Midilli İle Dünyaya Kapı Açtık

Ekonomi 06.08.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Midilli İle Dünyaya Kapı Açtık

Çanakkale’de boğaz ve adalar hattında hizmet veren GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. ve Dentur Avrasya iş birliğinde geçtiğimiz aylarda başlatılan Küçukkuyu’dan Midilli’ye yapılan seferler meyvelerini vermeye başladı.
Küçükkuyu'dan Midilli'nin Petra Limanı'na her gün gerçekleştirilen seferlerle birçok ülkeden vatandaş, Çanakkale’ye gelerek turizme büyük katkı sağlıyor. Önceki gün gerçekleştirilen seferle birlikte dünyanın birçok bölgesinde bulunan 10 ülkeden 71 ziyaretçi Çanakkale’ye geldi. Çanakkale’de yıllardır konuşulan hayata geçirilmek istenen Çanakkale - Midilli Feribot seferleri, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan katkıları, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ve Ayvacık Belediyesi’nin çalışmalarıyla kısa süre önce hayata geçirildi. Özellikle AK Partili Turan’ın Başkent Ankara’da yaptığı girişimler ve Çanakkale’nin dinamiklerine verdiği güvenle yıllardır hayal edilen Midilli seferleri start almış oldu. GESTAŞ A.Ş.’nin de yoğun çalışmaları sonrası başlayan seferlerle birlikte farklı ülkelerden ziyaretçiler Çanakkale’ye gelerek kente ve Anadolu’ya ait birçok değeri yerinde görme fırsatına sahip oldu. Çanakkale’nin değerleri dünyaya açıldı  Eşsiz doğası, yakın ve antik çağa ait tarihi değerleri, Troya’sı, Assos’u, Kazdağları, Alexandria Troas’ı, Bozcaada’sı, Gökçeada’sı ve Boğazı’yla turizm alanında senelerdir hak ettiği yeri bir türlü bulamayan Çanakkale, Midilli seferleri ile dünyaya açıldı. GESTAŞ A.Ş.’nin Dentur ortaklığıyla başlattığı seferler sonrası Yunanistan’a açılan kapıdan dünyanın farklı coğrafyalarından ziyaretler, Çanakkale’ye gelerek bu değerleri yakından gördü. Midilli’den Küçükkuyu’ya gelen feribotta bulunan birçok ülkeden vatandaş, Çanakkale’ye gelerek büyük kapsamlı bir geziyle kenti gezdi. Geçtiğimiz gün gerçekleşen Midilli-Küçükkuyu seferiyle, 25 Yunan, 22 Hollandalı, 9 Amerikan, 4 Finlandiyalı, 3 Avustralyalı, 2 İtalyan, 3 Alman ve 1 Rus ziyaretçi Küçükkuyu üzerinden Çanakkale’ye gelerek kenti ziyaret etti. Toplamda 71 kişinin bulunduğu kafile ilk olarak Küçükkuyu ve Ayvacık’ı ziyaret etti. Burada bulunan köyleri ve eşsiz güzellikleri ziyaret eden kafile daha sonra Troya Antik Kenti’ne giderek, antik çağlar ve yaşananlar hakkında bilgi aldı. Kafile, daha sonra Çanakkale kent merkezine gelerek burada bulunan alışveriş merkezleri ve mağazaları gezdi. 71 kişilik kafile daha sonra Kordon’da bulunan ve Truva filminde kullanılan Troya Atı Maketi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Seferler 2018 Troya Yılı’na büyük katkı sağlıyor Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20. yıl dönümü dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen 2018 Troya Yılı’nda başlatılan Küçükkuyu - Midilli Troya Yılı’na büyük katkı sağlıyor. Feribot seferleriyle Çanakkale’ye gelen farklı ülkelerden ziyaretçiler Troya Antik Kenti’ni ziyaret ediyor.
Çanakkale’de boğaz ve adalar hattında hizmet veren GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. ve Dentur Avrasya iş birliğinde geçtiğimiz aylarda başlatılan Küçukkuyu’dan Midilli’ye yapılan seferler meyvelerini vermeye başladı.

Küçükkuyu'dan Midilli'nin Petra Limanı'na her gün gerçekleştirilen seferlerle birçok ülkeden vatandaş, Çanakkale’ye gelerek turizme büyük katkı sağlıyor. Önceki gün gerçekleştirilen seferle birlikte dünyanın birçok bölgesinde bulunan 10 ülkeden 71 ziyaretçi Çanakkale’ye geldi.

Çanakkale’de yıllardır konuşulan hayata geçirilmek istenen Çanakkale - Midilli Feribot seferleri, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan katkıları, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ve Ayvacık Belediyesi’nin çalışmalarıyla kısa süre önce hayata geçirildi. Özellikle AK Partili Turan’ın Başkent Ankara’da yaptığı girişimler ve Çanakkale’nin dinamiklerine verdiği güvenle yıllardır hayal edilen Midilli seferleri start almış oldu. GESTAŞ A.Ş.’nin de yoğun çalışmaları sonrası başlayan seferlerle birlikte farklı ülkelerden ziyaretçiler Çanakkale’ye gelerek kente ve Anadolu’ya ait birçok değeri yerinde görme fırsatına sahip oldu.

Çanakkale’nin değerleri dünyaya açıldı

 Eşsiz doğası, yakın ve antik çağa ait tarihi değerleri, Troya’sı, Assos’u, Kazdağları, Alexandria Troas’ı, Bozcaada’sı, Gökçeada’sı ve Boğazı’yla turizm alanında senelerdir hak ettiği yeri bir türlü bulamayan Çanakkale, Midilli seferleri ile dünyaya açıldı. GESTAŞ A.Ş.’nin Dentur ortaklığıyla başlattığı seferler sonrası Yunanistan’a açılan kapıdan dünyanın farklı coğrafyalarından ziyaretler, Çanakkale’ye gelerek bu değerleri yakından gördü.

Midilli’den Küçükkuyu’ya gelen feribotta bulunan birçok ülkeden vatandaş, Çanakkale’ye gelerek büyük kapsamlı bir geziyle kenti gezdi.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen Midilli-Küçükkuyu seferiyle, 25 Yunan, 22 Hollandalı, 9 Amerikan, 4 Finlandiyalı, 3 Avustralyalı, 2 İtalyan, 3 Alman ve 1 Rus ziyaretçi Küçükkuyu üzerinden Çanakkale’ye gelerek kenti ziyaret etti. Toplamda 71 kişinin bulunduğu kafile ilk olarak Küçükkuyu ve Ayvacık’ı ziyaret etti. Burada bulunan köyleri ve eşsiz güzellikleri ziyaret eden kafile daha sonra Troya Antik Kenti’ne giderek, antik çağlar ve yaşananlar hakkında bilgi aldı. Kafile, daha sonra Çanakkale kent merkezine gelerek burada bulunan alışveriş merkezleri ve mağazaları gezdi. 71 kişilik kafile daha sonra Kordon’da bulunan ve Truva filminde kullanılan Troya Atı Maketi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Seferler 2018 Troya Yılı’na büyük katkı sağlıyor

Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20. yıl dönümü dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen 2018 Troya Yılı’nda başlatılan Küçükkuyu - Midilli Troya Yılı’na büyük katkı sağlıyor. Feribot seferleriyle Çanakkale’ye gelen farklı ülkelerden ziyaretçiler Troya Antik Kenti’ni ziyaret ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.