiye Hüseyin Elbi KYK yurdu, Onsekiz Mart Kız Öğrenci Yurdu, Adile Sultan Erkek Öğrenci Yurdu, Nusrat Erkek Öğrenci Yurdu ve Kerime Sultan Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri kendi kaldıkları yurtlarda gerçekleştirdikleri protestoların ardından kortejler halinde İskele Meydanı’na yürüdü. Yol boyu sloganlar atan öğrenciler, Çanakkale’yi ayağa kaldırdı. Öğrenciler, “Katil KYK”, “Katil yönetim gelecek, hesap verecek”, “Terörist değiliz öğrenciyiz biz”,” Susma sustukça sıra sana gelecek”,  ve çeşitli sloganlar ile İskele Meydanı’ndaki manolya ağacının altında toplanan öğrenciler gece 300’e kadar alanda bulundular. Protestolara vatandaşlar da katılım gösterdi. Gerginlik Yatıştırıldı Öte yandan, alanda megafon ile açıklama yapan gruba öğrencilerin tepki göstermelerinin ardından ortam kısa süreli gerildi. Megafonla alanda yer alan sol siyasi parti mensuplarıysa alandan uzaklaştırıldı. Öğrenciler Yurtlarına Teslim Edildi Öğrenciler, İstiklal Marşı’nı okumalarının ardından İskele Meydanı’ndan yürüyerek yurtlarına doğru hareket etti. Öğrencilerin eylemlerine müdahale etmeyen emniyet, daha sonra öğrencileri yurtlarına kadar eşlik etti. Alınan bilgiye göre; Çanakkale Emniyet Müdürü Selim Arıcı, tüm öğrencilerin yurtlarına gitmelerine polislerin yardımcı olması emrini verdi ve yurt müdürlükleri ile de iletişime geçerek yurt girişinde sorun çıkmamasını sağladı. Bazı öğrencilerin de polis araçları ile yurtlarına götürüldüğü görüldü.
ÇOMÜ Öğrencileri Gece Yarısı İskele Meydanı'nda KYK Yurtlarındaki Ölümleri Protesto Etti"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite (ÇOMÜ) öğrencileri, kalabalık kortejler halinde gece yarısı İskele Meydanı’na yürüyerek KYK yurtlarında yaşanan ölümleri protesto etti. Öğrenciler, İstiklal Marşı’nı okumalarının ardından İskele Meydanı’ndan yürüyerek yurtlarına doğru hareket etti. Çanakkale Emniyet Müdürü Selim Arıcı, tüm öğrencilerin yurtlarına gitmelerine polislerin yardımcı olması emrini verdi ve yurt müdürlükleri ile de iletişime geçerek yurt girişinde sorun çıkmamasını sağladı. Bazı öğrencilerin de polis araçları ile yurtlarına götürüldüğü görüldü.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite (ÇOMÜ) öğrencileri, kalabalık kortejler halinde gece yarısı İskele Meydanı’na yürüyerek KYK yurtlarında yaşanan ölümleri protesto etti. İskelede toplanan öğrenciler, yurtlarda yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken polis ekiplerinin tavrı ise takdir topladı. Eyleme müdahale etmeyen emniyet, öğrencileri yurtlarına sağ salim teslim etti.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinde öğrenci yurtlarında yaşanan art arda ölümlerin ardından, Çanakkale’de bulunan Safiye Hüseyin Elbi KYK yurdu, Onsekiz Mart Kız Öğrenci Yurdu, Adile Sultan Erkek Öğrenci Yurdu, Nusrat Erkek Öğrenci Yurdu ve Kerime Sultan Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri kendi kaldıkları yurtlarda gerçekleştirdikleri protestoların ardından kortejler halinde İskele Meydanı’na yürüdü.

Yol boyu sloganlar atan öğrenciler, Çanakkale’yi ayağa kaldırdı. Öğrenciler, “Katil KYK”, “Katil yönetim gelecek, hesap verecek”, “Terörist değiliz öğrenciyiz biz”,” Susma sustukça sıra sana gelecek”,  ve çeşitli sloganlar ile İskele Meydanı’ndaki manolya ağacının altında toplanan öğrenciler gece 300’e kadar alanda bulundular. Protestolara vatandaşlar da katılım gösterdi.

Gerginlik Yatıştırıldı

Öte yandan, alanda megafon ile açıklama yapan gruba öğrencilerin tepki göstermelerinin ardından ortam kısa süreli gerildi. Megafonla alanda yer alan sol siyasi parti mensuplarıysa alandan uzaklaştırıldı.

Öğrenciler Yurtlarına Teslim Edildi

Öğrenciler, İstiklal Marşı’nı okumalarının ardından İskele Meydanı’ndan yürüyerek yurtlarına doğru hareket etti. Öğrencilerin eylemlerine müdahale etmeyen emniyet, daha sonra öğrencileri yurtlarına kadar eşlik etti. Alınan bilgiye göre; Çanakkale Emniyet Müdürü Selim Arıcı, tüm öğrencilerin yurtlarına gitmelerine polislerin yardımcı olması emrini verdi ve yurt müdürlükleri ile de iletişime geçerek yurt girişinde sorun çıkmamasını sağladı. Bazı öğrencilerin de polis araçları ile yurtlarına götürüldüğü görüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.