İçme suyu arıtma tesisinde çalışmalar devam ediyor

Güncel 07.10.2019 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

İçme suyu arıtma tesisinde çalışmalar devam ediyor

DSİ 25. Bölge Müdürlüğü denetiminde yapımı devam eden ʹ Çanakkale içme suyu 2. Kademe arıtma tesisi inşaatı” işinde yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Tek içme su kaynağı Atikhisar Barajı olan, Çanakkale’ye yılda ilave 3.6 milyon metreküp içme ve kullanma suyunun temin edilmesi maksadı ile günümüz standartlarına uygun günlük 100 bin metreküp kapasiteli modern  içme suyu arıtma tesisi yapına başlanmıştı. İnşaat kapsamında; ekipman temin ve montajı, personel eğitimi, tesisin işletmeye alınması, peyzaj ve altyapı hizmetlerinin yapılması yer almaktadır. Geçtiğimiz gün ise DSİ 25. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Altınkaya, Kalite Kontrol Şube Müdürü Ali Sacit ÜN, 252 Şube Müdürü Doğan Kahraman ve DSİ teknik personelleri tarafından yerinde incelendi. Konvansiyonel yöntem su arıtma prosesine uygun olarak inşa edilen tesiste, günlük 100 bin metreküp ham su arıtılarak içme suyu standartlarına uygun hale getirilecektir. Tesisin inşaatının 2020 yılında tamamlanması bekleniyor.
DSİ 25. Bölge Müdürlüğü denetiminde yapımı devam eden ʹ Çanakkale içme suyu 2. Kademe arıtma tesisi inşaatı” işinde yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Tek içme su kaynağı Atikhisar Barajı olan, Çanakkale’ye yılda ilave 3.6 milyon metreküp içme ve kullanma suyunun temin edilmesi maksadı ile günümüz standartlarına uygun günlük 100 bin metreküp kapasiteli modern  içme suyu arıtma tesisi yapına başlanmıştı. İnşaat kapsamında; ekipman temin ve montajı, personel eğitimi, tesisin işletmeye alınması, peyzaj ve altyapı hizmetlerinin yapılması yer almaktadır.
Geçtiğimiz gün ise DSİ 25. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Altınkaya, Kalite Kontrol Şube Müdürü Ali Sacit ÜN, 252 Şube Müdürü Doğan Kahraman ve DSİ teknik personelleri tarafından yerinde incelendi. Konvansiyonel yöntem su arıtma prosesine uygun olarak inşa edilen tesiste, günlük 100 bin metreküp ham su arıtılarak içme suyu standartlarına uygun hale getirilecektir. Tesisin inşaatının 2020 yılında tamamlanması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.