Çanakkale, Kale Grubu, Çanakkale’nin Evlatları

Güncel 16.07.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Çanakkale, Kale Grubu, Çanakkale’nin Evlatları

Kale Grubu tarafından Çanakkale’ye kazandırılan Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi İskele Meydanı’nda hizmet vermeye devam ediyor. Ancak, sergi iki buçuk senedir İskele’de hizmet vermesine rağmen yerli turistten daha çok yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
23 Nisan 2016’da Kale Grubu tarafından Çanakkale İskele Meydanı’nda açılan Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi, geride kalan yaklaşık iki buçuk senede 1 milyona yakın yerli ve yabancı turiste hizmet verdi. 1. Dünya Savaşı ve Çanakkale Cephesi’ni gerçek belgelere dayanarak interaktif şekilde anlatan sergi önümüzdeki günlerde Vitalis Cafe’nin üst tarafına taşınarak daha teknolojik bir şekilde hizmet vermeye devam edecek. Çanakkale’nin en işlek yerlerinin başında gelen İskele Meydanı’nda bulunan ve erişimi oldukça kolay olan Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi, özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Sergi yetkilileri, yabancı turistlerin yerli turistlere göre daha titiz, ilgili ve saygılı olduğunu ifade ederek, “Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi’ne yabancı turistler yerli turistlerimizden daha çok ilgi gösteriyorlar. Burası teknolojiyle harmanlanmış bir sergi, bizim halkımız bazen daha havalı davranabiliyorlar ama yabancılar daha biraz saygı çerçevesinde, dikkatli ve titizlikle inceliyorlar. Bizim kendi halkımız biraz daha es geçerek gezerken, yabancılar daha çok ilgi gösteriyor” diyor.  Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan sergi görevlileri, “Ziyaretçi sayımız çok iyi iki buçuk yılın sonunda bir milyonu bulmak üzereyiz. Yurtdışından gelen turistlerimiz ayrı, artık rehberlerde yerli turistleri karşı tarafı gezdirdikten sonra buraya getiriyor. Konumu bakımından da avantajlı olduğu için buraları rehberler buraya yerli turist getiriyorlar. O bakımdan yerli halkımızdan da gelenler tekrar geliyorlar. Yerli halkımız burayı çok beğeniyor, çocuklarını ve komşularını getiriyorlar. Ziyaretçi sayımız halen iyi durumda aslında bir azalma yok. Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi burada hizmet vermeye devam edecek hatta geliştirilerek Vitalis Cafe’nin üst tarafına taşınacak. Orada daha gelişmiş teknolojik aletlerle, daha fazla bilgi ve ayrıntıyla orada hizmet vermeye devam edecek. Burada gelen ziyaretçilerimize 1. Dünya Savaşı’nın başlangıcı, Çanakkale Cephesi’nin açılması ve açıldıktan sonra nasıl bir harekat düzenlendiği ve bu harekatın nasıl bir işlendiğine dair gelen ziyaretçilerimize gerçek belgelere dayalı bir şekilde anlatım yapılıyor. Yani burada hurafeler değil, gerçekler anlatılıyor. Açık konuşmak gerekirse, Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi’ne yabancı turistler yerli turistlerimizden daha çok ilgi gösteriyorlar. Burası teknolojiyle harmanlanmış bir sergi, bizim halkımız bazen daha havalı davranabiliyor ama yabancılar biraz daha saygı çerçevesinde, dikkatli ve titizlikle inceliyorlar. Bizim kendi halkımız biraz daha es geçerek gezerken, yabancılar daha çok ilgi gösteriyor” dedi.
Kale Grubu tarafından Çanakkale’ye kazandırılan Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi İskele Meydanı’nda hizmet vermeye devam ediyor. Ancak, sergi iki buçuk senedir İskele’de hizmet vermesine rağmen yerli turistten daha çok yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

23 Nisan 2016’da Kale Grubu tarafından Çanakkale İskele Meydanı’nda açılan Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi, geride kalan yaklaşık iki buçuk senede 1 milyona yakın yerli ve yabancı turiste hizmet verdi. 1. Dünya Savaşı ve Çanakkale Cephesi’ni gerçek belgelere dayanarak interaktif şekilde anlatan sergi önümüzdeki günlerde Vitalis Cafe’nin üst tarafına taşınarak daha teknolojik bir şekilde hizmet vermeye devam edecek. Çanakkale’nin en işlek yerlerinin başında gelen İskele Meydanı’nda bulunan ve erişimi oldukça kolay olan Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi, özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Sergi yetkilileri, yabancı turistlerin yerli turistlere göre daha titiz, ilgili ve saygılı olduğunu ifade ederek, “Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi’ne yabancı turistler yerli turistlerimizden daha çok ilgi gösteriyorlar. Burası teknolojiyle harmanlanmış bir sergi, bizim halkımız bazen daha havalı davranabiliyorlar ama yabancılar daha biraz saygı çerçevesinde, dikkatli ve titizlikle inceliyorlar. Bizim kendi halkımız biraz daha es geçerek gezerken, yabancılar daha çok ilgi gösteriyor” diyor.

 Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan sergi görevlileri, “Ziyaretçi sayımız çok iyi iki buçuk yılın sonunda bir milyonu bulmak üzereyiz. Yurtdışından gelen turistlerimiz ayrı, artık rehberlerde yerli turistleri karşı tarafı gezdirdikten sonra buraya getiriyor. Konumu bakımından da avantajlı olduğu için buraları rehberler buraya yerli turist getiriyorlar. O bakımdan yerli halkımızdan da gelenler tekrar geliyorlar. Yerli halkımız burayı çok beğeniyor, çocuklarını ve komşularını getiriyorlar. Ziyaretçi sayımız halen iyi durumda aslında bir azalma yok. Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi burada hizmet vermeye devam edecek hatta geliştirilerek Vitalis Cafe’nin üst tarafına taşınacak. Orada daha gelişmiş teknolojik aletlerle, daha fazla bilgi ve ayrıntıyla orada hizmet vermeye devam edecek. Burada gelen ziyaretçilerimize 1. Dünya Savaşı’nın başlangıcı, Çanakkale Cephesi’nin açılması ve açıldıktan sonra nasıl bir harekat düzenlendiği ve bu harekatın nasıl bir işlendiğine dair gelen ziyaretçilerimize gerçek belgelere dayalı bir şekilde anlatım yapılıyor. Yani burada hurafeler değil, gerçekler anlatılıyor. Açık konuşmak gerekirse, Çanakkale’nin Evlatları İnteraktif Deneyim Sergisi’ne yabancı turistler yerli turistlerimizden daha çok ilgi gösteriyorlar. Burası teknolojiyle harmanlanmış bir sergi, bizim halkımız bazen daha havalı davranabiliyor ama yabancılar biraz daha saygı çerçevesinde, dikkatli ve titizlikle inceliyorlar. Bizim kendi halkımız biraz daha es geçerek gezerken, yabancılar daha çok ilgi gösteriyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.