İŞ-KUR Müdürü Açıkladı: Çanakkale’de İşsizlik Düştü!

Ekonomi 06.12.2022 - 14:05, Güncelleme: 06.12.2022 - 14:05
 

İŞ-KUR Müdürü Açıkladı: Çanakkale’de İşsizlik Düştü!

İşsizliğin Çanakkale'de düştüğünü belirten İş-Kur Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz; ‘’Çanakkale iş üreten bir şehir, bunun sayılara da yansıdığını görüyoruz. İşsizlik sayıları anlamında çok ciddi azalış olduğunu Çanakkale'de söylememiz mümkün.’’ dedi.
2022 yılında İŞKUR'a ait veriler ışığında ile işsizlik rakamlarını basınla paylaşan ve değerlendiren İş-Kur Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz; ‘’Biz 2022 yılında 15375 açık iş ilanı almışız, bu sene için çok çok iyi bir sayı bu, daha önceki yıllara oranlarsak, 2020’nin yüzde 50 üzerindeyiz. Daha bu 11.ayın verilerini söylüyorum. 12. Ayda üstüne gelecektir. Benim bir iddiam vardı hatırlarsınız, daha öncede konuşmuştuk. Çanakkale iş üreten bir şehir diye, bunun sayılara da yansıdığını görüyoruz. Aynı şekilde 8879 kişiyi özel sektörde İşkur aracılığı ile işe yerleştirmişiz. Yani bu ilanlarımızı, 8879 kişi işe yerleştirerek bir kısmını en azından, karşılamışız, bir kısmını da karşılayamamışız. Dolayısı ile ürettiğimiz her işe de eleman temin edememişiz. Buradan bunu anlıyoruz.’’ dedi. ‘’4 işe yerleştirmeden 1’i yükseköğretim mezunu’’ Kurumuna ait kadın istihdamı ve yükseköğretim mezunu istihdamının altını çizen Yavuz; ‘’Kadın yerleştirme sayılarımız enteresan, 3564 hanımefendiyi işe yerleştirmişiz. Ocak-Kasım döneminde 2022 yılında, yine aynı şekilde yükseköğretim mezunlarından 1954 kişi İşkur aracılığı ile işe yerleştirtilmiş, bu da nerdeyse her 4, işe yerleştirmeden 1’i yükseköğretim mezunu anlamına gelir ki biliyorsunuz daha önceki yıllarda İşkur işe yerleştirmeleri ile ilgili bize gelen bir eleştiri de vardı. Daha fazla nitelik gerektirmeyen işlere yerleştirme yapılıyor. Ama nitelik gerektiren işlerle ilgili ilanlar çok fazla olmuyor şeklinde bir eleştiri vardı bize de gelen, buna herhalde cevabi nitelikte bir performans 2022 yılı için Çanakkale çalışma iş kurumu gösterdi diyebiliriz.’’ diye ekledi. ‘’Takip ettiğimiz yıllardaki en düşük sayıya ulaşmış durumdayız’’ Çanakkale'de işsizliğin verilerle düştüğünü ifade eden Yavuz; ‘’Yine çok ilginç bir veri paylaşmak istiyorum. Şu anda bizde 40153 kişilik kayıtlı bir iş gücü var. Bu kayıtlı iş gücünü şöyle anlatalım. Yani İŞKUR'a kayıtlı olanların tamamı değil, bizde İŞKUR'a kayıtlı olan 150 bin kişi var ama kastettiğimiz şey şu, şu anda aktif olarak bizde, işlem yapan, iş takip eden, kişi sayısı, bunların kayıtlı işsiz sayısı ise 16729 bu takip edilen dönemlerin en düşük sayısı yani şu anda işsizim diyen sayısı 16729 bu her anlamda, söylüyor. Takip ettiğimiz yıllardaki en düşük sayıya ulaşmış durumdayız. Bu manada da işsizlik sayıları anlamında çok ciddi azalış olduğunu Çanakkale'de söylememiz mümkün.’’ dedi.
İşsizliğin Çanakkale'de düştüğünü belirten İş-Kur Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz; ‘’Çanakkale iş üreten bir şehir, bunun sayılara da yansıdığını görüyoruz. İşsizlik sayıları anlamında çok ciddi azalış olduğunu Çanakkale'de söylememiz mümkün.’’ dedi.

2022 yılında İŞKUR'a ait veriler ışığında ile işsizlik rakamlarını basınla paylaşan ve değerlendiren İş-Kur Çanakkale İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz; ‘’Biz 2022 yılında 15375 açık iş ilanı almışız, bu sene için çok çok iyi bir sayı bu, daha önceki yıllara oranlarsak, 2020’nin yüzde 50 üzerindeyiz. Daha bu 11.ayın verilerini söylüyorum. 12. Ayda üstüne gelecektir. Benim bir iddiam vardı hatırlarsınız, daha öncede konuşmuştuk. Çanakkale iş üreten bir şehir diye, bunun sayılara da yansıdığını görüyoruz. Aynı şekilde 8879 kişiyi özel sektörde İşkur aracılığı ile işe yerleştirmişiz. Yani bu ilanlarımızı, 8879 kişi işe yerleştirerek bir kısmını en azından, karşılamışız, bir kısmını da karşılayamamışız. Dolayısı ile ürettiğimiz her işe de eleman temin edememişiz. Buradan bunu anlıyoruz.’’ dedi.
‘’4 işe yerleştirmeden 1’i yükseköğretim mezunu’’
Kurumuna ait kadın istihdamı ve yükseköğretim mezunu istihdamının altını çizen Yavuz; ‘’Kadın yerleştirme sayılarımız enteresan, 3564 hanımefendiyi işe yerleştirmişiz. Ocak-Kasım döneminde 2022 yılında, yine aynı şekilde yükseköğretim mezunlarından 1954 kişi İşkur aracılığı ile işe yerleştirtilmiş, bu da nerdeyse her 4, işe yerleştirmeden 1’i yükseköğretim mezunu anlamına gelir ki biliyorsunuz daha önceki yıllarda İşkur işe yerleştirmeleri ile ilgili bize gelen bir eleştiri de vardı. Daha fazla nitelik gerektirmeyen işlere yerleştirme yapılıyor. Ama nitelik gerektiren işlerle ilgili ilanlar çok fazla olmuyor şeklinde bir eleştiri vardı bize de gelen, buna herhalde cevabi nitelikte bir performans 2022 yılı için Çanakkale çalışma iş kurumu gösterdi diyebiliriz.’’ diye ekledi.
‘’Takip ettiğimiz yıllardaki en düşük sayıya ulaşmış durumdayız’’
Çanakkale'de işsizliğin verilerle düştüğünü ifade eden Yavuz; ‘’Yine çok ilginç bir veri paylaşmak istiyorum. Şu anda bizde 40153 kişilik kayıtlı bir iş gücü var. Bu kayıtlı iş gücünü şöyle anlatalım. Yani İŞKUR'a kayıtlı olanların tamamı değil, bizde İŞKUR'a kayıtlı olan 150 bin kişi var ama kastettiğimiz şey şu, şu anda aktif olarak bizde, işlem yapan, iş takip eden, kişi sayısı, bunların kayıtlı işsiz sayısı ise 16729 bu takip edilen dönemlerin en düşük sayısı yani şu anda işsizim diyen sayısı 16729 bu her anlamda, söylüyor. Takip ettiğimiz yıllardaki en düşük sayıya ulaşmış durumdayız. Bu manada da işsizlik sayıları anlamında çok ciddi azalış olduğunu Çanakkale'de söylememiz mümkün.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.