“KENT KONSEYİ DOKUNULMAZ,ELEŞTİRİLMEZ DEĞİLDİR”

Güncel 04.08.2015 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

“KENT KONSEYİ DOKUNULMAZ,ELEŞTİRİLMEZ DEĞİLDİR”

AK Parti İl Başkanı Av. Erdener Can, geçen hafta Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın basın toplantısında yaşanan Hilton Otel projesi ve sonrasındaki Kent Konseyi ile ilgili açıklamalarını ve iddialarını değerlendirdi.
AK Parti İl Başkanı Av. Erdener Can, Hilton Oteli projesinin Belediye Meclisi tarafından oy çokluğu ile kabulü ve sonrasında ‘Kent Konseyi’ temelli tartışmalarla ilgili yazılı bir açıklama ile değerlendirme yaptı.  Başkan Can, değerlendirmelerine “Kent Konseyi adıyla anılan halkın oluşturduğu, oluşturması gereken konsey dokunulmaz değildir. Dokunulmazlığın tanımı ve kimlerle sınırlı olduğu kanunlarımızda açıkça belirlenmiştir. Bunun dışında her organ, kurum ve kuruluş hem ilgilileri hem de kamuoyu tarafından eleştirilebilir, karar ve uygulamaları tartışmaya açılabilir. Kamuoyunun eleştirilerine, görüşlerine ‘şerefsizler’ gibi hakaret içeren sözlerle karşı gelmek asla demokrasi ve demokratik anlayışla bağdaştırılamaz, bu sözler herhangi bir Çanakkale Belediye Başkanına da yakışmaz” diyerek başladı. AK Parti İl Başkanı Av. Erdener Can, Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan, basın toplantısında hem herkes ‘Kent Konseyi’nin yönetim kurulu ve genel kurul toplantılarını izleyebilir, katılabilir…’ derken bir yandan da son seçimli genel kurulda mevcut konsey yönetimine alternatif olarak çıkan adaylar ve listelerini de ‘Kent Konseyini aslında bilmeyen, işlevinden habersiz insanlar Kent Konseyinin içine girip, karıştırıp, Kent Konseyini ele geçirip, çıkarları için çalıştırma noktasında hareket edemezler. Onun için bir kere bunları açık ve net bir biçimde bilmemizde yarar var... ’ diyerek demokrasi anlayışındaki eksikliği ve yanlışlığı açık ve net şekilde ortaya koyuyor.  Oysa demokrasiye inanan yöneticiler ve kişiler çok iyi bilmelidirler ki, herhangi bir organ ya da kurumun genel kurulunda mevcut yönetime alternatif adaylar ve yönetim listelerinin çıkarılması ve genel kurulda yarışması,demokrasinin “olmazsa olmaz” koşullarındandır. Tek adaylı, tek alternatifli seçimler ancak birilerinin kararlarını onaylamaktan öteye geçmez. Üstelik ‘Çanakkale Kent Konseyi’nin son genel kurulunda alternatif oluşturanlar sadece 4 oyla seçim kaybetmişler ancak bu sonucu da demokratik olgunlukla karşılamışlardır” dedi. Başkan Can açıklamalarını, “Belediye başkanı ‘Kent Konseyi’nin şeffaf olduğunu, halka açık alanlarda toplantılar yaptığını anlatıyor. Ve burada gizli bir şey olmasının mümkün olmadığını, kendisinin ve partisinin konseye hiç müdahil olmadıklarını, bunun kendi anlayışına ters olduğunu, konseyin bütçesinin belediye meclisi tarafından da denetlendiğini iddia ediyor. Ancak, partisinden belediye meclisine seçilmiş bir üyenin, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde de hakkı olan bir yetkiyi kullanarak, sorduğu mali sorulara tatmin edici cevaplar alamadığını unutmuş ya da bilmiyormuş gibi davranıyor” diyerek sonlandırdı.
AK Parti İl Başkanı Av. Erdener Can, geçen hafta Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın basın toplantısında yaşanan Hilton Otel projesi ve sonrasındaki Kent Konseyi ile ilgili açıklamalarını ve iddialarını değerlendirdi.

AK Parti İl Başkanı Av. Erdener Can, Hilton Oteli projesinin Belediye Meclisi tarafından oy çokluğu ile kabulü ve sonrasında ‘Kent Konseyi’ temelli tartışmalarla ilgili yazılı bir açıklama ile değerlendirme yaptı. 

Başkan Can, değerlendirmelerine “Kent Konseyi adıyla anılan halkın oluşturduğu, oluşturması gereken konsey dokunulmaz değildir. Dokunulmazlığın tanımı ve kimlerle sınırlı olduğu kanunlarımızda açıkça belirlenmiştir. Bunun dışında her organ, kurum ve kuruluş hem ilgilileri hem de kamuoyu tarafından eleştirilebilir, karar ve uygulamaları tartışmaya açılabilir. Kamuoyunun eleştirilerine, görüşlerine ‘şerefsizler’ gibi hakaret içeren sözlerle karşı gelmek asla demokrasi ve demokratik anlayışla bağdaştırılamaz, bu sözler herhangi bir Çanakkale Belediye Başkanına da yakışmaz” diyerek başladı.

AK Parti İl Başkanı Av. Erdener Can, Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan, basın toplantısında hem herkes ‘Kent Konseyi’nin yönetim kurulu ve genel kurul toplantılarını izleyebilir, katılabilir…’ derken bir yandan da son seçimli genel kurulda mevcut konsey yönetimine alternatif olarak çıkan adaylar ve listelerini de ‘Kent Konseyini aslında bilmeyen, işlevinden habersiz insanlar Kent Konseyinin içine girip, karıştırıp, Kent Konseyini ele geçirip, çıkarları için çalıştırma noktasında hareket edemezler. Onun için bir kere bunları açık ve net bir biçimde bilmemizde yarar var... ’ diyerek demokrasi anlayışındaki eksikliği ve yanlışlığı açık ve net şekilde ortaya koyuyor. 

Oysa demokrasiye inanan yöneticiler ve kişiler çok iyi bilmelidirler ki, herhangi bir organ ya da kurumun genel kurulunda mevcut yönetime alternatif adaylar ve yönetim listelerinin çıkarılması ve genel kurulda yarışması,demokrasinin “olmazsa olmaz” koşullarındandır. Tek adaylı, tek alternatifli seçimler ancak birilerinin kararlarını onaylamaktan öteye geçmez. Üstelik ‘Çanakkale Kent Konseyi’nin son genel kurulunda alternatif oluşturanlar sadece 4 oyla seçim kaybetmişler ancak bu sonucu da demokratik olgunlukla karşılamışlardır” dedi.

Başkan Can açıklamalarını, “Belediye başkanı ‘Kent Konseyi’nin şeffaf olduğunu, halka açık alanlarda toplantılar yaptığını anlatıyor. Ve burada gizli bir şey olmasının mümkün olmadığını, kendisinin ve partisinin konseye hiç müdahil olmadıklarını, bunun kendi anlayışına ters olduğunu, konseyin bütçesinin belediye meclisi tarafından da denetlendiğini iddia ediyor. Ancak, partisinden belediye meclisine seçilmiş bir üyenin, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde de hakkı olan bir yetkiyi kullanarak, sorduğu mali sorulara tatmin edici cevaplar alamadığını unutmuş ya da bilmiyormuş gibi davranıyor” diyerek sonlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.