TOBB’a ÇTSO Modeli Önerisi

Güncel 23.03.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

TOBB’a ÇTSO Modeli Önerisi

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine gönderdiği bilgilendirme yazısında ÇTSO olarak TOBB’a zor durumdaki işadamlarına destek verilmesi amacıyla TOBB bünyesinde ödenen aidatlardan ve huzur haklarından, yol ve diğer ödenen giderlerin oluşan bir fon kurulması konusunda öneri götürdüklerini açıkladı. ÇTSO yönetimi diğer odalardan farklı olarak huzur hakkı, yol, konaklama parası gibi ödemeleri almayarak bu harcamaları kendi ceplerinden yapıyorlar
Çanakkale’mizde de Zor Durumda Olan Üyelerimizin Yaşadıklarına Şahit Oluyor ve Üzülüyoruz “Yeni umutlar ve heyecanla girdiğimiz 2016 yılının ilk çeyreğinde ne yazıktır ki geçen yılda bırakmak istediklerimiz bizi bırakmıyor. Şehit haberleri, ekonomik krizler, Suriye’deki savaş ortamı, Ülkemizin geleceği ve güvenliği için tehdit oluşturan yapılanmalar hepimizi derinden üzüyor ve olumsuz etkiliyor. Terörle mücadelede tavrımızı ve duruşumuzu ilan etmiştik. Kalleşlere karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü biz kökleri binlerce yıl öncesine dayanan Türk Milletiyiz. Ayyıldızlı Bayrağımız altında bizim tek Devletimiz vardır ve kalleş ile kardeşi karıştırmayız. Bayrağımız ve birliğimiz için, Ülkemizin geleceği için Devletimizin yürüttüğü mücadelenin sonuna kadar yanındayız. Ekonomik krizlerden etkilenmeler ise farklı farklı oluyor. Son zamanlarda Çanakkale’mizde de zor durumda olan üyelerimizin yaşadıklarına şahit oluyor ve üzülüyoruz.” “Ancak üzülüp konuşmanın, akıl vermenin bu arkadaşlarımıza bir faydası da yoktur. Bu arkadaşlarımıza vereceğimiz desteklerin somut ve onların yaralarını saracak, faaliyetlerinin devamını sağlayacak nitelikte olması gerektiğini düşünüyoruz. Yönetim Kurulu olarak bu yaraları sarmaya öncelikle kendi içimizden başlamak gerektiği konusunda hemfikir olunarak aşağıda sıralanan önerilerimizi Birliğimize sunduk: 1-    Öncelikle zor durumda olan üyelerimiz için bir fon oluşturulması 2-    TOBB’ne ödenen oda ve borsa paylarının fona aktarılması. 3-    TOBB ve iştiraklerinden alınan maaş, huzur hakkı, yol gideri, harcırah vs adında her türlü ödemelerin bu fona aktarılması 4-    TOBB’nin bankalardaki mevduatının her ile düşen oranındaki meblağın fonda kullanılması 5-    TOBB’nin seyahatlerinde katılımcıların hissesine düşecek ve TOBB ya da oda ve borsa bütçelerinden harcanan yol, konaklama, yeme içme giderinin bu gezilerden muaf tutularak fona aktarılması. “Bu zor zamanların en kısa sürede aşılarak işadamlarımızın kendiişlerinin başında, kendi işlerini kendilerinin yönetmelerini, eskisinden daha güçlü ileriye bakmalarını temenni ediyoruz. Buna inancımız da tamdır.”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine gönderdiği bilgilendirme yazısında ÇTSO olarak TOBB’a zor durumdaki işadamlarına destek verilmesi amacıyla TOBB bünyesinde ödenen aidatlardan ve huzur haklarından, yol ve diğer ödenen giderlerin oluşan bir fon kurulması konusunda öneri götürdüklerini açıkladı. ÇTSO yönetimi diğer odalardan farklı olarak huzur hakkı, yol, konaklama parası gibi ödemeleri almayarak bu harcamaları kendi ceplerinden yapıyorlar

Çanakkale’mizde de Zor Durumda Olan Üyelerimizin Yaşadıklarına Şahit Oluyor ve Üzülüyoruz

“Yeni umutlar ve heyecanla girdiğimiz 2016 yılının ilk çeyreğinde ne yazıktır ki geçen yılda bırakmak istediklerimiz bizi bırakmıyor. Şehit haberleri, ekonomik krizler, Suriye’deki savaş ortamı, Ülkemizin geleceği ve güvenliği için tehdit oluşturan yapılanmalar hepimizi derinden üzüyor ve olumsuz etkiliyor. Terörle mücadelede tavrımızı ve duruşumuzu ilan etmiştik. Kalleşlere karşı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü biz kökleri binlerce yıl öncesine dayanan Türk Milletiyiz. Ayyıldızlı Bayrağımız altında bizim tek Devletimiz vardır ve kalleş ile kardeşi karıştırmayız. Bayrağımız ve birliğimiz için, Ülkemizin geleceği için Devletimizin yürüttüğü mücadelenin sonuna kadar yanındayız. Ekonomik krizlerden etkilenmeler ise farklı farklı oluyor. Son zamanlarda Çanakkale’mizde de zor durumda olan üyelerimizin yaşadıklarına şahit oluyor ve üzülüyoruz.”

“Ancak üzülüp konuşmanın, akıl vermenin bu arkadaşlarımıza bir faydası da yoktur. Bu arkadaşlarımıza vereceğimiz desteklerin somut ve onların yaralarını saracak, faaliyetlerinin devamını sağlayacak nitelikte olması gerektiğini düşünüyoruz. Yönetim Kurulu olarak bu yaraları sarmaya öncelikle kendi içimizden başlamak gerektiği konusunda hemfikir olunarak aşağıda sıralanan önerilerimizi Birliğimize sunduk:

1-    Öncelikle zor durumda olan üyelerimiz için bir fon oluşturulması

2-    TOBB’ne ödenen oda ve borsa paylarının fona aktarılması.

3-    TOBB ve iştiraklerinden alınan maaş, huzur hakkı, yol gideri, harcırah vs adında her türlü ödemelerin bu fona aktarılması

4-    TOBB’nin bankalardaki mevduatının her ile düşen oranındaki meblağın fonda kullanılması

5-    TOBB’nin seyahatlerinde katılımcıların hissesine düşecek ve TOBB ya da oda ve borsa bütçelerinden harcanan yol, konaklama, yeme içme giderinin bu gezilerden muaf tutularak fona aktarılması.

“Bu zor zamanların en kısa sürede aşılarak işadamlarımızın kendiişlerinin başında, kendi işlerini kendilerinin yönetmelerini, eskisinden daha güçlü ileriye bakmalarını temenni ediyoruz. Buna inancımız da tamdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.