Engelliler İçin Danışma Memuru Kursu Açıldı

Güncel 16.06.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Engelliler İçin Danışma Memuru Kursu Açıldı

Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği kapsamında Kepez Özel Eğitim Merkezinde Engellilere yönelik olarak 10’ar kişilik 2 grup olacak şekilde Danışma Memuru mesleğinde Meslek Edindirme kursu düzenlendi.
Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan ve Valilik proje birimi çalışanlarının kursa yaptıkları ziyarette bir konuşma yapan  İl Müdürü Ali Çalışkan şunları söyledi; 50 ve üzeri çalışanı olan Özel sektör işyerlerinde %3,  Kamu sektörü işyerlerinde ise %4 oranında engelli istihdam zorunluluğu bulunmakta, engelli istihdamında devlet işverenlere sigorta primlerinde %100 oranında destek vermektedir. Engelli personel arayan işyerleri için İŞKUR İl Müdürlüğünde engelli iş arayan – işveren görüşme günleri düzenlemekteyiz. Çalışkan ayrıca kursiyerlere kursa katılan her engelli için işverenlere tavsiye mektubu yazılması sözü de verildi. Eğitim 06.06.2016 tarihinde başlamış olup 04.08.2016 tarihinde sona erecektir. Eğitimin toplam süresi 39 iş günü ve 312 ders saatidir. Dersler 2 eğitici ve 1 tercüman tarafından günde 8 saat olacak şekilde verilecektir. Kursiyerler kursa devam ettikleri günler için günlük 20 TL cep harçlığı ve 10 TL ulaşım bedeli ödenecektir. Yine kurs süresince katılımcıların genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından ödenecektir.
Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği kapsamında Kepez Özel Eğitim Merkezinde Engellilere yönelik olarak 10’ar kişilik 2 grup olacak şekilde Danışma Memuru mesleğinde Meslek Edindirme kursu düzenlendi.

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan ve Valilik proje birimi çalışanlarının kursa yaptıkları ziyarette bir konuşma yapan  İl Müdürü Ali Çalışkan şunları söyledi; 50 ve üzeri çalışanı olan Özel sektör işyerlerinde %3,  Kamu sektörü işyerlerinde ise %4 oranında engelli istihdam zorunluluğu bulunmakta, engelli istihdamında devlet işverenlere sigorta primlerinde %100 oranında destek vermektedir. Engelli personel arayan işyerleri için İŞKUR İl Müdürlüğünde engelli iş arayan – işveren görüşme günleri düzenlemekteyiz. Çalışkan ayrıca kursiyerlere kursa katılan her engelli için işverenlere tavsiye mektubu yazılması sözü de verildi.

Eğitim 06.06.2016 tarihinde başlamış olup 04.08.2016 tarihinde sona erecektir. Eğitimin toplam süresi 39 iş günü ve 312 ders saatidir. Dersler 2 eğitici ve 1 tercüman tarafından günde 8 saat olacak şekilde verilecektir. Kursiyerler kursa devam ettikleri günler için günlük 20 TL cep harçlığı ve 10 TL ulaşım bedeli ödenecektir. Yine kurs süresince katılımcıların genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı primleri İŞKUR tarafından ödenecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.