Çanakkale Boğazı yüzerek geçilecek

Spor 22.08.2023 - 12:08, Güncelleme: 22.08.2023 - 12:08
 

Çanakkale Boğazı yüzerek geçilecek

Dünyanın en eski yüzme yarışmasının yapıldığı yerlerin başından gelen Çanakkale Boğazı,’ndaki yüzme yarışması bu yıl da yapılacak. Yarışmaya 17 ülkeden yüzücüler katılacak.
Bu yıl 36’ıncıs düzenlenecek olan Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışmaları hazırlıkları devam ediyor. İlhamını aşkı için Boğazı yüzerek geçen Hero ve Leandros’un hikayesinde alan yarışma, bu yıl da binlerce sporcu ağırlayacak. Rotary kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışmalara bu yıl Çanakkale’nin yerel markası Wilusa Turizm da destek verecek. 35 yılda 18 milyondan fazla yüzücünün katıldığı yarışmada 100 milyonun üzerinde kulaç atıldığı yarışma Cumhuriyetin 100. Yılında yapılması da ayrı bir önem taşıyacak. 30 Ağustos’ta gerçekleştirilecek yarışmalar öncesinde bir basın toplantısı düzenlenerek yarışmalar hakkında bilgiler verildi. Limani Otelde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Wilusa Turizm Yöneticisi Ahmet Çelik, Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Emine Şengören Güzel , Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışları Komodoru Soykan Özer ve 2023 2024 Rotary Kulübü Dönem Başkanı Tahir Orhan  katıldı Amerika Birleşik Devletleri’nden Avrupa ülkelerine kadar pek çok kişi tarihi yarışmalara katılmak için kontenjanların açılmasını bekledi. Uluslararsı tanınırlığı olan tarihi yarışmaların kayıtları açıldıktan 40 dakika sonra tamamlandı. Bu rekor başvurunun ardından yarışma için geri sayım başladı.
Dünyanın en eski yüzme yarışmasının yapıldığı yerlerin başından gelen Çanakkale Boğazı,’ndaki yüzme yarışması bu yıl da yapılacak. Yarışmaya 17 ülkeden yüzücüler katılacak.

Bu yıl 36’ıncıs düzenlenecek olan Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışmaları hazırlıkları devam ediyor. İlhamını aşkı için Boğazı yüzerek geçen Hero ve Leandros’un hikayesinde alan yarışma, bu yıl da binlerce sporcu ağırlayacak. Rotary kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışmalara bu yıl Çanakkale’nin yerel markası Wilusa Turizm da destek verecek. 35 yılda 18 milyondan fazla yüzücünün katıldığı yarışmada 100 milyonun üzerinde kulaç atıldığı yarışma Cumhuriyetin 100. Yılında yapılması da ayrı bir önem taşıyacak. 30 Ağustos’ta gerçekleştirilecek yarışmalar öncesinde bir basın toplantısı düzenlenerek yarışmalar hakkında bilgiler verildi. Limani Otelde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Wilusa Turizm Yöneticisi Ahmet Çelik, Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Emine Şengören Güzel , Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışları Komodoru Soykan Özer ve 2023 2024 Rotary Kulübü Dönem Başkanı Tahir Orhan  katıldı
Amerika Birleşik Devletleri’nden Avrupa ülkelerine kadar pek çok kişi tarihi yarışmalara katılmak için kontenjanların açılmasını bekledi. Uluslararsı tanınırlığı olan tarihi yarışmaların kayıtları açıldıktan 40 dakika sonra tamamlandı. Bu rekor başvurunun ardından yarışma için geri sayım başladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.