Kanlıdere Şehitliği, Haziran ayında açılacak

Yaşam 11.04.2022 - 12:12, Güncelleme: 11.04.2022 - 12:12
 

Kanlıdere Şehitliği, Haziran ayında açılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerin anısına belediye tarafından yapımını üstlenerek Çanakkale’de yaptırdıkları Kanlıdere Şehitliği’nde incelemelerde bulundu.
Başkan Yılmaz’a Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, eşlik etti. Memiş, Şehitliğin  Haziran Ayı’nda açılacağın da  ifade eti. Çanakkale Savaşı Destanının yazıldığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nda bulunan Kanlıdere Şehitliği Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında ihya edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, eşi Mehtap Yılmaz'la birlikte Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen Balıkesirli şehitlerin anısına yapılan Kanlıdere Şehitliği'ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, önümüzdeki Haziran ayında Kanlıdere Şehitliği'nin açılışını yapacaklarını belirtti. . Başkan Yılmaz’a Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, eşlik etti. Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş,  “Kıymetli dostum Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz ve eşini Tarihi Alanda misafir etmenin mutluluğunu yaşadık. Ayrıca Haziran ayında ziyarete açmayı planladığımız ve yapımını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği Kanlıdere Şehitliği’nde yapılan çalışmaları inceledik.” dedi. Geçtiğimiz Haziran ayında; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile başlayan çalışmalarla; mevcut halinde üzerinde herhangi bir yapının ya da işaretin bulunmadığı Gelibolu Kanlıdere mevkiinde, ecdada yakışacak bir şehitlik inşa ediliyor. Alan Başkanlığı tarafından hazırlanan ve inşai faaliyeti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan olan Kanlıdere Şehitlik Projesiyle şehitlerimizin vatan savunması için vermiş oldukları üstün mücadele ruhu ve dik duruşları ile savaşın kazanılması, şehitlik anıtı ile sembolize edilerek kalıcı bir iz bırakılması amaçlanıyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerin anısına belediye tarafından yapımını üstlenerek Çanakkale’de yaptırdıkları Kanlıdere Şehitliği’nde incelemelerde bulundu.

Başkan Yılmaz’a Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, eşlik etti. Memiş, Şehitliğin  Haziran Ayı’nda açılacağın da  ifade eti.
Çanakkale Savaşı Destanının yazıldığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nda bulunan Kanlıdere Şehitliği Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı arasında yapılan protokol kapsamında ihya edildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, eşi Mehtap Yılmaz'la birlikte Çanakkale Savaşı'nda şehit düşen Balıkesirli şehitlerin anısına yapılan Kanlıdere Şehitliği'ndeki çalışmaları yerinde inceledi.
Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Başkan Yücel Yılmaz, önümüzdeki Haziran ayında Kanlıdere Şehitliği'nin açılışını yapacaklarını belirtti. .
Başkan Yılmaz’a Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, eşlik etti.
Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş,  “Kıymetli dostum Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz ve eşini Tarihi Alanda misafir etmenin mutluluğunu yaşadık. Ayrıca Haziran ayında ziyarete açmayı planladığımız ve yapımını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği Kanlıdere Şehitliği’nde yapılan çalışmaları inceledik.” dedi.
Geçtiğimiz Haziran ayında; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile başlayan çalışmalarla; mevcut halinde üzerinde herhangi bir yapının ya da işaretin bulunmadığı Gelibolu Kanlıdere mevkiinde, ecdada yakışacak bir şehitlik inşa ediliyor.
Alan Başkanlığı tarafından hazırlanan ve inşai faaliyeti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan olan Kanlıdere Şehitlik Projesiyle şehitlerimizin vatan savunması için vermiş oldukları üstün mücadele ruhu ve dik duruşları ile savaşın kazanılması, şehitlik anıtı ile sembolize edilerek kalıcı bir iz bırakılması amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.