CHP Çanakkale Teşkilatından Değişim Mesajı

Siyaset 12.07.2023 - 13:53, Güncelleme: 12.07.2023 - 14:21
 

CHP Çanakkale Teşkilatından Değişim Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanlığı görevini Doğan Ateş, görevi istifa eden Sabiha Güler Koçer'den devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Ateş, vatandaşların doğru vaatler vermemelerine ve rakiplerin ülkeye getirdiği olumsuz koşullara rağmen CHP'yi iktidara uygun görmediyse suçun ve sebebin kendilerinde aranması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle politikalarında ve kadrolarında değişim gerekiyorsa, halka bu mesajı vererek bir yenilenme sürecine girdiklerini ifade etti.
CHP İl Başkanlığı'nda gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Doğan Ateş, öncelikle geçmişe dönük bir hatırlatma yaparak konuşmasına başladı. 26 Aralık 2022 tarihinde Metin Ümit Ural'ın istifasının ardından 16 Ocak 2023 tarihinde Merkez Yürütme Kurulu tarafından Sabiha Güler Koçer'in il başkanı olarak atandığını hatırlattı. Ateş, Koçer ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini ve 24 Haziran tarihine kadar görevde olduklarını belirtti. Ateş, 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde Türkiye'nin seçim sürecini yaşadığını ifade etti ve seçimlerde istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. Bu durumun seçmenlerde değil, kendilerinde aranması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Ateş, vatandaşların doğru vaatler vermemelerine ve rakiplerin ülkeye getirdiği olumsuz koşullara rağmen CHP'yi iktidara uygun görmediyse suçun ve sebebin kendilerinde aranması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle politikalarında ve kadrolarında değişim gerekiyorsa, halka bu mesajı vererek bir yenilenme sürecine girdiklerini ifade etti. Başkan Ateş, 28 Mayıs seçimlerinden sonra CHP'de 3 Temmuz itibarıyla kongre sürecinin başladığını belirtti. Mahalle delegeleri seçimlerinin 3-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşeceğini, ilçe kongrelerinin ise 5 Ağustos - 10 Eylül tarihleri arasında tamamlanacağını söyledi. İl kongrelerinin ise 16 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade etti. Ardından parti meclisi tarafından belirlenecek bir tarihte büyük kurultayın yapılacağını ve parti içinde bir yenilenme sürecinin gerçekleştirilerek yollarına devam edeceklerini söyledi. Daha sonra yerel seçimlere odaklanacaklarını belirtti. Ateş, şu an CHP'nin gündeminde yerel seçim olmadığını, önlerinde örgüt seçimlerinin bulunduğunu ifade etti. İl ve ilçe başkanlık ve yönetimlerine aday olan arkadaşların siyasi çalışmalarını sürdürdüğünü ve kendilerine destek sağlamak için üye bazında çalışmalar yaptıklarını belirtti. İl yönetimi olarak bu süreci doğru, tarafsız ve adil bir şekilde yönetmeye çalışacaklarını dile getirdi. Doğan Ateş, Güler Koçer'in istifa ettiği 24 Haziran tarihinden itibaren il başkanlığı görevini devraldığını ve il yönetim kurulu olarak seçildiğini ve genel merkezin de uygun görmesiyle göreve başladığını ifade etti. Ateş, Güler Koçer'e teşekkür ederek, altı aya yakın bir sürede değerli ve önemli katkıları olduğunu belirtti. Deprem sürecini atlatmanın ve iki seçimi peş peşe yönetmenin zorlu olduğunu söyledi. Ateş, Çanakkale il örgütü olarak yerel yönetimlerle birlikte başarılı bir süreç geçirdiklerini ve yüzde 58 civarında oy aldıklarını ifade etti. Güler Koçer ise konuşma yaparak teşekkürlerini iletti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanlığı görevini Doğan Ateş, görevi istifa eden Sabiha Güler Koçer'den devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Ateş, vatandaşların doğru vaatler vermemelerine ve rakiplerin ülkeye getirdiği olumsuz koşullara rağmen CHP'yi iktidara uygun görmediyse suçun ve sebebin kendilerinde aranması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle politikalarında ve kadrolarında değişim gerekiyorsa, halka bu mesajı vererek bir yenilenme sürecine girdiklerini ifade etti.

CHP İl Başkanlığı'nda gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Doğan Ateş, öncelikle geçmişe dönük bir hatırlatma yaparak konuşmasına başladı. 26 Aralık 2022 tarihinde Metin Ümit Ural'ın istifasının ardından 16 Ocak 2023 tarihinde Merkez Yürütme Kurulu tarafından Sabiha Güler Koçer'in il başkanı olarak atandığını hatırlattı. Ateş, Koçer ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini ve 24 Haziran tarihine kadar görevde olduklarını belirtti.
Ateş, 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde Türkiye'nin seçim sürecini yaşadığını ifade etti ve seçimlerde istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. Bu durumun seçmenlerde değil, kendilerinde aranması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Ateş, vatandaşların doğru vaatler vermemelerine ve rakiplerin ülkeye getirdiği olumsuz koşullara rağmen CHP'yi iktidara uygun görmediyse suçun ve sebebin kendilerinde aranması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle politikalarında ve kadrolarında değişim gerekiyorsa, halka bu mesajı vererek bir yenilenme sürecine girdiklerini ifade etti.
Başkan Ateş, 28 Mayıs seçimlerinden sonra CHP'de 3 Temmuz itibarıyla kongre sürecinin başladığını belirtti. Mahalle delegeleri seçimlerinin 3-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşeceğini, ilçe kongrelerinin ise 5 Ağustos - 10 Eylül tarihleri arasında tamamlanacağını söyledi. İl kongrelerinin ise 16 Eylül - 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade etti. Ardından parti meclisi tarafından belirlenecek bir tarihte büyük kurultayın yapılacağını ve parti içinde bir yenilenme sürecinin gerçekleştirilerek yollarına devam edeceklerini söyledi. Daha sonra yerel seçimlere odaklanacaklarını belirtti.
Ateş, şu an CHP'nin gündeminde yerel seçim olmadığını, önlerinde örgüt seçimlerinin bulunduğunu ifade etti. İl ve ilçe başkanlık ve yönetimlerine aday olan arkadaşların siyasi çalışmalarını sürdürdüğünü ve kendilerine destek sağlamak için üye bazında çalışmalar yaptıklarını belirtti. İl yönetimi olarak bu süreci doğru, tarafsız ve adil bir şekilde yönetmeye çalışacaklarını dile getirdi.
Doğan Ateş, Güler Koçer'in istifa ettiği 24 Haziran tarihinden itibaren il başkanlığı görevini devraldığını ve il yönetim kurulu olarak seçildiğini ve genel merkezin de uygun görmesiyle göreve başladığını ifade etti. Ateş, Güler Koçer'e teşekkür ederek, altı aya yakın bir sürede değerli ve önemli katkıları olduğunu belirtti. Deprem sürecini atlatmanın ve iki seçimi peş peşe yönetmenin zorlu olduğunu söyledi. Ateş, Çanakkale il örgütü olarak yerel yönetimlerle birlikte başarılı bir süreç geçirdiklerini ve yüzde 58 civarında oy aldıklarını ifade etti.
Güler Koçer ise konuşma yaparak teşekkürlerini iletti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.