Hedefimiz, 10 Bin Sokak Hayvanını Kısırlaştırmak

Yaşam 20.02.2023 - 12:27, Güncelleme: 20.02.2023 - 12:34
 

Hedefimiz, 10 Bin Sokak Hayvanını Kısırlaştırmak

Çanakkale İl Özel İdaresi 52 köy, mahalle ve obalarda milli parklar ile koordineli olarak sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, sağlık taraması ve kayıt altına alınması projesine destek vererek sahaya indi. İlk işlem Kumkale Köyü’nde başladı.
Geçtiğimiz günlerde Kumkale’de gerçekleşen kısırlaştırma çalışmaları hakkında Çalışmaları yerinde inceleyen İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder “Bugün Kumkale Köyümüzde sokak hayvanları ile ilgili sağlık taraması, kısırlaştırma ve kayıt altına alma çalışmamız başlamıştır. Planlama kapsamında pilot bölgelerde istasyonlar kurulacak olup merkez köylerimizde 1000 adet, İlimiz genelindeki köylerimizde 10.000 adet sokak hayvanının işlemleri bitirilerek iyileşme süreci tamamlandıktan sonra alındıkları yere bırakılacaktır. Bu çalışmamız diğer ilçelerdeki köylerimizde de devam edecektir” dedi. Nejat Önder yapılan işlemler hakkında yetkililerden bilgi aldı. İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder’in inceleme programına İl Genel Meclis Üyesi Şener Akçay da eşlik etti. Bu Fırsat Ayağınıza Kadar Gelmişken Lütfen İhmal Etmeyip Çalışmalar hakkında bir değerlendirme yapan Mor Pati Derneği Başkanı Emine Akın; ‘’Bugün daha önce duyurusunu yapmış olduğumuz Türkiye'nin en kapsamlı kısırlaştırma projesinin startının verildiği Kumkale köyüne projenin mimarı olan İl Genel Meclis Başkanı Sayın Nejat Önder ile birlikte giderek yerinde incelemelerde bulunduk ve izlenimlerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Öncelikli olarak belirtelim ki sahipli sahipsiz ayrımı yapılmadan aşağıda listesini vereceğimiz tüm köylerdeki köpeklerin kısırlaştırması yapılacak. Sahibi olmayan köpekler ekipler tarafından alınarak kısırlaştırma yapılacak ve alındığı köye rehabiletesi bittikten sonra geri bırakılacak. Sahipli olan köpekler sahibi tarafından bırakılarak kısırlaştırma ve rehabilite sonrası alınacak. Bu fırsat ayağınıza kadar gelmişken lütfen ihmal etmeyip kısırlaştırın, Kısırlaştırma yerleri hakkında değerlendirme yapan Akın; ‘’Kumkale köyünde rehabilite için oluşturulan alan çocukların iyileşme süreçlerini güven ve sıcak bir şekilde geçirebilecekleri bir alan olarak planlanmış ve biz orayı gayet uygun bulduk. Yakalama ve kısırlaştırılma ekipleri bu işi profesyonel bir şekilde yürütüyorlar. Orada bulunan ekip gönüllüler ile işbirliğine açık ve bunun olması gerektiğini düşünüyor ki bu bizler için çok önemli. Dileyen takipçilerimiz bölgeye giderek yerinde yapılan işlemleri görebilir herhangi bir karşı çıkış olmadan Gönlümüzden geçen hiç bir olumsuzluk yaşanmadan tüm çocuklarımızın operasyonunu olarak sağlıkla hayatlarına devam etmeleri biz takipte kalacağız elbette ki ancak çocuklarımız sahipsiz değil. Projenin yürütülmesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Sayın Ozan Hacıoğlu, DKMP Veteriner Hekimi Sayın  Meltem Digi ve İl Özel idaresi Veteriner hekimi de eşlik ediyor bu nedenle gönlümüz daha rahat. Proje Kumkale'de başladı ancak tüm Çanakkale'deki ilçe ve köyleri kapsayacak bir proje yakında sizin köyünüzdeki canlarda kurtulacak. El birliliği ile bir tarih yazacağız’ ’dedi. Kumkale Merkezli Kısırlaştırmaya dahil olan Köyler; Akçapınar, Tevfikiye, Kalafat ,Çıplak, Halileli, Akçeşme, Civler oldu.
Çanakkale İl Özel İdaresi 52 köy, mahalle ve obalarda milli parklar ile koordineli olarak sahipsiz sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, sağlık taraması ve kayıt altına alınması projesine destek vererek sahaya indi. İlk işlem Kumkale Köyü’nde başladı.

Geçtiğimiz günlerde Kumkale’de gerçekleşen kısırlaştırma çalışmaları hakkında Çalışmaları yerinde inceleyen İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder “Bugün Kumkale Köyümüzde sokak hayvanları ile ilgili sağlık taraması, kısırlaştırma ve kayıt altına alma çalışmamız başlamıştır. Planlama kapsamında pilot bölgelerde istasyonlar kurulacak olup merkez köylerimizde 1000 adet, İlimiz genelindeki köylerimizde 10.000 adet sokak hayvanının işlemleri bitirilerek iyileşme süreci tamamlandıktan sonra alındıkları yere bırakılacaktır. Bu çalışmamız diğer ilçelerdeki köylerimizde de devam edecektir” dedi. Nejat Önder yapılan işlemler hakkında yetkililerden bilgi aldı. İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder’in inceleme programına İl Genel Meclis Üyesi Şener Akçay da eşlik etti.

Bu Fırsat Ayağınıza Kadar Gelmişken Lütfen İhmal Etmeyip

Çalışmalar hakkında bir değerlendirme yapan Mor Pati Derneği Başkanı Emine Akın; ‘’Bugün daha önce duyurusunu yapmış olduğumuz Türkiye'nin en kapsamlı kısırlaştırma projesinin startının verildiği Kumkale köyüne projenin mimarı olan İl Genel Meclis Başkanı Sayın Nejat Önder ile birlikte giderek yerinde incelemelerde bulunduk ve izlenimlerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Öncelikli olarak belirtelim ki sahipli sahipsiz ayrımı yapılmadan aşağıda listesini vereceğimiz tüm köylerdeki köpeklerin kısırlaştırması yapılacak. Sahibi olmayan köpekler ekipler tarafından alınarak kısırlaştırma yapılacak ve alındığı köye rehabiletesi bittikten sonra geri bırakılacak. Sahipli olan köpekler sahibi tarafından bırakılarak kısırlaştırma ve rehabilite sonrası alınacak. Bu fırsat ayağınıza kadar gelmişken lütfen ihmal etmeyip kısırlaştırın, Kısırlaştırma yerleri hakkında değerlendirme yapan Akın; ‘’Kumkale köyünde rehabilite için oluşturulan alan çocukların iyileşme süreçlerini güven ve sıcak bir şekilde geçirebilecekleri bir alan olarak planlanmış ve biz orayı gayet uygun bulduk. Yakalama ve kısırlaştırılma ekipleri bu işi profesyonel bir şekilde yürütüyorlar. Orada bulunan ekip gönüllüler ile işbirliğine açık ve bunun olması gerektiğini düşünüyor ki bu bizler için çok önemli. Dileyen takipçilerimiz bölgeye giderek yerinde yapılan işlemleri görebilir herhangi bir karşı çıkış olmadan Gönlümüzden geçen hiç bir olumsuzluk yaşanmadan tüm çocuklarımızın operasyonunu olarak sağlıkla hayatlarına devam etmeleri biz takipte kalacağız elbette ki ancak çocuklarımız sahipsiz değil. Projenin yürütülmesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Sayın Ozan Hacıoğlu, DKMP Veteriner Hekimi Sayın  Meltem Digi ve İl Özel idaresi Veteriner hekimi de eşlik ediyor bu nedenle gönlümüz daha rahat. Proje Kumkale'de başladı ancak tüm Çanakkale'deki ilçe ve köyleri kapsayacak bir proje yakında sizin köyünüzdeki canlarda kurtulacak. El birliliği ile bir tarih yazacağız’ ’dedi.
Kumkale Merkezli Kısırlaştırmaya dahil olan Köyler; Akçapınar, Tevfikiye, Kalafat ,Çıplak, Halileli, Akçeşme, Civler oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.