Sosyal Konutlarda Uykusuz Geceler!

Yaşam 20.02.2023 - 12:42, Güncelleme: 20.02.2023 - 12:42
 

Sosyal Konutlarda Uykusuz Geceler!

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran 20 binden fazla insanın hayatını kaybettiği deprem, herkesi tedirgin etti. Bu asrın depremi, çürük binalar olarak bilinen Çanakkale’deki 86 bloklu sosyal konutlarda kalan vatandaşları da kötü etkiledi.
Her depremde korku içinde yaşayan buradaki vatandaşlar, bu depremden sonra da daha da tedirgin olduklarını ve uykusuz geceler geçirdiklerini söyledi. Her sarsıntısında en çok onlar korkuyor. Bunun sebebi ise binalarının çürük olması. Burası Çanakkale merkezde batısında Tuğsavul Caddesi, güneyinde Sarıçay, doğusunda 30 Ağustos Caddesi, kuzeyinde 10 Ağustos Caddesi arasında kalan bölgede bulunan ve Sosyal Konutlar olarak tanınan konutlar. Söz konusu bölgede 860 dairede yaklaşık 3 bin vatandaş yaşıyor. Sosyal Konut Bölgesi ilan edilen alanda, vatandaşların kurduğu kooperatifler ilk konutların temelini 1972 yılında attı. Bölgede son bloklar 1990 yılında tamamlandı. Ancak belediye uzmanlarının 2013 yılındaki incelemesinde 86 bloğun tamamı için ‘depreme dayanıksız’ raporu düzenlendi. Çanakkale Belediyesi, Sosyal Konutlar’ın yıkılması için Kentsel Yenileme Projesi adıyla yarışma düzenledi, proje belirledi. Sosyal Konutlar’da yaşayan mülk sahiplerinden de vekaletname toplandı. Proje, 10 yıl içerisinde belli bir noktaya getirildikten sonra bürokrasiye takıldı. Bu sürede somut hiçbir adım atılmayan bölge, asrın depremi olarak kabul edilen Kahramanmaraş merkezli 10 ili yıkan depremi ile tekrar gündeme geldi. Çürük binalarda yaşayan vatandaşlar, her depremde büyük tedirginlik yaşıyor. Bu depremde tedirginleri daha da arttı. Sağlam binalarda yaşayanların bile korktuğu bu günlerde çürük raporu verilen bu binalarda kalan vatandaşların korkusu kat kat daha arttı. Bu binalarda bine yakın vatandaş kalıyor. Burada aynı zamanda üniversite öğrencileri de kalıyor. Bazı öğrenciler de buralarda korktuklarını belirterek, ailelerinin bu konutlarda kalmamalarını istediği öğrenildi.  Evde kalmakta korktuklarını belirten vatandaşlar, bu sorunun artık çözülmesini istiyor.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran 20 binden fazla insanın hayatını kaybettiği deprem, herkesi tedirgin etti. Bu asrın depremi, çürük binalar olarak bilinen Çanakkale’deki 86 bloklu sosyal konutlarda kalan vatandaşları da kötü etkiledi.

Her depremde korku içinde yaşayan buradaki vatandaşlar, bu depremden sonra da daha da tedirgin olduklarını ve uykusuz geceler geçirdiklerini söyledi.
Her sarsıntısında en çok onlar korkuyor. Bunun sebebi ise binalarının çürük olması. Burası Çanakkale merkezde batısında Tuğsavul Caddesi, güneyinde Sarıçay, doğusunda 30 Ağustos Caddesi, kuzeyinde 10 Ağustos Caddesi arasında kalan bölgede bulunan ve Sosyal Konutlar olarak tanınan konutlar. Söz konusu bölgede 860 dairede yaklaşık 3 bin vatandaş yaşıyor. Sosyal Konut Bölgesi ilan edilen alanda, vatandaşların kurduğu kooperatifler ilk konutların temelini 1972 yılında attı. Bölgede son bloklar 1990 yılında tamamlandı. Ancak belediye uzmanlarının 2013 yılındaki incelemesinde 86 bloğun tamamı için ‘depreme dayanıksız’ raporu düzenlendi.
Çanakkale Belediyesi, Sosyal Konutlar’ın yıkılması için Kentsel Yenileme Projesi adıyla yarışma düzenledi, proje belirledi. Sosyal Konutlar’da yaşayan mülk sahiplerinden de vekaletname toplandı. Proje, 10 yıl içerisinde belli bir noktaya getirildikten sonra bürokrasiye takıldı. Bu sürede somut hiçbir adım atılmayan bölge, asrın depremi olarak kabul edilen Kahramanmaraş merkezli 10 ili yıkan depremi ile tekrar gündeme geldi.
Çürük binalarda yaşayan vatandaşlar, her depremde büyük tedirginlik yaşıyor. Bu depremde tedirginleri daha da arttı. Sağlam binalarda yaşayanların bile korktuğu bu günlerde çürük raporu verilen bu binalarda kalan vatandaşların korkusu kat kat daha arttı. Bu binalarda bine yakın vatandaş kalıyor. Burada aynı zamanda üniversite öğrencileri de kalıyor. Bazı öğrenciler de buralarda korktuklarını belirterek, ailelerinin bu konutlarda kalmamalarını istediği öğrenildi.  Evde kalmakta korktuklarını belirten vatandaşlar, bu sorunun artık çözülmesini istiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.