Bu Mesele Türkiye Meselesidir

Güncel 17.07.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Bu Mesele Türkiye Meselesidir

Vatandaşların yanısıra darbe karşıtı gösteriye Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, CHP’li Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın yanısıra bir çok STK temsilcisi katıldı.
Türkiye'de gerçekleşen Askeri Kalkışma sonrası uçakla Edremit'e oradan da karayoluyla Çanakkale'ye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İskele Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları ile toplanan AK Partililer ile vatandaşlarla buluştu. Meydan da vatandaşlara seslenen Grup Başkanvekili Bülent Turan'a AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ve CHP'li Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan destek verdi. Bugün tarihi bir anı yaşadıklarını belirten AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Bugün çocuklarına onurla, gururla anlatacağı alçaklara 'dur' dedikleri günü yaşadıklarını söyledi. "Birkaç yerde yanlış yapan paralelin uşakları hariç olmak üzere bu millet meydanlara çıktı" diyen Turan şöyle devam etti: Yargının Önünde İnim İnin İnleyerek Hesabını Verecek "CHP'li, MHP'li, AK Partilisi burada. Çünkü darbenin partisi olmaz. Darbe millete karşıdır. Darbe milli iradeye karşıdır. 1'nci Ordu Komutanı, Kolordu Komutanımız, "Bu TSK'nın bir tavrı değildir. TSK bunu yapamaz. Asker evine dön" talimatı verdi. Çünkü bu asker bizim askerimiz. Yanlış yapanı ayıplarız. Yanlış yapana bedelini sorarız. Asker bizim evladımız. Göreceksiniz, Tayyip Erdoğan'ı, milli iradeyi sözüm ona hapse atmaya kalkan, idam etmeye kalkan, kim varsa yargının önünde inim inin inleyerek hesabını verecek. Bugünün Menderes'i Tayyip Erdoğan'dır Çanakkale'nin şu alanı mitingden daha kalabalık doldurmasının bir sebebi vardır. Artık bu millet bir daha Adnan Menderes görmek istemiyor. Bu mesele AK Parti meselesi değildir. Bu mesele Türkiye meselesidir. Bu millet onurlu bir millettir. Suriye olmayacağız. Oyuna gelmeyeceğiz. Yanlış yaptırmayacağız. Ama milli iradeden, birlik ve beraberliğimizden bütünlüğümüzden asla taviz vermeyeceğiz. Bundan yıllar önce Adnan Menederes'i idam ettiklerinde sonraki demokrasiye geçişlerde bazıları gurur duydu. 'Ben Menderes'in yanındayım' dedi. Bazıları da 'Ben Menderes'in karşısındayım' dedim. Bugün'ün Menderes'i Tayyip Erdoğan'dır. Bugün'ün Menderes'i hepimiz. Ama biz bir daha idam görüntülerini, asla bir daha cezaevlerini izin vermeyeceğiz. Bu milletin demokrasisine, sandığına hep beraber sahip çıkacağız." Halk İradesini Gasp Etmeye Kalkışan Bütün Yapılanmaların Karşısında Duralım ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer İskele Meydanında toplanan Çanakkale’lilere seslenirken üniversite olarak milli iradenin yanında darbenin karşısında olduklarını vurguladı. Acer yaptığı açıklama da “Bu ülke demokrasisi için büyük mücadeleler verdi. Büyük bedeller ödedi ve bu noktaya gelebildi. Bunu en iyi bilen vatandaşları olarak halkın iradesine, irademize demokrasimize sahip çıkalım. Halk iradesini gasp etmeye kalkışan bütün yapılanmaların karşısında duralım” dedi. Çanakkale'nin Kepez Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan'da meydanda toplanan kalabalığa destek verdi. Başkan Mutan, bu tür darbelerde en büyük zararı solcuların gördüğünü söyledi. Mutan, bu ülkede bir daha böyle darbeler yaşanmayacağını da belirtti.    
Vatandaşların yanısıra darbe karşıtı gösteriye Çanakkale Valisi Hamza Erkal, AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, CHP’li Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın yanısıra bir çok STK temsilcisi katıldı.

Türkiye'de gerçekleşen Askeri Kalkışma sonrası uçakla Edremit'e oradan da karayoluyla Çanakkale'ye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İskele Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları ile toplanan AK Partililer ile vatandaşlarla buluştu. Meydan da vatandaşlara seslenen Grup Başkanvekili Bülent Turan'a AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ ve CHP'li Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan destek verdi. Bugün tarihi bir anı yaşadıklarını belirten AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Bugün çocuklarına onurla, gururla anlatacağı alçaklara 'dur' dedikleri günü yaşadıklarını söyledi. "Birkaç yerde yanlış yapan paralelin uşakları hariç olmak üzere bu millet meydanlara çıktı" diyen Turan şöyle devam etti:

Yargının Önünde İnim İnin İnleyerek Hesabını Verecek

"CHP'li, MHP'li, AK Partilisi burada. Çünkü darbenin partisi olmaz. Darbe millete karşıdır. Darbe milli iradeye karşıdır. 1'nci Ordu Komutanı, Kolordu Komutanımız, "Bu TSK'nın bir tavrı değildir. TSK bunu yapamaz. Asker evine dön" talimatı verdi. Çünkü bu asker bizim askerimiz. Yanlış yapanı ayıplarız. Yanlış yapana bedelini sorarız. Asker bizim evladımız. Göreceksiniz, Tayyip Erdoğan'ı, milli iradeyi sözüm ona hapse atmaya kalkan, idam etmeye kalkan, kim varsa yargının önünde inim inin inleyerek hesabını verecek.

Bugünün Menderes'i Tayyip Erdoğan'dır

Çanakkale'nin şu alanı mitingden daha kalabalık doldurmasının bir sebebi vardır. Artık bu millet bir daha Adnan Menderes görmek istemiyor. Bu mesele AK Parti meselesi değildir. Bu mesele Türkiye meselesidir. Bu millet onurlu bir millettir. Suriye olmayacağız. Oyuna gelmeyeceğiz. Yanlış yaptırmayacağız. Ama milli iradeden, birlik ve beraberliğimizden bütünlüğümüzden asla taviz vermeyeceğiz. Bundan yıllar önce Adnan Menederes'i idam ettiklerinde sonraki demokrasiye geçişlerde bazıları gurur duydu. 'Ben Menderes'in yanındayım' dedi.

Bazıları da 'Ben Menderes'in karşısındayım' dedim. Bugün'ün Menderes'i Tayyip Erdoğan'dır. Bugün'ün Menderes'i hepimiz. Ama biz bir daha idam görüntülerini, asla bir daha cezaevlerini izin vermeyeceğiz. Bu milletin demokrasisine, sandığına hep beraber sahip çıkacağız."

Halk İradesini Gasp Etmeye Kalkışan Bütün Yapılanmaların Karşısında Duralım

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer İskele Meydanında toplanan Çanakkale’lilere seslenirken üniversite olarak milli iradenin yanında darbenin karşısında olduklarını vurguladı. Acer yaptığı açıklama da “Bu ülke demokrasisi için büyük mücadeleler verdi. Büyük bedeller ödedi ve bu noktaya gelebildi. Bunu en iyi bilen vatandaşları olarak halkın iradesine, irademize demokrasimize sahip çıkalım. Halk iradesini gasp etmeye kalkışan bütün yapılanmaların karşısında duralım” dedi.

Çanakkale'nin Kepez Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan'da meydanda toplanan kalabalığa destek verdi. Başkan Mutan, bu tür darbelerde en büyük zararı solcuların gördüğünü söyledi. Mutan, bu ülkede bir daha böyle darbeler yaşanmayacağını da belirtti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.