İl Genel Meclisinde Yeni Dönem Başladı

Güncel 18.04.2019 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

İl Genel Meclisinde Yeni Dönem Başladı

31 Mart Yerel Seçim seçimlerinin ardından ilk İl Genel Meclis Toplantısı, yeni seçilen meclis üyeleri ile İl Özel İdaresi’nde gerçekleşti. Toplantı öncesinde Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreni düzenleyen meclis üyeleri, daha sonrasında binanın meclis toplantı salonunda bir araya gelerek, meclis başkanı seçimini gerçekleştirdi.
İl Özel İdare’de düzenlenen İl Genel Meclis Toplantısı, yerel seçimlerde seçilen yeni üyeler ve tekrar seçilen eski üyeler ile başladı. Yasa gereği toplantıya geçici başkan olarak yaşça en büyük meclis üyesi olan Hakkı Sezen seçildi. Sezen, herkese hayırlı uğurlu bir dönem olmasını dileyerek meclis toplantısını başlattı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden meclis toplantısı, daha sonra gizli oyla meclis başkan seçimi maddesine geçildi. Yapılan oylama sonucunda Çanakkale İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı yapılan gizli oylama sonucunda CHP'li Sadık Göğüsgeren oldu. Bayramiç üyesi Göğüsgeren 18 oy alırken, rakibi geçmiş dönemin başkanı AK Parti’li Ömer Şahin ise 16 oyda kaldı.  Geçici Başkan Hakkı Sezen, Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren’i divana davet eti. Burada bir konuşma yapan Göğüsgeren, “Öncelikle oturuma katılan, oy veren vermeyen tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum bu asil görevi bize uygun gördükleri için. Çanakkale genelinde toplamda tüm siyasi partilere oy veren, bütün seçmenlerin sorumluluğu altında olduğumuzu biliyoruz. Bu konuda görev yapacağımız süre içerisinde adalet içinde, hukuk içerisinde davranacağımdan emin olunuz, bunu zaman içerisinde görürsünüz. Birbirimize bunu ispatlayacağız inşallah. Önümüzde zorlu bir dönem var. Demokrasinin sonucu Çanakkale’de bu dönem böyle oldu.  Başka dönem başka bir şekilde olabilir.  Kamu ile ve sizlerle kamu yönetimi ile uyum içerisinde çalışacağımızdan herhangi bir kuşkumuz yoktur. Bunun aksini düşünmüyoruz, düşünmek de istemiyoruz. Bu anlamda gündeme devam etmeden önce bütün meclis üyelerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Konuşmasının ardından gündemin diğer seçimlerini devam etti. Başkan seçiminin ardından gizli oy ile Birinci Başkan Vekili görevine Şerafettin Alkan, İkinci Başkan Vekili görevine Levent Girez, asil katip üye görevlerine Hakkı Sezen ve Erdal Güler,  iki yedek katip üye görevine Nizamettin Akça ve Erdinç Ceylan,  İl Encümeni üyeliğine ise Levent Girez, Ömer Ar ve Ali Rıza Sayın seçildi.
31 Mart Yerel Seçim seçimlerinin ardından ilk İl Genel Meclis Toplantısı, yeni seçilen meclis üyeleri ile İl Özel İdaresi’nde gerçekleşti. Toplantı öncesinde Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk koyma töreni düzenleyen meclis üyeleri, daha sonrasında binanın meclis toplantı salonunda bir araya gelerek, meclis başkanı seçimini gerçekleştirdi.

İl Özel İdare’de düzenlenen İl Genel Meclis Toplantısı, yerel seçimlerde seçilen yeni üyeler ve tekrar seçilen eski üyeler ile başladı. Yasa gereği toplantıya geçici başkan olarak yaşça en büyük meclis üyesi olan Hakkı Sezen seçildi. Sezen, herkese hayırlı uğurlu bir dönem olmasını dileyerek meclis toplantısını başlattı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden meclis toplantısı, daha sonra gizli oyla meclis başkan seçimi maddesine geçildi. Yapılan oylama sonucunda Çanakkale İl Genel Meclisi'nin yeni başkanı yapılan gizli oylama sonucunda CHP'li Sadık Göğüsgeren oldu. Bayramiç üyesi Göğüsgeren 18 oy alırken, rakibi geçmiş dönemin başkanı AK Parti’li Ömer Şahin ise 16 oyda kaldı.
 Geçici Başkan Hakkı Sezen, Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren’i divana davet eti. Burada bir konuşma yapan Göğüsgeren, “Öncelikle oturuma katılan, oy veren vermeyen tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum bu asil görevi bize uygun gördükleri için. Çanakkale genelinde toplamda tüm siyasi partilere oy veren, bütün seçmenlerin sorumluluğu altında olduğumuzu biliyoruz. Bu konuda görev yapacağımız süre içerisinde adalet içinde, hukuk içerisinde davranacağımdan emin olunuz, bunu zaman içerisinde görürsünüz. Birbirimize bunu ispatlayacağız inşallah. Önümüzde zorlu bir dönem var. Demokrasinin sonucu Çanakkale’de bu dönem böyle oldu.  Başka dönem başka bir şekilde olabilir.  Kamu ile ve sizlerle kamu yönetimi ile uyum içerisinde çalışacağımızdan herhangi bir kuşkumuz yoktur. Bunun aksini düşünmüyoruz, düşünmek de istemiyoruz. Bu anlamda gündeme devam etmeden önce bütün meclis üyelerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 Konuşmasının ardından gündemin diğer seçimlerini devam etti. Başkan seçiminin ardından gizli oy ile Birinci Başkan Vekili görevine Şerafettin Alkan, İkinci Başkan Vekili görevine Levent Girez, asil katip üye görevlerine Hakkı Sezen ve Erdal Güler,  iki yedek katip üye görevine Nizamettin Akça ve Erdinç Ceylan,  İl Encümeni üyeliğine ise Levent Girez, Ömer Ar ve Ali Rıza Sayın seçildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.