Muharrem Erkek, Belediye Başkanlığı İçin Kılıçdaroğlu'ndan Söz Almış

Siyaset 12.07.2023 - 14:28, Güncelleme: 12.07.2023 - 14:28
 

Muharrem Erkek, Belediye Başkanlığı İçin Kılıçdaroğlu'ndan Söz Almış

Köşe yazarı Kerem İriç, CHP içindeki siyasi hesapları ve çekişmeleri ele alıyor.
Köşe yazarı Kerem İriç, CHP içindeki siyasi hesapları ve çekişmeleri ele alıyor. İmamoğlu'nun genel başkanlık koltuğuna oturarak İBB başkanlığına tekrar aday olmayı istediğini, ancak Kılıçdaroğlu'nun buna pek sıcak bakmadığını belirtiyor. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'nun başkanlığını sürdürmesini ve tekrar aday olmasını istemesinin sebebinin, İmamoğlu'nun yerel seçimleri kaybedeceğini düşünmesi olduğunu öne sürüyor. Yerel seçimlerde parti içindeki bağlılık açıklaması yapmayanları fişleyen bir ekibin, aday yapmayacaklarını tehdit ettiğini ve İmamoğlu'nun ekibinin de benzer şekilde tehditlerde bulunduğunu aktarıyor. Tarafsız kalanların bertaraf edileceği bir sürecin yaşandığını belirtiyor. Çanakkale'de de benzer bir durum olduğunu ifade ediyor. Muharrem Erkek'in bakanlık ve milletvekilliği olmadığını, genel başkan yardımcılığı görevinin de elinden alındığını belirtiyor. Erkek'in tek umudu olarak belediye başkan adaylığının kaldığını ve Kılıçdaroğlu'ndan söz aldığını dile getiriyor. Ancak Erkek'in seçimlerde sandıktan çıkmasının zor olduğunu, genel merkez atamasıyla aday gösterileceğini söylüyor. İriç, Erkek'in CHP vekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan'ın da yanında olduğunu aktarıyor. Mevcut belediye başkanı Ülgür Gökhan'ın ön seçim şartıyla aday olacağını belirttiğini ve süreci değerlendireceklerini ifade ediyor. İriç, Muharrem Erkek'in bugüne kadar demokrasi, insan hakları ve adalet gibi söylemlerinin boş olduğunu ve CHP'nin başarısızlığının sebebinin Erkek'in zihniyetinin genel merkezde söz sahibi olması olduğunu iddia ediyor. Erkek'in 2019 yerel seçimlerinde Çanakkale Belediye Meclisi'ne genel merkez atamasıyla isimleri yerleştirdiğini ve bu zihniyetin demokrasi gibi kavramları sadece söylemde kullandığını belirtiyor. yazının tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz; https://www.gazetedegisim.com/yazar/kerem-iric/muharrem-erkek-kilicdaroglundan-soz-almis-786-kose-yazisi  
Köşe yazarı Kerem İriç, CHP içindeki siyasi hesapları ve çekişmeleri ele alıyor.

Köşe yazarı Kerem İriç, CHP içindeki siyasi hesapları ve çekişmeleri ele alıyor. İmamoğlu'nun genel başkanlık koltuğuna oturarak İBB başkanlığına tekrar aday olmayı istediğini, ancak Kılıçdaroğlu'nun buna pek sıcak bakmadığını belirtiyor. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'nun başkanlığını sürdürmesini ve tekrar aday olmasını istemesinin sebebinin, İmamoğlu'nun yerel seçimleri kaybedeceğini düşünmesi olduğunu öne sürüyor.

Yerel seçimlerde parti içindeki bağlılık açıklaması yapmayanları fişleyen bir ekibin, aday yapmayacaklarını tehdit ettiğini ve İmamoğlu'nun ekibinin de benzer şekilde tehditlerde bulunduğunu aktarıyor. Tarafsız kalanların bertaraf edileceği bir sürecin yaşandığını belirtiyor.

Çanakkale'de de benzer bir durum olduğunu ifade ediyor. Muharrem Erkek'in bakanlık ve milletvekilliği olmadığını, genel başkan yardımcılığı görevinin de elinden alındığını belirtiyor. Erkek'in tek umudu olarak belediye başkan adaylığının kaldığını ve Kılıçdaroğlu'ndan söz aldığını dile getiriyor. Ancak Erkek'in seçimlerde sandıktan çıkmasının zor olduğunu, genel merkez atamasıyla aday gösterileceğini söylüyor. İriç, Erkek'in CHP vekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan'ın da yanında olduğunu aktarıyor.

Mevcut belediye başkanı Ülgür Gökhan'ın ön seçim şartıyla aday olacağını belirttiğini ve süreci değerlendireceklerini ifade ediyor. İriç, Muharrem Erkek'in bugüne kadar demokrasi, insan hakları ve adalet gibi söylemlerinin boş olduğunu ve CHP'nin başarısızlığının sebebinin Erkek'in zihniyetinin genel merkezde söz sahibi olması olduğunu iddia ediyor. Erkek'in 2019 yerel seçimlerinde Çanakkale Belediye Meclisi'ne genel merkez atamasıyla isimleri yerleştirdiğini ve bu zihniyetin demokrasi gibi kavramları sadece söylemde kullandığını belirtiyor.

yazının tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz; https://www.gazetedegisim.com/yazar/kerem-iric/muharrem-erkek-kilicdaroglundan-soz-almis-786-kose-yazisi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.