Her Bölgede İndirimlerin Olması Lazım

Ekonomi 29.07.2019 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Her Bölgede İndirimlerin Olması Lazım

Küçük esnafın korunması adına esnaf işletmelerinde elektrik ve su faturalarında ayrıcalık sağlanması adına çalışmalar başlatıldı. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de küçük esnafı destekleyerek, özel indirimler sağlama çalışmaları devam ediyor.
Çanakkale Esnaflar ve Sanatkârlar Birliği Başkanı Ünal Özcan’da, “ Her bölgede bu indirimlerin olması lazımdır. Bizimde bunlarla ilgili girişimlerimiz var. Su indirimini alıyoruz” dedi. Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkan Özcan, “Biz yerelde GESTAŞ’tan başlayarak birçok birimle özel antlaşmalar yaptık. Çanakkale merkezde doğal gaz firması ile görüşüyoruz. Türk Hava Yolları ile görüşüyoruz. Çanakkale Belediyesi’nden su indirimini alıyoruz. Hatta bununla ilgili olarak ben Biga’dan Ankara’ya gidiyorum. Yarın Ticaret Bakanıyla toplantımız var. Biz zaten bunları yapıyoruz. Her bölgede bu indirimlerin olması lazımdır. Bizimde bunlarla ilgili girişimlerimiz var” diye konuştu. ESNAFA ESNEKLİK VERİLMELİ Maliyetlerin her geçen gün artması nedeniyle esnafın ayakta kalmakta zorlandığını vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Elektrik ve su faturalarında esnafa esneklik isteyerek, “Ekonomimizdeki dalgalanmalar, maliyetlerin her geçen gün artması nedeniyle esnafımız geçinmekte zorlanıyor. Esnafa özel indirim sağlanmalıdır. Kısa süre önce elektriğe gelen zam dışında, doğalgaza zam gündemde. Elektriğe yapılan son yüzde 15’lik zam esnafımızı bu yazın sıcak günlerinde elektrik sarfiyatının arttığı günlerde derinden sarstı. Ülke genelinde başta yerel yönetimler olmak su fiyatlarında devlet ise elektrik ve doğalgaz fiyatlarında esnaf ve sanatkarlara esneklik getirecek kararlara imza atmalı. Çünkü devlet her zaman esnaf ve sanatkarı Anayasanın 173’üncü maddesi gereği koruyup ve kollamak zorundadır” diye konuştu.
Küçük esnafın korunması adına esnaf işletmelerinde elektrik ve su faturalarında ayrıcalık sağlanması adına çalışmalar başlatıldı. Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de küçük esnafı destekleyerek, özel indirimler sağlama çalışmaları devam ediyor.

Çanakkale Esnaflar ve Sanatkârlar Birliği Başkanı Ünal Özcan’da, “ Her bölgede bu indirimlerin olması lazımdır. Bizimde bunlarla ilgili girişimlerimiz var. Su indirimini alıyoruz” dedi.
Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkan Özcan, “Biz yerelde GESTAŞ’tan başlayarak birçok birimle özel antlaşmalar yaptık. Çanakkale merkezde doğal gaz firması ile görüşüyoruz. Türk Hava Yolları ile görüşüyoruz. Çanakkale Belediyesi’nden su indirimini alıyoruz. Hatta bununla ilgili olarak ben Biga’dan Ankara’ya gidiyorum. Yarın Ticaret Bakanıyla toplantımız var. Biz zaten bunları yapıyoruz. Her bölgede bu indirimlerin olması lazımdır. Bizimde bunlarla ilgili girişimlerimiz var” diye konuştu.
ESNAFA ESNEKLİK VERİLMELİ
Maliyetlerin her geçen gün artması nedeniyle esnafın ayakta kalmakta zorlandığını vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Elektrik ve su faturalarında esnafa esneklik isteyerek, “Ekonomimizdeki dalgalanmalar, maliyetlerin her geçen gün artması nedeniyle esnafımız geçinmekte zorlanıyor. Esnafa özel indirim sağlanmalıdır. Kısa süre önce elektriğe gelen zam dışında, doğalgaza zam gündemde. Elektriğe yapılan son yüzde 15’lik zam esnafımızı bu yazın sıcak günlerinde elektrik sarfiyatının arttığı günlerde derinden sarstı. Ülke genelinde başta yerel yönetimler olmak su fiyatlarında devlet ise elektrik ve doğalgaz fiyatlarında esnaf ve sanatkarlara esneklik getirecek kararlara imza atmalı. Çünkü devlet her zaman esnaf ve sanatkarı Anayasanın 173’üncü maddesi gereği koruyup ve kollamak zorundadır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.