2018 TROiA YILI DESTEKLENMELi

Ekonomi 30.01.2018 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

2018 TROiA YILI DESTEKLENMELi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, Körfez Çanakkale TÜRSAB BYK Genel Sekreteri Ahmet Çelik, Troia 2018 yılının önemine değinerek, Troia antik kentinden oluşan Çanakkale’nin bu proje ile tam bir turizm destinasyonu ve cazibe merkezi olacağını söyledi.
Turizm yazarı Halil Öncü’ye konuşan Ahmet Çelik, 2018 Troia Yılı projesinin Türkiye’de sivil inisiyatif ile turizmcilerin ortaya koyduğu çok önemli bir proje olduğunu söyleyerek, “Sayın Çanakkale Valimiz, Sayın Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan’ın çok kıymetli destekleri ile, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın çatısı altında buluşarak bu büyük projeyi hayata geçirmek için iki yıldır var gücümüzle çalışıyoruz. Bu konuda devletimiz de arkamızda. Cumhurbaşkanımızın Turizm Şurası’nda bahsettiği şekilde artık Troia antik kentinden oluşan Çanakkale tam bir turizm destinasyonu ve cazibe merkezi olmalı. Gelibolu Yarımadası gibi bir modelle, Truva antik kenti artık tam gün gezilebilen, müzesi ile, Kumkale ovasındaki anıtları ile, 14 ayrı turizm noktası ile tüm dünyaya hitap edebilecek şekilde, daha kuvvetli, daha güçlü destinasyon haline gelecek. Bu aslında bir alt yapı hareketidir” dedi. 2018 Troia Yılı projesi, alt yapının daha da güçlendirilmesi ile ilgili bir harekettir! 2018 Troia Yılı’nın 100. Yıl Çanakkale Savaşları Yılı ile karıştırılmaması gerektiğini dile getiren Çelik, “2018 Troia Yılı projesi, alt yapının daha da güçlendirilmesi ile ilgili bir harekettir. Burada alt yapının yapılması yolların yapılması, bisiklet yollarının yapılması, yürüyüş yollarının yapılması, yeni heykel ya da heykelciklerin yapılması, yeni bölgelerin ayağa kaldırılması ile Troia Bölgesi yeni bir cazibe haline gelecektir. Ve bu alt yapı hamlesi ile daha fazla insan bölgemize gelecektir. Tüm Türkiye’nin özellikle turizmcilerin bu projeyi tüm güçleri ile desteklemesi gerekiyor. Çünkü Troia merkezde yapılacak ve satılacak yeni ürünler ile Türkiye’ye dünyanın dört bir yanından turisti getirmekle ilgili çok büyük bir fırsat elde edecekler. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeliler ve daha fazla turistin Troia merkezli daha fazla turisti Çanakkale merkezli Türkiye’ye getirme adına bizlere destek vermeliler. Şimdiden gösterilecek yardımlara çabalara desteklere biz Çanakkale turizmcileri olarak gani gani teşekkür ediyoruz. Bizi yalnız bırakmasınlar” diye konuştu.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, Körfez Çanakkale TÜRSAB BYK Genel Sekreteri Ahmet Çelik, Troia 2018 yılının önemine değinerek, Troia antik kentinden oluşan Çanakkale’nin bu proje ile tam bir turizm destinasyonu ve cazibe merkezi olacağını söyledi.

Turizm yazarı Halil Öncü’ye konuşan Ahmet Çelik, 2018 Troia Yılı projesinin Türkiye’de sivil inisiyatif ile turizmcilerin ortaya koyduğu çok önemli bir proje olduğunu söyleyerek, “Sayın Çanakkale Valimiz, Sayın Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan’ın çok kıymetli destekleri ile, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın çatısı altında buluşarak bu büyük projeyi hayata geçirmek için iki yıldır var gücümüzle çalışıyoruz. Bu konuda devletimiz de arkamızda. Cumhurbaşkanımızın Turizm Şurası’nda bahsettiği şekilde artık Troia antik kentinden oluşan Çanakkale tam bir turizm destinasyonu ve cazibe merkezi olmalı. Gelibolu Yarımadası gibi bir modelle, Truva antik kenti artık tam gün gezilebilen, müzesi ile, Kumkale ovasındaki anıtları ile, 14 ayrı turizm noktası ile tüm dünyaya hitap edebilecek şekilde, daha kuvvetli, daha güçlü destinasyon haline gelecek. Bu aslında bir alt yapı hareketidir” dedi.

2018 Troia Yılı projesi, alt yapının daha da güçlendirilmesi ile ilgili bir harekettir!

2018 Troia Yılı’nın 100. Yıl Çanakkale Savaşları Yılı ile karıştırılmaması gerektiğini dile getiren Çelik, “2018 Troia Yılı projesi, alt yapının daha da güçlendirilmesi ile ilgili bir harekettir. Burada alt yapının yapılması yolların yapılması, bisiklet yollarının yapılması, yürüyüş yollarının yapılması, yeni heykel ya da heykelciklerin yapılması, yeni bölgelerin ayağa kaldırılması ile Troia Bölgesi yeni bir cazibe haline gelecektir. Ve bu alt yapı hamlesi ile daha fazla insan bölgemize gelecektir. Tüm Türkiye’nin özellikle turizmcilerin bu projeyi tüm güçleri ile desteklemesi gerekiyor. Çünkü Troia merkezde yapılacak ve satılacak yeni ürünler ile Türkiye’ye dünyanın dört bir yanından turisti getirmekle ilgili çok büyük bir fırsat elde edecekler. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeliler ve daha fazla turistin Troia merkezli daha fazla turisti Çanakkale merkezli Türkiye’ye getirme adına bizlere destek vermeliler. Şimdiden gösterilecek yardımlara çabalara desteklere biz Çanakkale turizmcileri olarak gani gani teşekkür ediyoruz. Bizi yalnız bırakmasınlar” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.