ÖZ Gölet ve Sulama Projelerinin Son Durumunu Sordu

Güncel 09.12.2015 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

ÖZ Gölet ve Sulama Projelerinin Son Durumunu Sordu

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.
Öz önergesinde “Tarımsal üretim potansiyelinin artırılmasında kuşkusuz birincil faktörlerden biri sulu tarım uygulamasına geçilmesidir. Bu anlamda Çanakkale Merkez ve ilçelerinde devam eden sulama projeleri büyük önem arz etmektedir.” Diyerek, Çanakkale ilinde devam eden gölet ve sulama projelerinin fiziki gerçekleşme oranlarını ve bu projelerin hangi takvim yılı içerisinde tamamlanacağına ilişkin Bakanlığın planlamasını sordu.   Öz’ün önergesinde aşağıdaki sorular yer aldı; 1- Çanakkale Çan Altıkulaç Göleti ve Sulaması, Çanakkale Bayramiç Yassıbağ Göleti ve Sulaması,  Çanakkale Ayvacık Çamköy Göleti ve Sulaması İnşaatı, Çanakkale-Bayramiç Zeytinli Göleti ve Sulaması,  Çanakkale Biga Gürgendere Göleti ve Sulaması ile Çanakkale Lapseki Balcılar Göleti ve Sulaması projelerinde fiziki gerçekleşme oranları nedir? Bu projelerden özellikle Altıkulaç Göleti ve Sulaması projesinin 2001 yılında başladığı göz önüne alındığında aradan geçen uzun sürede tamamlanamamış olmasının nedeni nedir? Bu projelerin hangi takvim içerisinde hizmete açılması planlanmaktadır? 2- Çanakkale Merkez ve İlçelerinde devam eden inşa halindeki sulama projeleri hangileridir? Bu projelerdeki fiziki gerçekleşme oranları nedir? Bu projelerin hangi takvimler içerisinde hizmete girmesi planlanmaktadır?
CHP Çanakkale Milletvekili Bülent ÖZ Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Öz önergesinde “Tarımsal üretim potansiyelinin artırılmasında kuşkusuz birincil faktörlerden biri sulu tarım uygulamasına geçilmesidir. Bu anlamda Çanakkale Merkez ve ilçelerinde devam eden sulama projeleri büyük önem arz etmektedir.” Diyerek, Çanakkale ilinde devam eden gölet ve sulama projelerinin fiziki gerçekleşme oranlarını ve bu projelerin hangi takvim yılı içerisinde tamamlanacağına ilişkin Bakanlığın planlamasını sordu. 

 Öz’ün önergesinde aşağıdaki sorular yer aldı;

1- Çanakkale Çan Altıkulaç Göleti ve Sulaması, Çanakkale Bayramiç Yassıbağ Göleti ve Sulaması,  Çanakkale Ayvacık Çamköy Göleti ve Sulaması İnşaatı, Çanakkale-Bayramiç Zeytinli Göleti ve Sulaması,  Çanakkale Biga Gürgendere Göleti ve Sulaması ile Çanakkale Lapseki Balcılar Göleti ve Sulaması projelerinde fiziki gerçekleşme oranları nedir? Bu projelerden özellikle Altıkulaç Göleti ve Sulaması projesinin 2001 yılında başladığı göz önüne alındığında aradan geçen uzun sürede tamamlanamamış olmasının nedeni nedir? Bu projelerin hangi takvim içerisinde hizmete açılması planlanmaktadır?

2- Çanakkale Merkez ve İlçelerinde devam eden inşa halindeki sulama projeleri hangileridir? Bu projelerdeki fiziki gerçekleşme oranları nedir? Bu projelerin hangi takvimler içerisinde hizmete girmesi planlanmaktadır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.