Belediyeden Su İsrafına Aparatlı Çözüm

Yaşam 27.03.2023 - 12:59, Güncelleme: 27.03.2023 - 12:59
 

Belediyeden Su İsrafına Aparatlı Çözüm

Devam eden kuraklığa karşı önlemler almaya devam eden Çanakkale Belediyesi, su israfının önüne geçmek için vatandaşlara su tasarruf aparatı dağıtıyor. Aparatlar musluklara takılarak suyun israf edilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
“Su Tasarrufuna Dikkat Çekmek İçin Perlatör Dağıtıyoruz”  Su tasarrufunun önemine vurgu yapmak için kentlilere perlatör dağıtımı yapmaya başladıklarını ifade eden Başkan Gökhan; “Bugünün önemine vurgu yapmak için biz de kentlilerimize perlatör dağıtıyoruz. Bu aparat sayesinde kentlilerimiz su tasarrufu sağlayabilecek. Bu aparat, çok kolay bir şekilde musluklara takılabiliyor. Böylelikle hem su tasarrufu sağlayabiliyor hem de bütçemizi koruyabiliyoruz. Bunun gibi daha birçok konuda halkımızı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapacağız” dedi. “Kuraklık Riskine Karşı Su Kuyularımız Hazır” Kuraklık riskine karşı çalışmaların tamamlanarak gerekli tedbirlerin alındığını belirten Başkan Gökhan; “Bu arada 4 tane su kuyumuzu kullanıma hazır hale getirdik. Umarız muhtaç kalmayız ama herhangi bir olumsuz durumda o su kuyularından faydalanacağız. Karacaören ve Özbek bölgesinin sulaması Umurbey Barajı'ndan gerçekleştirilecek. Bunun projesi DSİ tarafından yapıldı. Projenin yapım ihalesi aşamasında da o barajdan Çanakkale'ye bir hat getirip, şu anda kullanmamak üzere ama yarın bir ihtiyaç halinde kullanmak üzere o barajdan da destek alma şansımız olacak. Tabi bizim barajımızın iki görevi var. Birincisi Dardanos ve Güzelyalı dahil olmak üzere Çanakkale'nin içme suyunu temin ediyor. Bir diğer görevi ise tarımsal sulama. Tabi sulama da önemli. Ama bu noktadaki öncelik içme suyunda. Ümit ediyorum ki yağışlar yeterli olur ki, tarıma da su verilebilsin. Çiftçilerimizin de üretim yapabilmeleri için suya ihtiyaçları var” dedi. “Su Tasarrufu İçin Çeşitli Kısıtlamalar Uygulanacak” Su tasarrufuna yönelik çeşitli uygulamalara gidileceğini de vurgulayan Başkan Gökhan; “Hepimiz suyun ne kadar önemli olduğunun farkındayız belki ama her şeye rağmen su tasarrufu konusunda ihmalkar davranabiliyoruz. Arabalarımızı, evlerimizin önünü, sokaklarımızı sularla yıkıyoruz. Bunu yapmamamız gerekir. Zaten bu yıkama işleri yapan arkadaşlarımıza istemeyerek de olsa bir kısıtlama getirdik. Yer altı sularını kullanıyorlarsa bir sıkıntı yok ama şebeke suyunu kullanan yıkamacılara bir kısıtlama söz konusu. Su için söylenecek çok söz var ama söylenecek en önemli söz tasarruf. Biz de Dünya Su Gününde kentlilerimizi bir kez daha su tasarrufu yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.  
Devam eden kuraklığa karşı önlemler almaya devam eden Çanakkale Belediyesi, su israfının önüne geçmek için vatandaşlara su tasarruf aparatı dağıtıyor. Aparatlar musluklara takılarak suyun israf edilmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

“Su Tasarrufuna Dikkat Çekmek İçin Perlatör Dağıtıyoruz” 

Su tasarrufunun önemine vurgu yapmak için kentlilere perlatör dağıtımı yapmaya başladıklarını ifade eden Başkan Gökhan; “Bugünün önemine vurgu yapmak için biz de kentlilerimize perlatör dağıtıyoruz. Bu aparat sayesinde kentlilerimiz su tasarrufu sağlayabilecek. Bu aparat, çok kolay bir şekilde musluklara takılabiliyor. Böylelikle hem su tasarrufu sağlayabiliyor hem de bütçemizi koruyabiliyoruz. Bunun gibi daha birçok konuda halkımızı bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapacağız” dedi.

“Kuraklık Riskine Karşı Su Kuyularımız Hazır”

Kuraklık riskine karşı çalışmaların tamamlanarak gerekli tedbirlerin alındığını belirten Başkan Gökhan; “Bu arada 4 tane su kuyumuzu kullanıma hazır hale getirdik. Umarız muhtaç kalmayız ama herhangi bir olumsuz durumda o su kuyularından faydalanacağız. Karacaören ve Özbek bölgesinin sulaması Umurbey Barajı'ndan gerçekleştirilecek. Bunun projesi DSİ tarafından yapıldı. Projenin yapım ihalesi aşamasında da o barajdan Çanakkale'ye bir hat getirip, şu anda kullanmamak üzere ama yarın bir ihtiyaç halinde kullanmak üzere o barajdan da destek alma şansımız olacak. Tabi bizim barajımızın iki görevi var. Birincisi Dardanos ve Güzelyalı dahil olmak üzere Çanakkale'nin içme suyunu temin ediyor. Bir diğer görevi ise tarımsal sulama. Tabi sulama da önemli. Ama bu noktadaki öncelik içme suyunda. Ümit ediyorum ki yağışlar yeterli olur ki, tarıma da su verilebilsin. Çiftçilerimizin de üretim yapabilmeleri için suya ihtiyaçları var” dedi.

“Su Tasarrufu İçin Çeşitli Kısıtlamalar Uygulanacak”

Su tasarrufuna yönelik çeşitli uygulamalara gidileceğini de vurgulayan Başkan Gökhan; “Hepimiz suyun ne kadar önemli olduğunun farkındayız belki ama her şeye rağmen su tasarrufu konusunda ihmalkar davranabiliyoruz. Arabalarımızı, evlerimizin önünü, sokaklarımızı sularla yıkıyoruz. Bunu yapmamamız gerekir. Zaten bu yıkama işleri yapan arkadaşlarımıza istemeyerek de olsa bir kısıtlama getirdik. Yer altı sularını kullanıyorlarsa bir sıkıntı yok ama şebeke suyunu kullanan yıkamacılara bir kısıtlama söz konusu. Su için söylenecek çok söz var ama söylenecek en önemli söz tasarruf. Biz de Dünya Su Gününde kentlilerimizi bir kez daha su tasarrufu yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.