“ÇOK BÜYÜK BİR HEZİMETE UĞRAYACAKLAR”

Siyaset 25.04.2022 - 14:12, Güncelleme: 25.04.2022 - 14:12
 

“ÇOK BÜYÜK BİR HEZİMETE UĞRAYACAKLAR”

ORC anketine göre; 24 Haziran 2018 seçimlerinden buyana, Çanakkale’de oyu en fazla düşen parti Ak Parti oldu. 24 Haziran’da yüzde 37,4 olan Ak Parti oyu Şubat yüzde 28,1’e geriledi. AK Partinin bu sonuçlar ile 2. milletvekilliğini kazanamayacağı CHP’nin 2, İyi Partinin ise 1 milletvekili çıkaracağı söyleniyor.
Hedefimiz Çanakkale’de Birinci Parti Olmak  Bu anket sonucu İyi Partide adeta bir bayram havası yarattı. Parti Sözcüsü Burak Kunt; “anket oranlarının sevindirici olmakla beraber bu bir başlangıç. Hedefimiz Çanakkale’de birinci parti olmak” dedi. Kunt’un bu çıkışı, CHP’nin güçlü olduğu Çanakkale, İzmir gibi sahil kentlerinde bir süredir kapalı kapılar ardında dillendirilen; “Kendi kendimize rakip yarattık, aramıza biraz mesafe koymalıyız” rahatsızlığının kapıların dışına çıkmasına sebep olacağını göreceğiz. İyi Parti, MHP’den, AK Partiden alacağını aldı, bundan sonra alacağı her oy CHP’den olacaktır. Akşener’in geçtiğimiz günlerde parti meclisinde yaptığı değişiklikleri de böyle okumak gerekiyor. CHP’den oy alalım, HDP’den tepki almayalım… Biz AK Partiye Algı Yapıyor Diye Kızıyorduk Şimdi Aynısını İyi Parti yapıyor  Deva partisi Berkan Karaca’ya anket sonuçlarını nasıl değerlendirdiği sordum. Çünkü Deva Partisi özellikle Çanakkale’de çok ciddi bir oy alacağını iddia ediyor. Öyle ki Karaca, Mak Danışmanlığın yaptığı ankette kararsızlar dağıtıldığında Deva Partisinin oyunun %13 olduğunun altını çiziyor. Karaca; “Yapılan ankette Deva Partisinin adı bile geçmiyor, böyle bir şey olabilir mi? Biz AK Partiye algı yapıyor diye kızıyorduk şimdi aynısını İyi Parti yapıyor, iktidarı taklit ediyorlar. Sahada olmayan partiler taraflı anketler yaptırarak milletvekilliklerini paylaşıyorlar, çok büyük bir hezimete uğrayacaklar…” diyor.
ORC anketine göre; 24 Haziran 2018 seçimlerinden buyana, Çanakkale’de oyu en fazla düşen parti Ak Parti oldu. 24 Haziran’da yüzde 37,4 olan Ak Parti oyu Şubat yüzde 28,1’e geriledi. AK Partinin bu sonuçlar ile 2. milletvekilliğini kazanamayacağı CHP’nin 2, İyi Partinin ise 1 milletvekili çıkaracağı söyleniyor.

Hedefimiz Çanakkale’de Birinci Parti Olmak 

Bu anket sonucu İyi Partide adeta bir bayram havası yarattı. Parti Sözcüsü Burak Kunt; “anket oranlarının sevindirici olmakla beraber bu bir başlangıç. Hedefimiz Çanakkale’de birinci parti olmak” dedi. Kunt’un bu çıkışı, CHP’nin güçlü olduğu Çanakkale, İzmir gibi sahil kentlerinde bir süredir kapalı kapılar ardında dillendirilen; “Kendi kendimize rakip yarattık, aramıza biraz mesafe koymalıyız” rahatsızlığının kapıların dışına çıkmasına sebep olacağını göreceğiz. İyi Parti, MHP’den, AK Partiden alacağını aldı, bundan sonra alacağı her oy CHP’den olacaktır. Akşener’in geçtiğimiz günlerde parti meclisinde yaptığı değişiklikleri de böyle okumak gerekiyor. CHP’den oy alalım, HDP’den tepki almayalım…

Biz AK Partiye Algı Yapıyor Diye Kızıyorduk Şimdi Aynısını İyi Parti yapıyor 

Deva partisi Berkan Karaca’ya anket sonuçlarını nasıl değerlendirdiği sordum. Çünkü Deva Partisi özellikle Çanakkale’de çok ciddi bir oy alacağını iddia ediyor. Öyle ki Karaca, Mak Danışmanlığın yaptığı ankette kararsızlar dağıtıldığında Deva Partisinin oyunun %13 olduğunun altını çiziyor. Karaca; “Yapılan ankette Deva Partisinin adı bile geçmiyor, böyle bir şey olabilir mi? Biz AK Partiye algı yapıyor diye kızıyorduk şimdi aynısını İyi Parti yapıyor, iktidarı taklit ediyorlar. Sahada olmayan partiler taraflı anketler yaptırarak milletvekilliklerini paylaşıyorlar, çok büyük bir hezimete uğrayacaklar…” diyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.