Misafir Öğrenciler Çan’da Gönülleri Fethetti

Güncel 13.03.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Misafir Öğrenciler Çan’da Gönülleri Fethetti

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu, Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği ve ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğunun birlikte organize ettikleri Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’nun destekleriyle 9.Uluslararası Öğrenci Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen Ülke Tanıtımları ve Yemek Günleri Programı ikincisi 11/03/2016 Cuma günü saat 19:30 da Çan Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirildi.
Geceye Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bal, resmi kurum ve sivil toplum temsilcileri ile kalabalık bir halk topluluğunun katılımıyla gerçekleşti. Azarbeyca’dan gelen misafir öğrenci Firudun Karayev’in okuduğu Kuran tilaveti ile başlayan gecede açılış konuşması yapan Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan “Uluslar arası Öğrenci Buluşmaları kapsamında yapılan Ülke Tanıtımı ve Yemek Günleri programlarını bu yıl ilçelerde yapmayı planladıklarını ve ilk olarak Çan halkı ile misafir öğrencilerimizi tanıştırmayı istedik bu konuda bizlere ve misafir öğrencilerimize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi. Sayın Abdurrahman Kuzu ise “ Faklı coğrafyalardan ülkemize eğitim görmek için gelen bu misafir öğrencilerimizi Çan’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını.” ifade etti.    Somali, Afganistan, Türkmenistan ve Arnavutluk ülkelerinin tanıtımları yapıldı. Öğrenciler kendi ülkelerini, kültürlerini, yaşantılarını açtıkları standlar ile Çan halkına kendilerini tanıttılar. Misafir öğrenciler sahnede ise kendi dillerinde okudukları şiirleri ve şarkıları izleyiciler ile paylaştılar. Yöresel kıyafetleri ile yaptıkları danslar ve gösteriler ile Çan halkına farklı güzel bir gece yaşatan misafir öğrenciler kendilerine sunulan bu fırsattan dolayı Çan Belediye Başkanı Sayın Abdurrahman Kuzu’ya, Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneğimize ve topluluğumuza teşekkür ediyoruz dediler.    Programın sonunda Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’ya Çanakkale Uluslar arası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan çiçek ve plaket takdiminde bulundu, Çan Belediye Başkanıda Misafir öğrenciler adına Dernek Başkanı Ahmet Arıcan’a çiçek takdiminde bulundu.    Katılımcılarla birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektiren misafir öğrencilere ve davetlilere program sonunda Afgan Pilavı ve ayran ikramı yapıldı.    
Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu, Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği ve ÇOMÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğunun birlikte organize ettikleri Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’nun destekleriyle 9.Uluslararası Öğrenci Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen Ülke Tanıtımları ve Yemek Günleri Programı ikincisi 11/03/2016 Cuma günü saat 19:30 da Çan Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirildi.

Geceye Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bal, resmi kurum ve sivil toplum temsilcileri ile kalabalık bir halk topluluğunun katılımıyla gerçekleşti.

Azarbeyca’dan gelen misafir öğrenci Firudun Karayev’in okuduğu Kuran tilaveti ile başlayan gecede açılış konuşması yapan Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan “Uluslar arası Öğrenci Buluşmaları kapsamında yapılan Ülke Tanıtımı ve Yemek Günleri programlarını bu yıl ilçelerde yapmayı planladıklarını ve ilk olarak Çan halkı ile misafir öğrencilerimizi tanıştırmayı istedik bu konuda bizlere ve misafir öğrencilerimize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi. Sayın Abdurrahman Kuzu ise “ Faklı coğrafyalardan ülkemize eğitim görmek için gelen bu misafir öğrencilerimizi Çan’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını.” ifade etti.

 

 Somali, Afganistan, Türkmenistan ve Arnavutluk ülkelerinin tanıtımları yapıldı. Öğrenciler kendi ülkelerini, kültürlerini, yaşantılarını açtıkları standlar ile Çan halkına kendilerini tanıttılar. Misafir öğrenciler sahnede ise kendi dillerinde okudukları şiirleri ve şarkıları izleyiciler ile paylaştılar. Yöresel kıyafetleri ile yaptıkları danslar ve gösteriler ile Çan halkına farklı güzel bir gece yaşatan misafir öğrenciler kendilerine sunulan bu fırsattan dolayı Çan Belediye Başkanı Sayın Abdurrahman Kuzu’ya, Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneğimize ve topluluğumuza teşekkür ediyoruz dediler.

 

 Programın sonunda Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu’ya Çanakkale Uluslar arası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan çiçek ve plaket takdiminde bulundu, Çan Belediye Başkanıda Misafir öğrenciler adına Dernek Başkanı Ahmet Arıcan’a çiçek takdiminde bulundu.

 

 Katılımcılarla birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektiren misafir öğrencilere ve davetlilere program sonunda Afgan Pilavı ve ayran ikramı yapıldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.