İşaret Fişeğini Rıdvan Uz Yaktı, İyi Parti Kilit Rolde

Siyaset 11.10.2023 - 12:29, Güncelleme: 11.10.2023 - 12:29
 

İşaret Fişeğini Rıdvan Uz Yaktı, İyi Parti Kilit Rolde

Çanakkale'de yerel seçimler yaklaştıkça partiler arasındaki rekabet de kızışıyor. İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz'un, ​"bize atfedilen dedikodular ve fitneler asılsızdır. Biz tek başımıza, hür ve müstakil olarak seçimlere gireceğiz. Bütün partiler kendi adaylarını çıkarsınlar ve adil bir yarış olsun" açıklaması, AK Parti ve CHP kulislerinde heyecan yarattı. Uz'un söylemleri, yerelde ve ulusal düzeyde büyük ilgi gördü.
Kerem İriç yazdı;  AK Parti ve CHP’nin Umudu İYİ Parti  "İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz, partisinin yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceğini ilk dillendiren isimlerin başında oldu, Uz’un söylemleri ulusalda ve yerel oldukça karşılık buldu.  Peki Rıdvan Uz ne dedi? Çanakkale özelinde söylediklerine bakalım, bu yarışın kazananı Çanakkale olsun dedi ve ekledi; “asla pazarlık masasında bulunmayacağız. Biz milletin kalbinin kapısında olacağız. Millet kararını verecek. Onlar eğer uygun görürse, doğru aday çıkartırsak bizi tercih edecekler, beğenmezlerse etmeyecekler. Bana atfedilen “Çanakkale’yi istorlarsa Kepez’i, Biga’yı istiyorlarsa Çan’ı verecekler…” sözleri dedikodu ve fitneden ibarettir ve ben buna dur demek istiyorum. Böyle bir şey yok, biz tek başına hür ve müstakil gireceğiz. Bütün partiler de adaylarını çıkarsınlar ve güzel bir yarış olsun.” Uz’un bu söylemleri AK Parti kulislerinde “heyecan” yarattı. Masada yapılan hesaba göre CHP karışık “Ülgür-Muharrem” kavgasında kaybeden taraf İYİ Parti oy verir, biz yine MHP ile ittifakla iyi bir aday ve çalışma ile “aradan sıyrılıp” Çanakkale ve Kepez’i alırız… Aynı hesabı hesabı İYİ Partide yapıyor. Bu hesaplar masada tutar fakat sahada tutar mı onu 31 Mart akşamı göreceğiz.  Gerçekleri görelim, CHP Çanakkale merkezde oldukça güçlü “Ülgür-Muharrem” kavgası sahadaki 1 bin kişiyi ilgilendiriyor. Kimin başkan adayı olduğunun oy veren CHP’liler açısından bir önemi yok, Ülgür Bey olursa “bizim adam” Muharrem Bey olursa “bizim adam” derler ve oylarını gönül rahatlığıyla verirler. Fakat AK Parti ve İYİ Partinin aradan sıyrılma hesapları ilçelerde büyük sürpriz yaratabilir. AK Parti, İYİ Partinin aday çıkarsın, CHP ise aday çıkarmasın diye dua edecek. İYİ Partinin aday çıkaracağı Biga, Çan, Bayramiç AK Partiye büyük avantaj sağlar. Bu seçimin kilit partisi İYİ Parti olacak belki istediği ölçüde kazanamayacak ama istediği ölçüde kaybettirecek."    
Çanakkale'de yerel seçimler yaklaştıkça partiler arasındaki rekabet de kızışıyor. İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz'un, ​"bize atfedilen dedikodular ve fitneler asılsızdır. Biz tek başımıza, hür ve müstakil olarak seçimlere gireceğiz. Bütün partiler kendi adaylarını çıkarsınlar ve adil bir yarış olsun" açıklaması, AK Parti ve CHP kulislerinde heyecan yarattı. Uz'un söylemleri, yerelde ve ulusal düzeyde büyük ilgi gördü.

Kerem İriç yazdı; 

AK Parti ve CHP’nin Umudu İYİ Parti 

"İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz, partisinin yerel seçimlerde nasıl bir yol izleyeceğini ilk dillendiren isimlerin başında oldu, Uz’un söylemleri ulusalda ve yerel oldukça karşılık buldu. 

Peki Rıdvan Uz ne dedi? Çanakkale özelinde söylediklerine bakalım, bu yarışın kazananı Çanakkale olsun dedi ve ekledi; “asla pazarlık masasında bulunmayacağız. Biz milletin kalbinin kapısında olacağız. Millet kararını verecek. Onlar eğer uygun görürse, doğru aday çıkartırsak bizi tercih edecekler, beğenmezlerse etmeyecekler. Bana atfedilen “Çanakkale’yi istorlarsa Kepez’i, Biga’yı istiyorlarsa Çan’ı verecekler…” sözleri dedikodu ve fitneden ibarettir ve ben buna dur demek istiyorum. Böyle bir şey yok, biz tek başına hür ve müstakil gireceğiz. Bütün partiler de adaylarını çıkarsınlar ve güzel bir yarış olsun.”

Uz’un bu söylemleri AK Parti kulislerinde “heyecan” yarattı. Masada yapılan hesaba göre CHP karışık “Ülgür-Muharrem” kavgasında kaybeden taraf İYİ Parti oy verir, biz yine MHP ile ittifakla iyi bir aday ve çalışma ile “aradan sıyrılıp” Çanakkale ve Kepez’i alırız… Aynı hesabı hesabı İYİ Partide yapıyor. Bu hesaplar masada tutar fakat sahada tutar mı onu 31 Mart akşamı göreceğiz. 

Gerçekleri görelim, CHP Çanakkale merkezde oldukça güçlü “Ülgür-Muharrem” kavgası sahadaki 1 bin kişiyi ilgilendiriyor. Kimin başkan adayı olduğunun oy veren CHP’liler açısından bir önemi yok, Ülgür Bey olursa “bizim adam” Muharrem Bey olursa “bizim adam” derler ve oylarını gönül rahatlığıyla verirler. Fakat AK Parti ve İYİ Partinin aradan sıyrılma hesapları ilçelerde büyük sürpriz yaratabilir. AK Parti, İYİ Partinin aday çıkarsın, CHP ise aday çıkarmasın diye dua edecek. İYİ Partinin aday çıkaracağı Biga, Çan, Bayramiç AK Partiye büyük avantaj sağlar. Bu seçimin kilit partisi İYİ Parti olacak belki istediği ölçüde kazanamayacak ama istediği ölçüde kaybettirecek."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.