ÇOMÜ Tarım Makineleri Araştırma, Uygulama ve Test Merkezi Kuruluyor

Eğitim 13.11.2023 - 12:31, Güncelleme: 13.11.2023 - 12:34
 

ÇOMÜ Tarım Makineleri Araştırma, Uygulama ve Test Merkezi Kuruluyor

"Dardanos'ta Kurulan Tarım Makineleri Araştırma Merkezi Çanakkale'ye Yeni Bir Değer Katıyor!"
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü tarafından Dardanos Yerleşkesi’nde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın onayı ile Tarım Makineleri Araştırma, Uygulama ve Test Merkezi açılıyor. Yakın zamanda Çanakkalelilerin hizmetine açılacak olan Tarım Makineleri Araştırma, Uygulama ve Test Merkezi ile  üniversite - kent iş birliği anlamında yeni bir adım atılmış olacak. Rektör Erenoğlu saha ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada merkezle ilgili bilgi verdi ve şunları ifade etti; “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayı ile tarım makinelerinin zirai kredili satışına esas teşkil eden deneyleri yapma ve deney raporu düzenleme yetkisi aldık. Bakanlık tarafından sevki yapılan mekanik, hidrolik ve elektronik donanımlara sahip makineler; hem atölye hem de arazi koşullarında test ediliyor. Yapımı devam eden bu yeni bina ve üzerinde bulunduğu arazi imkânlarının, söz konusu faaliyetlerin daha etkin ve artırılarak uygulanmasını sağlayacağı kanaatindeyiz. Yürütülen testler, çok sayıda makine üreticisi ile etkileşimi artırırken ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artmasına da hizmet ediyor. Bu sayede Bölüm tarafından çok sayıda proje üretiliyor ve patent başvuruları yapılıyor. Tarım makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü; lisans, lisansüstü programlarını aktif olarak sürdürmekte ve önemli araştırmalar yürütüyor. Öğrenci uygulamaları ve araştırmaları için makine ve laboratuvar alt yapısının güçlendirilmesine hizmet edecek olan bu bina aynı zamanda, Ziraat Fakültesi’nin araştırmalarında ve uygulamalarında kullanılacak bir makine parkı konumunda da olacaktır. Sözü edilen faaliyetler, Tarım Makineleri Teknolojileri Mühendisliği Bölümü tarafından altyapı eksiklerine rağmen kısıtlı da olsa yürütülmekteydi. Tamamlanacak olan bu saha ile çalışmalar daha yetkin bir halde tamamlanacak. Bu kapalı alan ve arazi, daha nitelikli mezunlar verilmesinin yanı sıra, daha etkin araştırmalar, yeni iş birlikleri, daha çeşitli makine test olanakları için fırsat niteliği taşıyor” dedi. Tarım Makineleri Araştırma Uygulama ve Test Merkezi; 240 m² oturum alanlı, 150 m² ana depo alanlı, 2 adet deposunun yanı sıra bay ve bayan giyinme ile duşu bulunan bir bina olacak.
"Dardanos'ta Kurulan Tarım Makineleri Araştırma Merkezi Çanakkale'ye Yeni Bir Değer Katıyor!"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü tarafından Dardanos Yerleşkesi’nde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın onayı ile Tarım Makineleri Araştırma, Uygulama ve Test Merkezi açılıyor.

Yakın zamanda Çanakkalelilerin hizmetine açılacak olan Tarım Makineleri Araştırma, Uygulama ve Test Merkezi ile  üniversite - kent iş birliği anlamında yeni bir adım atılmış olacak.

Rektör Erenoğlu saha ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada merkezle ilgili bilgi verdi ve şunları ifade etti; “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onayı ile tarım makinelerinin zirai kredili satışına esas teşkil eden deneyleri yapma ve deney raporu düzenleme yetkisi aldık. Bakanlık tarafından sevki yapılan mekanik, hidrolik ve elektronik donanımlara sahip makineler; hem atölye hem de arazi koşullarında test ediliyor. Yapımı devam eden bu yeni bina ve üzerinde bulunduğu arazi imkânlarının, söz konusu faaliyetlerin daha etkin ve artırılarak uygulanmasını sağlayacağı kanaatindeyiz. Yürütülen testler, çok sayıda makine üreticisi ile etkileşimi artırırken ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artmasına da hizmet ediyor. Bu sayede Bölüm tarafından çok sayıda proje üretiliyor ve patent başvuruları yapılıyor. Tarım makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü; lisans, lisansüstü programlarını aktif olarak sürdürmekte ve önemli araştırmalar yürütüyor. Öğrenci uygulamaları ve araştırmaları için makine ve laboratuvar alt yapısının güçlendirilmesine hizmet edecek olan bu bina aynı zamanda, Ziraat Fakültesi’nin araştırmalarında ve uygulamalarında kullanılacak bir makine parkı konumunda da olacaktır. Sözü edilen faaliyetler, Tarım Makineleri Teknolojileri Mühendisliği Bölümü tarafından altyapı eksiklerine rağmen kısıtlı da olsa yürütülmekteydi. Tamamlanacak olan bu saha ile çalışmalar daha yetkin bir halde tamamlanacak. Bu kapalı alan ve arazi, daha nitelikli mezunlar verilmesinin yanı sıra, daha etkin araştırmalar, yeni iş birlikleri, daha çeşitli makine test olanakları için fırsat niteliği taşıyor” dedi.

Tarım Makineleri Araştırma Uygulama ve Test Merkezi; 240 m² oturum alanlı, 150 m² ana depo alanlı, 2 adet deposunun yanı sıra bay ve bayan giyinme ile duşu bulunan bir bina olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.