HDP Eşbaşkanın Çağrısı Çanakkale’de Karşılık mı Buluyor?

Güncel 13.06.2020 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

HDP Eşbaşkanın Çağrısı Çanakkale’de Karşılık mı Buluyor?

CHP İL BAŞKANI METİN ÜMİT URAL’IN EV SAHİPLİĞİNDE CHP VE HDP’Lİ VEKİLLER BİRARAYA GELECEK!
CHP ve HDP arasında son yerel seçimde kurulan ittifakın cesaretle ilan edilmesi gerektiğine ilişkin çağrı HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan gelmişti. Buldan, CHP'yi cesaretle ittifakı ilan etmeye çağırdığı açıklamasında şunları söylemişti; “Yeni ittifakların olması gerektiğini savunan bir partiyiz. Şeffaf olmalı, açık olmalı, birlikte görüntü vermeli ve hiçbir şeyden korkmamalı.  CHP'nin çekingenliğinden çıkması gerek. Cesarete ihtiyaç var bence. Bu cesareti herkesin göstermesi gerek. Bir daha ki seçimlerde daha açık daha şeffaf birlikteliklere ihtiyaç olacağını düşünüyorum"  CHP Çanakkale İl Başkanlığının organize ettiği 14 Haziran Pazar, Saat: 15:00, Eski Carrefour önünden araç kaldırarak Kirazlı Balaban bölgesindeki maden sahasında gerçekleştirecekleri “Kazdağları için El Ele” programına CHP Çanakkale teşkilatının yanı sıra, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy katılım göstereceğinin duyurulması HDP Eşbaşkanı Buldan’ın “Şeffaf olmalı, açık olmalı, birlikte görüntü vermeli ve hiçbir şeyden korkmamalı” çağrısı Çanakkale’de karşılık mı buluyor sorusunu akıllara getirdi.  Düzenlenen programa CHP teşkilatından kimlerin katılacağı bilinmezken, vatansever CHP’lilerin, HDP ile kol kola poz verilmesinden dolayı CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’a tepki gösterdikleri, konunun parti içinde krize sebep olduğu konuşuluyor.  2015 seçimlerinde HDP barajı geçtiği için “şükür pilavı” dağıtan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ve diğer CHP’li belediye başkanlarının düzenlenecek programa katılıp, katılmayacakları ise bilinmiyor.
CHP İL BAŞKANI METİN ÜMİT URAL’IN EV SAHİPLİĞİNDE CHP VE HDP’Lİ VEKİLLER BİRARAYA GELECEK!

CHP ve HDP arasında son yerel seçimde kurulan ittifakın cesaretle ilan edilmesi gerektiğine ilişkin çağrı HDP'nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan gelmişti. Buldan, CHP'yi cesaretle ittifakı ilan etmeye çağırdığı açıklamasında şunları söylemişti; “Yeni ittifakların olması gerektiğini savunan bir partiyiz. Şeffaf olmalı, açık olmalı, birlikte görüntü vermeli ve hiçbir şeyden korkmamalı.  CHP'nin çekingenliğinden çıkması gerek. Cesarete ihtiyaç var bence. Bu cesareti herkesin göstermesi gerek. Bir daha ki seçimlerde daha açık daha şeffaf birlikteliklere ihtiyaç olacağını düşünüyorum" 

CHP Çanakkale İl Başkanlığının organize ettiği 14 Haziran Pazar, Saat: 15:00, Eski Carrefour önünden araç kaldırarak Kirazlı Balaban bölgesindeki maden sahasında gerçekleştirecekleri “Kazdağları için El Ele” programına CHP Çanakkale teşkilatının yanı sıra, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy katılım göstereceğinin duyurulması HDP Eşbaşkanı Buldan’ın “Şeffaf olmalı, açık olmalı, birlikte görüntü vermeli ve hiçbir şeyden korkmamalı” çağrısı Çanakkale’de karşılık mı buluyor sorusunu akıllara getirdi. 

Düzenlenen programa CHP teşkilatından kimlerin katılacağı bilinmezken, vatansever CHP’lilerin, HDP ile kol kola poz verilmesinden dolayı CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’a tepki gösterdikleri, konunun parti içinde krize sebep olduğu konuşuluyor. 

2015 seçimlerinde HDP barajı geçtiği için “şükür pilavı” dağıtan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ve diğer CHP’li belediye başkanlarının düzenlenecek programa katılıp, katılmayacakları ise bilinmiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.