Yanlış Söylemde Yanlış Yerde Bulunursa Biz Herkese Dur Deriz
Yanlış Söylemde Yanlış Yerde Bulunursa Biz Herkese Dur Deriz
CHP İl Başkanı Nejat Önder geçtiğimiz hafta şehrin gündemini meşgul eden aralarında CHP Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünivar, CHP’li Meclis Üyeleri, HDP Çanakkale Teşkilatı Temsilcililerin de yer aldığı kendilerine beyaz inisiyatif diyen grubun yapmış olduğu eylemi eleştirdi. Truva atının ihanetin simgesi olduğunu belirten Önder, barış temennisi için beyaz fular asmak ne kadar yanlışsa, ihanetin simgesi Truva atına Türk Bayrağı asmanın da külliyet yanlış olduğunu belirtti. İl Başkanlığı olarak Beyaz İnisiyatif grubunun düzenlemiş olduğu eyleme katılmadıklarını ve partinin kurumsal bir kimliği olduğuna vurgu yapan Önder, grubun açıklamasına katılan CHP’lileri kastederek “‘Ahmet olarak oradaydım, bireysel olarak oradaydım’ deme şansı yoktur, yanlış söylemde yanlış yerde bulunursa biz herkese dur deriz” sözleriyle eyleme katılan partilileri eleştirdi.
Önder’in açıklamaları şu şekilde;
Truva Atı Neyin Simgesidir? İhanetin Simgesidir.
“Bir grup insan bir araya gelerek Truva Atına Barış temennisi için Beyaz Fular asmışlar. Ben buradan sormak istiyorum; bu Truva Atı neyin simgesidir? İhanetin simgesidir. Siz de 1915 Ruhu filan diyorsunuz; ihaneti simgeleyen bir şeyin üzerine de tutup Türk Bayrağını asıyorsunuz. O da külliyen yanlıştır, yanlışa yanlışla cevap veriyorsunuz. Bir bakıyorum gazetelerde televizyonlarda 1915 Ruhu çıkmış Türk Bayrağı asmış. Bunların hepsine cevap vereceğim önümüzdeki günlerde.”
Bireysel Olarak Oradaydım’ Deme Şansı Yoktur
“Bizlerin bir kurumsal kimliği vardır. Partiyi temsil noktasında milletvekilimizde yanımda oturuyor, genel merkezi temsil eden kişi benim arkadaşlar. Milletvekili bireysel olarak gidip istediği eyleme, toplantıya katılabilir, istediği açıklamada bulunabilir. Bu yanlışsa eğer; gereğini de bizler yaparız. Yanlış söylemde yanlış yerde bulunursa biz herkese dur deriz. Kurumsal kimliği olan insanlarız; ‘Ahmet olarak oradaydım, bireysel olarak oradaydım’ deme şansı yoktur. Şunu söylemek istiyorum; Sayın milletvekilimiz bireysel olarak gidip katılmıştır, fakat biz İl Başkanlığı olarak o eylemde yer almadık. Peki, siz ne yaptınız gidip Türk Bayrağı astınız. Biz bunlarla uğraşmayız, muhalefet partisi olarak doğruları söylemek zorundayız; işçimizin, üreticimizin halkımızın sorunlarını gündeme getireceğiz. Çözümü bulma, çözümü gösterme noktasında siyaset yapacağız, böyle çamur siyaseti ile uğraşmayacağız” dedi.