Yangın Yaraları, Sarılmaya Devam Ediyor, Milyonluk Destek Paketi Açıklandı

Siyaset 12.12.2023 - 11:40, Güncelleme: 12.12.2023 - 11:40
 

Yangın Yaraları, Sarılmaya Devam Ediyor, Milyonluk Destek Paketi Açıklandı

Çanakkale’de gerçekleşen orman yangınlarında zarar gören köylülere, yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor.
Çanakkale’de gerçekleşen orman yangınlarında zarar gören köylülere, yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor. Tarımsal faaliyetlere devam edebilmeleri için çiftçilere bir milyon liralık tohum yardımı yapılırken, konuyla ilgili konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, “Hemşehrilerimizi gelecek yıl da tarımsal faaliyetlerin içinde tutmak için tohum desteği son derece önemli. Bu destekle, 2 bin 550 dekarlık alanda, yeniden tarımsal faaliyet yapılabilecek” dedi. Temmuz ve Ağustos aylarında Çanakkale’de çıkan orman yangınlarından zarar gören köylere, destekler ulaşmaya devam ediyor. Köylülerin tarımsal faaliyetlerine devam edebilmeleri için ilk andan itibaren ulaşan yardımlara, bir milyon liralık tohum yardımı da eklendi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yörede bulunan çiftçilerin tarımsal faaliyetlere devam etmelerinin hayati bir önem taşıdığına değinerek; “Bir ay arayla gerçekleşen her iki yangın da  Çanakkale’de yaşayan herkesi derin bir üzüntüye boğdu. Yangında kaybettiğimiz doğal floramızı telafi etmenin bir yolu olmasa da, köylerimizde oluşan hasarı mümkün mertebede en aza indirmek için devletimizin tüm kurumları yoğun bir gayret gösteriyor. Bu kapsamda Tarım İl Müdürlüğümüz önderliğinde 10 köydeki 94 üreticimize toplamda 61 tonluk tohum desteği gerçekleştirilerek, dağıtımları yapıldı. Bu sayede 2 bin 550 dekarlık alanda tekrar ekimler gerçekleşebilecek” dedi.
Çanakkale’de gerçekleşen orman yangınlarında zarar gören köylülere, yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor.

Çanakkale’de gerçekleşen orman yangınlarında zarar gören köylülere, yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor. Tarımsal faaliyetlere devam edebilmeleri için çiftçilere bir milyon liralık tohum yardımı yapılırken, konuyla ilgili konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, “Hemşehrilerimizi gelecek yıl da tarımsal faaliyetlerin içinde tutmak için tohum desteği son derece önemli. Bu destekle, 2 bin 550 dekarlık alanda, yeniden tarımsal faaliyet yapılabilecek” dedi.

Temmuz ve Ağustos aylarında Çanakkale’de çıkan orman yangınlarından zarar gören köylere, destekler ulaşmaya devam ediyor. Köylülerin tarımsal faaliyetlerine devam edebilmeleri için ilk andan itibaren ulaşan yardımlara, bir milyon liralık tohum yardımı da eklendi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yörede bulunan çiftçilerin tarımsal faaliyetlere devam etmelerinin hayati bir önem taşıdığına değinerek; “Bir ay arayla gerçekleşen her iki yangın da  Çanakkale’de yaşayan herkesi derin bir üzüntüye boğdu. Yangında kaybettiğimiz doğal floramızı telafi etmenin bir yolu olmasa da, köylerimizde oluşan hasarı mümkün mertebede en aza indirmek için devletimizin tüm kurumları yoğun bir gayret gösteriyor. Bu kapsamda Tarım İl Müdürlüğümüz önderliğinde 10 köydeki 94 üreticimize toplamda 61 tonluk tohum desteği gerçekleştirilerek, dağıtımları yapıldı. Bu sayede 2 bin 550 dekarlık alanda tekrar ekimler gerçekleşebilecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.