Kepez’de 500 pehlivan güreşti, Başpehlivan Okulu oldu

İlçeler 26.05.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Kepez’de 500 pehlivan güreşti, Başpehlivan Okulu oldu

Kepez Belediyesi tarafından bu yıl 50.’si düzenlenen Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, 50. yıla özel 500 Başpehlivan er meydanında kıyasıya mücadele etti.
50.Geleneksel büyük yağlı pehlivan güreşleri, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Kepez Ahmet Taşçı Güreş Alanı’nda yapıldı. Sahil Yolu Caddesi üzerinde yapılan etkinliğe elli başpehlivan katılırken toplamda beş yüz pehlivan güreşlerde ter döktü. Kepez Belediyesi 50. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi Mehteran ile birlikte gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kepez Yağlı Pehlivan Güreş Ağası Yahsem Korkmaz, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Koç, Kepez Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen güreşler farklı kategorilerde gün boyu devam etti. Güreşler, minik 1- minik 2- teşvik 1- teşvik 2- toz koparan- ayak boy- deste boy ve baş pehlivanlar olmak üzere farklı kategorilerde izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Sabah 11:00’de başlayan müsabakalar akşam 20:00’e kadar devam etti. Finalde Şaban Yılmaz’ı eleyen Orhan Okulu, 50. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinin başpehlivanı oldu. Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan yaptığı açıklamada; “Ata sporumuzu yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve güreş severlere er meydanı heyecanını yaşatmak üzere bu yıl 50.’sini düzenlediğimiz Güreşlerde Altın Kemerli Güreş sözümüzü verdik. Bu yıldan itibaren 3 kez üst üste Baş Pehlivan olan güreşçimize altın kemer vereceğiz. Güreş Ağamız Yahsem Korkmaz’a 3 yıldır üst üste ağalığından dolayı Altın Kemer ve Kupasını takdim ettik. Katılan Baş Pehlivanlarımıza, konuklarımıza, vatandaşlarımıza, organizasyonda emeği geçen herkese ve Güreş ağamız Yahsem Korkmaz’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ata sporumuzu yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi. Güreşlerin sonunda dereceye giren güreşçilere madalya ve kupalarını takdim edildi.
Kepez Belediyesi tarafından bu yıl 50.’si düzenlenen Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşlerinde, 50. yıla özel 500 Başpehlivan er meydanında kıyasıya mücadele etti.

50.Geleneksel büyük yağlı pehlivan güreşleri, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Kepez Ahmet Taşçı Güreş Alanı’nda yapıldı. Sahil Yolu Caddesi üzerinde yapılan etkinliğe elli başpehlivan katılırken toplamda beş yüz pehlivan güreşlerde ter döktü.
Kepez Belediyesi 50. Geleneksel Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri öncesi Mehteran ile birlikte gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Kepez Yağlı Pehlivan Güreş Ağası Yahsem Korkmaz, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Koç, Kepez Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Düzenlenen güreşler farklı kategorilerde gün boyu devam etti. Güreşler, minik 1- minik 2- teşvik 1- teşvik 2- toz koparan- ayak boy- deste boy ve baş pehlivanlar olmak üzere farklı kategorilerde izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Sabah 11:00’de başlayan müsabakalar akşam 20:00’e kadar devam etti. Finalde Şaban Yılmaz’ı eleyen Orhan Okulu, 50. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerinin başpehlivanı oldu.
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan yaptığı açıklamada; “Ata sporumuzu yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve güreş severlere er meydanı heyecanını yaşatmak üzere bu yıl 50.’sini düzenlediğimiz Güreşlerde Altın Kemerli Güreş sözümüzü verdik. Bu yıldan itibaren 3 kez üst üste Baş Pehlivan olan güreşçimize altın kemer vereceğiz. Güreş Ağamız Yahsem Korkmaz’a 3 yıldır üst üste ağalığından dolayı Altın Kemer ve Kupasını takdim ettik. Katılan Baş Pehlivanlarımıza, konuklarımıza, vatandaşlarımıza, organizasyonda emeği geçen herkese ve Güreş ağamız Yahsem Korkmaz’a teşekkürlerimi sunuyorum. Ata sporumuzu yaşatmaya devam edeceğiz.” dedi.
Güreşlerin sonunda dereceye giren güreşçilere madalya ve kupalarını takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.