Kepez Belediyesi 19-20-21 Nisan’da Umut Arayacak

İlçeler 09.01.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Kepez Belediyesi 19-20-21 Nisan’da Umut Arayacak

Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan bir restoranda basın ile bir araya geldi. 2018 yılının Troia yılı olarak Çanakkale’de ilan edildiğini, Kepez Belediyesi tarafından ise ‘Umut Yılı’ olarak ilan edildiğini dile getiren Başkan Mutan, gazetecilerin Çanakkale’de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Gazete, gazetecilik ve basın çeşitlenerek devam ettiğini ve Çanakkale özellikle basın ve görsel medya noktasında Türkiye’nin birçok ilin ötesinde ciddi bir zemine oturduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, “Basın dördüncü kuvvet diye hep söyleniyor maalesef günümüz Türkiye’sinde 150’nin üzerinde gazeteci içerde yatıyor. Basının kolu kanadı kırıldı. 8 Ocakta Metin Göktepe’nin kimvurduya gittiği bir süreç yaşanmıştı. Failleri bulundu ama hak ettikleri cezayı aldılar mı? Annesinin hala içi kan ağlıyor. Daha umuda bakan, daha yarınları yeşerten akılla inşallah 2018 yılında enseyi karartmayız. Ama umuda dair bir şeyler söylemek adına 2018 ilimizin Troia yılı, insanlık tarihinde insanların ayak izi olduğu bugünlere taşınan ustalarımızın ayak izleri, bu değeri dünyayla paylaşmak adına bu yılı Troia yılı ilan edildi. Bizde bu yılı Kepez Belediyesi olarak Umut yılı ilan ediyoruz” diye konuştu. ‘Umudu sanatta arayacağız’ Başkan Mutan konuşmasını şu sözler ile tamamladı; İlkini geçen yıl gerçekleştirmiş olduğumuz bilim, sanat ve kültürde güzeli arayış kongremizin bu seneki ana teması ‘Umut’  umutsuz yaşanmaz dedik. Umudun sanat ayağı olacak, yerel yönetim ayağı olacak. Sanıyorum ki keyifli bir gün yaşayacağız. Tarih 19-20-21 Nisan’da Kepezde Zülfi Livaneli, Ataol Behramoğlu, Gazeteci Zeynep Oral, Arif Keskiner, yerel ayağında ise Yılmaz Büyük Erşan, ülkenin çeşitli yerlerinden akademisyenler gelecek. Umudu sanatta arayacağız, basın ve medyada arayacağız. Hep umuttu arayacağız. Bulmak umuduyla arayacağız. O anlamda 2018’in insanlık adına barış, kardeşlik, huzur getirmesini noktasında Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Hatırlanmak diyorsunuz kuvvetler ayrılığı üzerinden dördüncü kuvvet siz kuvvetler ayrılığının bir gücüsünüz. Bunu hiç yitirmeyin, kaybetmeyin çünkü dün size bu yolu açanlar bugünde size yarınlara yol açmanız için bekliyor. O yüzden iyi ki varsınız.
Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan bir restoranda basın ile bir araya geldi. 2018 yılının Troia yılı olarak Çanakkale’de ilan edildiğini, Kepez Belediyesi tarafından ise ‘Umut Yılı’ olarak ilan edildiğini dile getiren Başkan Mutan, gazetecilerin Çanakkale’de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Gazete, gazetecilik ve basın çeşitlenerek devam ettiğini ve Çanakkale özellikle basın ve görsel medya noktasında Türkiye’nin birçok ilin ötesinde ciddi bir zemine oturduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, “Basın dördüncü kuvvet diye hep söyleniyor maalesef günümüz Türkiye’sinde 150’nin üzerinde gazeteci içerde yatıyor. Basının kolu kanadı kırıldı. 8 Ocakta Metin Göktepe’nin kimvurduya gittiği bir süreç yaşanmıştı. Failleri bulundu ama hak ettikleri cezayı aldılar mı? Annesinin hala içi kan ağlıyor. Daha umuda bakan, daha yarınları yeşerten akılla inşallah 2018 yılında enseyi karartmayız. Ama umuda dair bir şeyler söylemek adına 2018 ilimizin Troia yılı, insanlık tarihinde insanların ayak izi olduğu bugünlere taşınan ustalarımızın ayak izleri, bu değeri dünyayla paylaşmak adına bu yılı Troia yılı ilan edildi. Bizde bu yılı Kepez Belediyesi olarak Umut yılı ilan ediyoruz” diye konuştu.
‘Umudu sanatta arayacağız’
Başkan Mutan konuşmasını şu sözler ile tamamladı; İlkini geçen yıl gerçekleştirmiş olduğumuz bilim, sanat ve kültürde güzeli arayış kongremizin bu seneki ana teması ‘Umut’  umutsuz yaşanmaz dedik. Umudun sanat ayağı olacak, yerel yönetim ayağı olacak. Sanıyorum ki keyifli bir gün yaşayacağız. Tarih 19-20-21 Nisan’da Kepezde Zülfi Livaneli, Ataol Behramoğlu, Gazeteci Zeynep Oral, Arif Keskiner, yerel ayağında ise Yılmaz Büyük Erşan, ülkenin çeşitli yerlerinden akademisyenler gelecek. Umudu sanatta arayacağız, basın ve medyada arayacağız. Hep umuttu arayacağız. Bulmak umuduyla arayacağız. O anlamda 2018’in insanlık adına barış, kardeşlik, huzur getirmesini noktasında Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Hatırlanmak diyorsunuz kuvvetler ayrılığı üzerinden dördüncü kuvvet siz kuvvetler ayrılığının bir gücüsünüz. Bunu hiç yitirmeyin, kaybetmeyin çünkü dün size bu yolu açanlar bugünde size yarınlara yol açmanız için bekliyor. O yüzden iyi ki varsınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.