Anadolu Ateşi Çanakkale’de Dev Gösteri Gerçekleştirdi

Yaşam 17.09.2022 - 19:12, Güncelleme: 17.09.2022 - 19:12
 

Anadolu Ateşi Çanakkale’de Dev Gösteri Gerçekleştirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale'de düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali başladı. Festivalin ilk gecesinde Anadolu Hamidiye Tabyalarında sahneye çıkan Anadolu Ateşi'nin Troya gösterisini binlerce kişi heyecanla izledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale'de düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile diğer katılımcılar, Kordon Boyu'nda kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. "Troyalılar Geliyor" temalı yürüyüş, marşlar eşliğinde Türk bayraklarıyla Valilik önündeki Troya Atı'nın bulunduğu alana kadar devam etti. Daha sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının gösterisi sunuldu. Gösteri sonrası konuşan Bakan Ersoy, "Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlediğimiz Troya Kültür Yolu Festivali başta Çanakkale'mize ve Türkiye'mize hayırlı olsun. Bugün burada festivalimizi başlatıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.  Hamidiye Tabyalarında Muhteşem Gösteri Festival çerçevesinde Anadolu Hamidiye tabyalarında bulunan Hangar'da "Bir Hikayem Var" sergisinin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından gerçekleştirildi. Bakan Ersoy daha sonra çocuklar için hazırlanan arkeolojik kazı alanlarını inceleyerek çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi, seramik standında ustaların yaptığı toprak ürünleri inceledi. Bakan Ersoy, daha sonra Anadolu Hamidiye tabyalarında kurulan sahnede Anadolu Ateşi Dans Grubu'nun sergilediği, 'Troya' gösterisini vatandaşlar ile birlikte izledi. Grubun muhteşem gösterisini binlerce Çanakkaleli heyecanla izledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale'de düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali başladı. Festivalin ilk gecesinde Anadolu Hamidiye Tabyalarında sahneye çıkan Anadolu Ateşi'nin Troya gösterisini binlerce kişi heyecanla izledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Çanakkale'de düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile diğer katılımcılar, Kordon Boyu'nda kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

"Troyalılar Geliyor" temalı yürüyüş, marşlar eşliğinde Türk bayraklarıyla Valilik önündeki Troya Atı'nın bulunduğu alana kadar devam etti. Daha sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının gösterisi sunuldu. Gösteri sonrası konuşan Bakan Ersoy, "Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlediğimiz Troya Kültür Yolu Festivali başta Çanakkale'mize ve Türkiye'mize hayırlı olsun. Bugün burada festivalimizi başlatıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi. 

Hamidiye Tabyalarında Muhteşem Gösteri

Festival çerçevesinde Anadolu Hamidiye tabyalarında bulunan Hangar'da "Bir Hikayem Var" sergisinin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından gerçekleştirildi. Bakan Ersoy daha sonra çocuklar için hazırlanan arkeolojik kazı alanlarını inceleyerek çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi, seramik standında ustaların yaptığı toprak ürünleri inceledi. Bakan Ersoy, daha sonra Anadolu Hamidiye tabyalarında kurulan sahnede Anadolu Ateşi Dans Grubu'nun sergilediği, 'Troya' gösterisini vatandaşlar ile birlikte izledi. Grubun muhteşem gösterisini binlerce Çanakkaleli heyecanla izledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.