Vatandaşımıza Gelir Kapısı Açacak Projelerle Geliyoruz

Siyaset 11.10.2023 - 20:25, Güncelleme: 11.10.2023 - 20:25
 

Vatandaşımıza Gelir Kapısı Açacak Projelerle Geliyoruz

Başarılı turizmci ve iş insanı, tecrübeli siyasetçi Avukat Mehmet Öngen, Çanakkale Belediye Başkanlığı yarışında bende varım dedi. Kişiler üzerinden ayrışmaya yol açan gruplaşmaların dışında kalmayı tercih ederek vizyon ve dikkat çeken projeleri ile öne çıkan Öngen, özellikle kadın ve gençlerden oluşan geniş bir ekip ile yol alıyor ve alanında uzman kişilerle Çanakkale için ürettiği projelere yoğunlaşıyor.
O projelerden en dikkat çekeni ise Çanakkale’ye Sınır Ticaret Merkezi kurulması projesi oldu. CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Av. Mehmet Öngen, belediye başkanı seçilmesi halinde kente sınır ticaret merkezi kurulacağını açıkladı. Öngen, yaptığı açıklamada, 2009 yılında yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 13 ilin komşularla ticaretinin önünün açıldığını hatırlattı. Bu illerde komşu ticareti sayesinde tarihi rekorlar kırıldığını belirten Öngen, Çanakkale'nin de benzer bir projeden yararlanabileceğini söyledi. Minimum Bir Gece Konaklamalarını Şart Koşacağız Öngen, "İlimize kurulacak sınır ticaret merkezi ile Kuzey Ege'deki Yunan adalarından ve Yunanistan ana karasının çeşitli kentlerinden ilimize yüzbinlerce turisti çekmek mümkün olacak. Biz onlardan vize ve giriş harç gibi herhangi bir ücret talep etmeyeceğiz. Ancak karşılığında da Çanakkale'de minimum bir gece konaklamalarını şart koşacağız. Yüzbinlerce turistin en az bir gece konaklayarak otellerimize, pansiyonlarımıza, lokanta ve kafelerimize bırakacakları döviz miktarını şehrin ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak." Çanakkale Belediyesi Projenin Öncüsü Olacak Öngen, projenin hayata geçirilmesi için GESTAŞ ile görüşüleceğini ve belirlenen Yunanistan adalarına ve kentlerine özel seferler konulabileceğini belirtti. Öngen, projenin tek başına Çanakkale Belediyesi'nin altından kalkabileceği bir çalışma olmadığını belirterek, merkezi hükümet ile koordinasyon halinde Çanakkale Belediyesi projenin öncüsü ve merkezinde olabileceğini söyledi. Öngen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Biz, belediyeciliği geniş kapsamda ele alıyor, hemşerilerimizin yaşamlarına kalite ve konfor getirmenin yanı sıra, burada sunduğumuz projeler ile de kentimizin esnafına, vatandaşa ve ticaret erbabına gelir kapılarını açacak projeleri geliştirmeyi öneriyor ve taahhüt ediyoruz." Projenin Öngörülen Faydaları Öngen'in açıkladığı sınır ticaret merkezi projesinin öngörülen faydaları şunlardır: Çanakkale'nin turizm potansiyelinin artması Esnafın ve ticaret erbabının gelirlerinin artması Kent ekonomisine önemli katkı sağlanması Çanakkale'nin uluslararası alanda tanınırlığının artması
Başarılı turizmci ve iş insanı, tecrübeli siyasetçi Avukat Mehmet Öngen, Çanakkale Belediye Başkanlığı yarışında bende varım dedi. Kişiler üzerinden ayrışmaya yol açan gruplaşmaların dışında kalmayı tercih ederek vizyon ve dikkat çeken projeleri ile öne çıkan Öngen, özellikle kadın ve gençlerden oluşan geniş bir ekip ile yol alıyor ve alanında uzman kişilerle Çanakkale için ürettiği projelere yoğunlaşıyor.

O projelerden en dikkat çekeni ise Çanakkale’ye Sınır Ticaret Merkezi kurulması projesi oldu. CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Av. Mehmet Öngen, belediye başkanı seçilmesi halinde kente sınır ticaret merkezi kurulacağını açıkladı. Öngen, yaptığı açıklamada, 2009 yılında yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 13 ilin komşularla ticaretinin önünün açıldığını hatırlattı. Bu illerde komşu ticareti sayesinde tarihi rekorlar kırıldığını belirten Öngen, Çanakkale'nin de benzer bir projeden yararlanabileceğini söyledi.

Minimum Bir Gece Konaklamalarını Şart Koşacağız

Öngen, "İlimize kurulacak sınır ticaret merkezi ile Kuzey Ege'deki Yunan adalarından ve Yunanistan ana karasının çeşitli kentlerinden ilimize yüzbinlerce turisti çekmek mümkün olacak. Biz onlardan vize ve giriş harç gibi herhangi bir ücret talep etmeyeceğiz. Ancak karşılığında da Çanakkale'de minimum bir gece konaklamalarını şart koşacağız. Yüzbinlerce turistin en az bir gece konaklayarak otellerimize, pansiyonlarımıza, lokanta ve kafelerimize bırakacakları döviz miktarını şehrin ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak."

Çanakkale Belediyesi Projenin Öncüsü Olacak

Öngen, projenin hayata geçirilmesi için GESTAŞ ile görüşüleceğini ve belirlenen Yunanistan adalarına ve kentlerine özel seferler konulabileceğini belirtti. Öngen, projenin tek başına Çanakkale Belediyesi'nin altından kalkabileceği bir çalışma olmadığını belirterek, merkezi hükümet ile koordinasyon halinde Çanakkale Belediyesi projenin öncüsü ve merkezinde olabileceğini söyledi.

Öngen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Biz, belediyeciliği geniş kapsamda ele alıyor, hemşerilerimizin yaşamlarına kalite ve konfor getirmenin yanı sıra, burada sunduğumuz projeler ile de kentimizin esnafına, vatandaşa ve ticaret erbabına gelir kapılarını açacak projeleri geliştirmeyi öneriyor ve taahhüt ediyoruz."

Projenin Öngörülen Faydaları

Öngen'in açıkladığı sınır ticaret merkezi projesinin öngörülen faydaları şunlardır:

Çanakkale'nin turizm potansiyelinin artması

Esnafın ve ticaret erbabının gelirlerinin artması

Kent ekonomisine önemli katkı sağlanması

Çanakkale'nin uluslararası alanda tanınırlığının artması

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.