Çanakkale Üzerinden Yurt Dışına Kaçmak İstemiş

Güncel 19.01.2017 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Çanakkale Üzerinden Yurt Dışına Kaçmak İstemiş

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul’un Ortaköy semtindeki ünlü eğlence kulübü Reina’da yılbaşı gecesi 39 kişiyi katleden IŞİD’li Abdülkadir Maşaripov’un yakalandığı operasyona ilişkin ayrıntıları paylaştı. Selvi teröristin oğluyla birlikte Çanakkale üzerinden yurt dışına kaçmak istemiş.
Maşaripov saldırıdan 17 gün sonra ‘Ebu Muhammed’ kod adlı Iraklı arkadaşının Esenyurt’taki evine düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Saldırganın polisleri gördüğü anda “Öldürmeyin beni” dediği öğrenilmişti.   Selvi bugünkü yazısında, istihbaratın alındığı anda İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın ilk talimatının, “Sağ olarak ele geçirilecek” olduğunu aktardı. Saldırganın yakalandığı siteye üç gün önce getirildiğini, ancak 12 gündür Esenyurt civarında olduğunu belirten Selvi şöyle devam etti: “Yakalanmamak için üç günde bir ev değiştirmiş. Aile havası vermek için kadınlarla birlikte aynı evde kalmalarına özen gösterilmiş. Birkaç kez çok yaklaşılmış. Ancak son anda aranılan adresten kaçırıldığı tespit edilmiş.” Bir ihbarın ardından son gün beş ayrı yer için operasyon düzenlendiği bilgisini paylaşan Selvi, Maşaripov’un yakalandığı operasyonun 20 dakika sürdüğünü yazdı. Selvi yazısını şöyle bitirdi: “Reina’dan kaçarken montunu bırakıp, kılık değiştirmişti. Orada sadece montunu bırakmamış, montunun cebinde SIM kartı kalmış. Bu SIM karttan önemli bağlantılara ulaşıldı. Ancak DAEŞ, ‘patates hat’ dediğimiz hatları kullandığı için birçok numara kullanılmıyor çıkmış. Ama bu arada İstanbul polisi teröristin seri hat kullandığını tespit etmiş. Her gün bir numara ile görüşüp, o hattı yok etmiş. Altı gün önce teröristin, Çanakkale üzerinden yurt dışına kaçırılacağı ihbarı alınmış. Ancak Reina teröristi oğluyla birlikte kaçmakta ısrar edince, DAEŞ’in yurtdışına kaçırma planı ertelenmiş.”
Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul’un Ortaköy semtindeki ünlü eğlence kulübü Reina’da yılbaşı gecesi 39 kişiyi katleden IŞİD’li Abdülkadir Maşaripov’un yakalandığı operasyona ilişkin ayrıntıları paylaştı. Selvi teröristin oğluyla birlikte Çanakkale üzerinden yurt dışına kaçmak istemiş.

Maşaripov saldırıdan 17 gün sonra ‘Ebu Muhammed’ kod adlı Iraklı arkadaşının Esenyurt’taki evine düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. Saldırganın polisleri gördüğü anda “Öldürmeyin beni” dediği öğrenilmişti.

 

Selvi bugünkü yazısında, istihbaratın alındığı anda İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın ilk talimatının, “Sağ olarak ele geçirilecek” olduğunu aktardı.

Saldırganın yakalandığı siteye üç gün önce getirildiğini, ancak 12 gündür Esenyurt civarında olduğunu belirten Selvi şöyle devam etti: “Yakalanmamak için üç günde bir ev değiştirmiş. Aile havası vermek için kadınlarla birlikte aynı evde kalmalarına özen gösterilmiş. Birkaç kez çok yaklaşılmış. Ancak son anda aranılan adresten kaçırıldığı tespit edilmiş.”

Bir ihbarın ardından son gün beş ayrı yer için operasyon düzenlendiği bilgisini paylaşan Selvi, Maşaripov’un yakalandığı operasyonun 20 dakika sürdüğünü yazdı. Selvi yazısını şöyle bitirdi: “Reina’dan kaçarken montunu bırakıp, kılık değiştirmişti. Orada sadece montunu bırakmamış, montunun cebinde SIM kartı kalmış. Bu SIM karttan önemli bağlantılara ulaşıldı. Ancak DAEŞ, ‘patates hat’ dediğimiz hatları kullandığı için birçok numara kullanılmıyor çıkmış. Ama bu arada İstanbul polisi teröristin seri hat kullandığını tespit etmiş. Her gün bir numara ile görüşüp, o hattı yok etmiş. Altı gün önce teröristin, Çanakkale üzerinden yurt dışına kaçırılacağı ihbarı alınmış. Ancak Reina teröristi oğluyla birlikte kaçmakta ısrar edince, DAEŞ’in yurtdışına kaçırma planı ertelenmiş.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.