Markalaşmak İsteyen Üreticiler Güçlerini TKDK İle Birleştirsin

Güncel 11.03.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Markalaşmak İsteyen Üreticiler Güçlerini TKDK İle Birleştirsin

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörlüğü’ne 2015 yılında meyve işleme ve soğuk hava deposu projesi sunarak desteklerden yararlanmaya hak kazanan Çanakkale 17 Meyvecilik A.Ş. ‘nin yatırımı tamamlandı.
Hobi yatırıma dönüştü Yatırımcıların Çanakkale’ye kazandırdıkları bu örnek tesisin hikâyesini şirket ortaklarından Mevlüt Mete Haznedaroğlu’na sorduk. Mete Bey, bir yandan Çanakkale Devlet Hastanesi’nde doktor olarak çalışırken diğer yandan hobi olarak meyve yetiştiriciliğine başlamış. Bu hobi zamanla profesyonel bir uğraş haline dönüşünce, hem yörenin hem de kendi ürettiği meyvelerin soğuk zincirle pazarla ulaşmasının gerektiğini düşünen Mete Bey, TKDK desteklerini duyduğunda ortakları ile birlikte doğru zamanın geldiğine karar vermiş. “Yörenin ürünleri daha uzun süreler tazeliğini koruyacak” Ağırlıklı olarak elma ve şeftali üreten ortaklar; ürünlerini soğuk hava deposunda muhafaza ederek pazara ulaştırmak amacıyla projelerini hazırlayarak TKDK’ya sunmuşlar. Mete Bey projeyi şöyle anlatıyor: “Projemiz; ürettiğimiz ürünlerin soğuk zincirde hijyen koşullarına uygun bir şekilde yöremizden pazara ulaştırılması ve standart boylama ile ambalajlanmasını içermektedir. Bu kapsamda TKDK’ya 6000 metreküp kapasiteli soğuk hava deposu inşaatı ve makine ekipmanlarının alınmasıyla ilgili proje sunduk. Projemizin toplam yatırım tutarı 2 milyon 105 bin liradır. Biz, projemiz onaylandıktan sonra yatırımımızı tamamlayarak TKDK’dan toplam 1 milyon 24 bin  TL hibe desteği aldık. Yaptığımız bu yatırımla yöremizin ürünlerini daha uzun süreler taze olarak muhafaza etmeyi ve satmayı düşünüyoruz.” “Markalaşmak isteyen üreticiler güçlerini TKDK ile birleştirsin.” Aldığı desteklerden memnuniyetini dile getiren Mete Bey, kendisi gibi yatırım yapmak isteyen girişimcilere şunları söylüyor: “ Avrupa standartlarında pazara ürün sunmak için markalaşmak isteyen üreticilerin bir araya gelerek güçlerini birleştirmelerini ve TKDK’dan destek almalarını tavsiye ederim. İlimizin ekonomisinin, tarımının gelişmesi için örnek projelere ihtiyacı var. Örnek projeleri hayata geçirmek içinse TKDK gibi önemli bir kurum var. Bizim gibi düşünen yatırımcılar AB standartlarındaki yatırımlarıyla yöremizde meyveciliğin gelişmesine katkıda bulunabilir.” “TKDK’yı karşımızda değil, hep yanımızda hissettik.” Proje öncesi, proje aşaması ve yapım döneminde TKDK’nın çok olumlu katkılarını gördüklerini belirten Mete Bey, projenin şekillenmesinde TKDK’nın tecrübelerinden çok istifade ettiklerini ifade ediyor ve ekliyor: “Ben ve ortaklarım TKDK’yı karşımızda değil, yanımızda ortağımız olarak hissettik. Biz AB standartlarında tam teşekküllü örnek bir işletme olmayı hedefledik. Bizim gibi yatırım yapmayı düşünen tüm girişimcilerin, geniş bir yelpazede destek veren TKDK’dan istifade etmesini önemle tavsiye ediyoruz.“
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörlüğü’ne 2015 yılında meyve işleme ve soğuk hava deposu projesi sunarak desteklerden yararlanmaya hak kazanan Çanakkale 17 Meyvecilik A.Ş. ‘nin yatırımı tamamlandı.

Hobi yatırıma dönüştü

Yatırımcıların Çanakkale’ye kazandırdıkları bu örnek tesisin hikâyesini şirket ortaklarından Mevlüt Mete Haznedaroğlu’na sorduk. Mete Bey, bir yandan Çanakkale Devlet Hastanesi’nde doktor olarak çalışırken diğer yandan hobi olarak meyve yetiştiriciliğine başlamış. Bu hobi zamanla profesyonel bir uğraş haline dönüşünce, hem yörenin hem de kendi ürettiği meyvelerin soğuk zincirle pazarla ulaşmasının gerektiğini düşünen Mete Bey, TKDK desteklerini duyduğunda ortakları ile birlikte doğru zamanın geldiğine karar vermiş.

“Yörenin ürünleri daha uzun süreler tazeliğini koruyacak”

Ağırlıklı olarak elma ve şeftali üreten ortaklar; ürünlerini soğuk hava deposunda muhafaza ederek pazara ulaştırmak amacıyla projelerini hazırlayarak TKDK’ya sunmuşlar. Mete Bey projeyi şöyle anlatıyor: “Projemiz; ürettiğimiz ürünlerin soğuk zincirde hijyen koşullarına uygun bir şekilde yöremizden pazara ulaştırılması ve standart boylama ile ambalajlanmasını içermektedir. Bu kapsamda TKDK’ya 6000 metreküp kapasiteli soğuk hava deposu inşaatı ve makine ekipmanlarının alınmasıyla ilgili proje sunduk. Projemizin toplam yatırım tutarı 2 milyon 105 bin liradır. Biz, projemiz onaylandıktan sonra yatırımımızı tamamlayarak TKDK’dan toplam 1 milyon 24 bin  TL hibe desteği aldık. Yaptığımız bu yatırımla yöremizin ürünlerini daha uzun süreler taze olarak muhafaza etmeyi ve satmayı düşünüyoruz.”

“Markalaşmak isteyen üreticiler güçlerini TKDK ile birleştirsin.”

Aldığı desteklerden memnuniyetini dile getiren Mete Bey, kendisi gibi yatırım yapmak isteyen girişimcilere şunları söylüyor: “ Avrupa standartlarında pazara ürün sunmak için markalaşmak isteyen üreticilerin bir araya gelerek güçlerini birleştirmelerini ve TKDK’dan destek almalarını tavsiye ederim. İlimizin ekonomisinin, tarımının gelişmesi için örnek projelere ihtiyacı var. Örnek projeleri hayata geçirmek içinse TKDK gibi önemli bir kurum var. Bizim gibi düşünen yatırımcılar AB standartlarındaki yatırımlarıyla yöremizde meyveciliğin gelişmesine katkıda bulunabilir.”

“TKDK’yı karşımızda değil, hep yanımızda hissettik.”

Proje öncesi, proje aşaması ve yapım döneminde TKDK’nın çok olumlu katkılarını gördüklerini belirten Mete Bey, projenin şekillenmesinde TKDK’nın tecrübelerinden çok istifade ettiklerini ifade ediyor ve ekliyor: “Ben ve ortaklarım TKDK’yı karşımızda değil, yanımızda ortağımız olarak hissettik. Biz AB standartlarında tam teşekküllü örnek bir işletme olmayı hedefledik. Bizim gibi yatırım yapmayı düşünen tüm girişimcilerin, geniş bir yelpazede destek veren TKDK’dan istifade etmesini önemle tavsiye ediyoruz.“

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.