SGK Personeli İsyanda, "6 aylık iş 2 ayda yapılmak isteniyor”

Güncel 27.03.2023 - 13:00, Güncelleme: 27.03.2023 - 13:00
 

SGK Personeli İsyanda, "6 aylık iş 2 ayda yapılmak isteniyor”

EYT yasası ile beraber SGK çalışanlarının iş yükü çok arttı. Bu yükten şikayet eden çalışanlar adına Türk Büro-Sen bir açıklama yaparak şikayetlerini dile getirdi.
Kepez’de bulunan Çanakkale SGK il Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Türk Büro-Sen Çanakkale Şube Başkanı İlker Kurt, sendika üyesi çalışanların çektiği sıkıntıları dile getirdi. Kurt, verilerle durumun şöyle açıkladı; “Bildiğiniz üzere 2.250.000 vatandaşımızı ilgilendiren, kamuoyunda EYT olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili Kanun TBMM’den geçerek kanunlaşmış, uygulamada kadrosu 38.000 olmasına rağmen fiilen 23.000 personel ile rutin iş yükü kamu ortalamasının üzerinde olan SGK çalışanlarıyla 2.250.000 vatandaşımıza 1-2 ayda aylık bağlanması istenmektedir. Yıllık ortalama aylık bağlama kapasitesi 400.000 olan Kurumda olması gereken personelin yaklaşık %50 eksiğiyle hizmet veren kurumda 6 yıllık işin 1-2 ayda yapılması istenilmektedir. Böyle bir iş yükünün, hiçbir karşılığı olmadan SGK çalışanlarından istenmesi,  beklenmesi Dünyanın her yerinde angaryadır. Angarya da Anayasamıza göre suçtur. Sendikamız Türk Büro Sen bu kadar ağır iş yüküne karşın SGK çalışanları için;“666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerin yeniden müktesep hak olarak düzenlenmesi, Kurum İçi Uzmanlık hakkı verilmesi, Sosyal Güvenlik Hizmetleri Sınıfı oluşturulması ve buna bağlı Sosyal Güvenlik Tazminatı ödenmesi, 666 sayılı KHK ile kaldırılan fazla mesai ücretlerinin tekrar ödenmesi” hususları Sayın Bakanımıza hazırladığımız rapor ile sunulmuştur” denildi.
EYT yasası ile beraber SGK çalışanlarının iş yükü çok arttı. Bu yükten şikayet eden çalışanlar adına Türk Büro-Sen bir açıklama yaparak şikayetlerini dile getirdi.

Kepez’de bulunan Çanakkale SGK " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Çanakkale SGK il Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Türk Büro-Sen Çanakkale Şube Başkanı İlker Kurt, sendika üyesi çalışanların çektiği sıkıntıları dile getirdi. Kurt, verilerle durumun şöyle açıkladı; “Bildiğiniz üzere 2.250.000 vatandaşımızı ilgilendiren, kamuoyunda EYT olarak bilinen emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili Kanun TBMM’den geçerek kanunlaşmış, uygulamada kadrosu 38.000 olmasına rağmen fiilen 23.000 personel ile rutin iş yükü kamu ortalamasının üzerinde olan SGK çalışanlarıyla 2.250.000 vatandaşımıza 1-2 ayda aylık bağlanması istenmektedir.
Yıllık ortalama aylık bağlama kapasitesi 400.000 olan Kurumda olması gereken personelin yaklaşık %50 eksiğiyle hizmet veren kurumda 6 yıllık işin 1-2 ayda yapılması istenilmektedir. Böyle bir iş yükünün, hiçbir karşılığı olmadan SGK çalışanlarından istenmesi,  beklenmesi Dünyanın her yerinde angaryadır. Angarya da Anayasamıza göre suçtur. Sendikamız Türk Büro Sen bu kadar ağır iş yüküne karşın SGK çalışanları için;“666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerin yeniden müktesep hak olarak düzenlenmesi, Kurum İçi Uzmanlık hakkı verilmesi, Sosyal Güvenlik Hizmetleri Sınıfı oluşturulması ve buna bağlı Sosyal Güvenlik Tazminatı ödenmesi, 666 sayılı KHK ile kaldırılan fazla mesai ücretlerinin tekrar ödenmesi” hususları Sayın Bakanımıza hazırladığımız rapor ile sunulmuştur” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.