Yatırım İçin Sözleşme İmzalandı, Devletten Yüzde 55 Hibe Alacak

İlçeler 20.02.2023 - 12:30, Güncelleme: 20.02.2023 - 12:30
 

Yatırım İçin Sözleşme İmzalandı, Devletten Yüzde 55 Hibe Alacak

Çanakkale'de zeytinyağı standartları TKDK destekleri ile yükselmeye devam ediyor. Ezine'ye bağlı Geyikli beldesinde Necmettin Cemal Yüksel'e ait zeytinyağı üretim ve paketleme tesisinin modernizasyonu yatırımı için sözleşme imzalandı.
Bölgesine özgü olan Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından resmi coğrafi işaret onayını alan Geyikli Zeytinyağı, tesislerinin modernizasyonu ile standartları artıyor. Ezine'ye bağlı Geyikli beldesinde zeytinyağı üreten Necmettin Cemal Yüksel, zeytinyağı üretim ve paketleme tesisini modernleştirmek için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’ya başvuruda bulundu. Başvurusu kabul edilen Necmettin Cemal Yüksel'e ait zeytinyağı üretim ve paketleme tesisinin modernizasyonu yatırımı için sözleşme imzalandı. Diğer yandan TKDK’nın ‘Katma Değerli Ürünlerin’ desteklenmesi konusunda, zeytin ve zeytinyağı, meyve ve sebze işleme (Domates Salçası, Biber Salçası, Püre, Pekmez, Marmelat, Reçel, Pestil, Turşu, Meyve ve Sebze Suları, Konserve, Sirke, Közleme, Salamura, Ekşiler, Ezme), kurutulmuş meyve ve sebzelerin imalatı, boza, salep, tahin, bakliyat ve pirinç işleme/paketleme, mısır ve çeltik kurutma, yerel yiyecek (Yemek, Börek, Tatlı, Şekerlemeler, Unlu Mamüller), baharatlar, kaya tuzu, bitki çayları ve aromatik kahveler, pamuk yağı, defne yağı, susam yağı, Gıda Dışı: sabun, gülsuyu, pelet ve briket, prina. Yatırımlar için %55 hibe desteği + KDV muafiyetinden faydalanabilir. Kooperatifler için ise hibe oranları %65 + KDV muafiyetinde.
Çanakkale'de zeytinyağı standartları TKDK destekleri ile yükselmeye devam ediyor. Ezine'ye bağlı Geyikli beldesinde Necmettin Cemal Yüksel'e ait zeytinyağı üretim ve paketleme tesisinin modernizasyonu yatırımı için sözleşme imzalandı.

Bölgesine özgü olan Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından resmi coğrafi işaret onayını alan Geyikli Zeytinyağı, tesislerinin modernizasyonu ile standartları artıyor. Ezine'ye bağlı Geyikli beldesinde zeytinyağı üreten Necmettin Cemal Yüksel, zeytinyağı üretim ve paketleme tesisini modernleştirmek için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’ya başvuruda bulundu. Başvurusu kabul edilen Necmettin Cemal Yüksel'e ait zeytinyağı üretim ve paketleme tesisinin modernizasyonu yatırımı için sözleşme imzalandı.
Diğer yandan TKDK’nın ‘Katma Değerli Ürünlerin’ desteklenmesi konusunda, zeytin ve zeytinyağı, meyve ve sebze işleme (Domates Salçası, Biber Salçası, Püre, Pekmez, Marmelat, Reçel, Pestil, Turşu, Meyve ve Sebze Suları, Konserve, Sirke, Közleme, Salamura, Ekşiler, Ezme), kurutulmuş meyve ve sebzelerin imalatı, boza, salep, tahin, bakliyat ve pirinç işleme/paketleme, mısır ve çeltik kurutma, yerel yiyecek (Yemek, Börek, Tatlı, Şekerlemeler, Unlu Mamüller), baharatlar, kaya tuzu, bitki çayları ve aromatik kahveler, pamuk yağı, defne yağı, susam yağı, Gıda Dışı: sabun, gülsuyu, pelet ve briket, prina. Yatırımlar için %55 hibe desteği + KDV muafiyetinden faydalanabilir. Kooperatifler için ise hibe oranları %65 + KDV muafiyetinde.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.