Gestaş Bayramda Tam Not Aldı

Güncel 05.09.2017 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Gestaş Bayramda Tam Not Aldı

Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ, 10 günde 5 bin 780 seferde 183 bin 607 araç taşıdı.
Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri tarafından verilen bilgide, 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde, 5 bin 780 sefer de 183 bin 607 araç ve 175 bin 311 yolcu taşındığı belirtildi. Bayramda Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir, Lapseki-Gelibolu, Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hatlarında 21 feribotla saatsiz sefer yapıldı. Adalarda Rekor Geçiş Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde bayramda rekor seviyede araç geçişi yaşandı. Tatil boyunca Gökçeada’ya 14 bin 934, Bozcaada’ya ise 15 bin 368 araç geçişi gerçekleşti. Adalar hattında da feribot seferleri yoğunluk dolayısıyla saatsiz olarak seferleri yapıldı. Bayram boyunca Güney Marmara hattında, Erdek, Avşa ve Marmara adalarına 5 bin 857 araç taşındı. Gökçeada’ya Hem Havadan Hem Karadan Ulaşım Çanakkale’de bir ilk olarak İstanbul-Çanakkale deniz uçağı seferleri düzenleyen GESTAŞ yine bir ilk olarak Çanakkale’den Gökçeada’ya deniz uçağıyla seferler düzenledi. Yolcular 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı ve 30 Ağustos Çarşamba günü Çanakkale’den 15 dakikalık uçuşla Gökçeada’ya ulaştılar. Gökçeada Belediye Başkanından GESTAŞ’a Teşekkür Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, HaberTürk televizyonu canlı yayınında adaya yaptığı sık seferlerden dolayı Gestaş’a teşekkür etti.  Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin“Gökçeada uzun yıllardır, ülkemizde ve dünyada ulaşılması zor bir yer olarak akıllarda yer etti. Bizim ulaşımımız noktasında GESTAŞ, Çanakkale’nin deniz ulaşım şirketi, son dönemde ciddi yatırımlar yaptı. Günde yaklaşık 20 sefer düzenleniyor. Adaya bütün gemilerimiz dolu geliyor. Bayram dolayısıyla sefer sayıları arttı, günde 10 seferden, 3. gemiyle birlikte sefer sayıları 15, 20’lere ulaştı. Aynı zamanda yine Gestaş’ın Burulaş ile ortaklaşa düzenlediği bir projeyle bayram süresince Haliç’ten kalkan deniz uçağı seferlerimiz de başlamış oldu. Bu bizim için önemli bir prestij.”dedi.
Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ, 10 günde 5 bin 780 seferde 183 bin 607 araç taşıdı.

Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş. yetkilileri tarafından verilen bilgide, 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde, 5 bin 780 sefer de 183 bin 607 araç ve 175 bin 311 yolcu taşındığı belirtildi. Bayramda Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir, Lapseki-Gelibolu, Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hatlarında 21 feribotla saatsiz sefer yapıldı.
Adalarda Rekor Geçiş
Bozcaada ve Gökçeada ilçelerinde bayramda rekor seviyede araç geçişi yaşandı. Tatil boyunca Gökçeada’ya 14 bin 934, Bozcaada’ya ise 15 bin 368 araç geçişi gerçekleşti. Adalar hattında da feribot seferleri yoğunluk dolayısıyla saatsiz olarak seferleri yapıldı. Bayram boyunca Güney Marmara hattında, Erdek, Avşa ve Marmara adalarına 5 bin 857 araç taşındı.

Gökçeada’ya Hem Havadan Hem Karadan Ulaşım

Çanakkale’de bir ilk olarak İstanbul-Çanakkale deniz uçağı seferleri düzenleyen GESTAŞ yine bir ilk olarak Çanakkale’den Gökçeada’ya deniz uçağıyla seferler düzenledi. Yolcular 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı ve 30 Ağustos Çarşamba günü Çanakkale’den 15 dakikalık uçuşla Gökçeada’ya ulaştılar.

Gökçeada Belediye Başkanından GESTAŞ’a Teşekkür

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, HaberTürk televizyonu canlı yayınında adaya yaptığı sık seferlerden dolayı Gestaş’a teşekkür etti. 

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin“Gökçeada uzun yıllardır, ülkemizde ve dünyada ulaşılması zor bir yer olarak akıllarda yer etti. Bizim ulaşımımız noktasında GESTAŞ, Çanakkale’nin deniz ulaşım şirketi, son dönemde ciddi yatırımlar yaptı. Günde yaklaşık 20 sefer düzenleniyor. Adaya bütün gemilerimiz dolu geliyor. Bayram dolayısıyla sefer sayıları arttı, günde 10 seferden, 3. gemiyle birlikte sefer sayıları 15, 20’lere ulaştı. Aynı zamanda yine Gestaş’ın Burulaş ile ortaklaşa düzenlediği bir projeyle bayram süresince Haliç’ten kalkan deniz uçağı seferlerimiz de başlamış oldu. Bu bizim için önemli bir prestij.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.