Şeytan Üçgeni Göbeğinde 4.5 Büyüklükte Deprem Oldu

Yaşam 13.11.2023 - 12:16, Güncelleme: 13.11.2023 - 12:16
 

Şeytan Üçgeni Göbeğinde 4.5 Büyüklükte Deprem Oldu

Şeytan Üçgeni'nde 4.5 büyüklüğünde deprem! Çanakkaleliler dikkat! Prof. Dr. Perinçek uyardı.
ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği bölümünden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, yılardır uyarıda bulunduğu deprem şeytan üçgeni alanında 4.5 şiddetinde deprem meydana geldiğini belirterek yetkililerin Çanakkale için önlem almasını istedi. Uzmanların en çok uyarıda bulunduğu ve beklediği depremlerin başında olası Marmara Depremi geliyor. Marmara bölgesinde 7 büyüklüğünde depremin olacağı sık sık dile getiriliyor. Olası bu depremin Marmara denizi çevresinde bulunan Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Balıkesir’i etkileyeceği tahmin ediliyor. Bu konuda uyarılarda bulunan uzmanlarda biri de ÇOMÜ’den emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, Perinçek, Marmara Denizi içinde Şeytan Üçgeni yönünde enerji  transferi yönlendirmesi olduğunu belirterek, “Şeytan üçgeninin sivri ucu Biga yönünü gösteriyor. Bu enerji transferi Erdek, Biga, Çan Bayramiç, Ayvacık dolayında bulunan fayları harekete geçirmesi söz konusu olabilir.. Haritada sadeleştirerek işaretlediğim kırmızı hat olarak işaretli fay zonu üzerinde enerji birikimi olduğunu düşünüyorum. Umarım bu enerji birikimi önümüzdeki 5 sene içinde büyük depreme neden olmaz ve uyumaya devam eden yöneticiler uyanıp tedbir almayı düşünmeye başlar. Bu arada yöre halkı kendi başına yapacakları işlerden de var. Bunların başında olanı uyuyan yöneticileri uyandırmak. Devamı gelecektir, umarım artçılar 4 büyüklüğü geçmez. Bu depremin öncü olma olasılığı azalmaya başladı. Dikkatli olalım. Halkımıza geçmiş olsun demek yetmiyor. Uyarıyı dikkate alma zamanı geldi geçti.” dedi.
Şeytan Üçgeni'nde 4.5 büyüklüğünde deprem! Çanakkaleliler dikkat! Prof. Dr. Perinçek uyardı.

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği bölümünden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, yılardır uyarıda bulunduğu deprem şeytan üçgeni alanında 4.5 şiddetinde deprem meydana geldiğini belirterek yetkililerin Çanakkale için önlem almasını istedi.

Uzmanların en çok uyarıda bulunduğu ve beklediği depremlerin başında olası Marmara Depremi geliyor. Marmara bölgesinde 7 büyüklüğünde depremin olacağı sık sık dile getiriliyor. Olası bu depremin Marmara denizi çevresinde bulunan Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Balıkesir’i etkileyeceği tahmin ediliyor.

Bu konuda uyarılarda bulunan uzmanlarda biri de ÇOMÜ’den emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, Perinçek, Marmara Denizi içinde Şeytan Üçgeni yönünde enerji  transferi yönlendirmesi olduğunu belirterek, “Şeytan üçgeninin sivri ucu Biga yönünü gösteriyor. Bu enerji transferi Erdek, Biga, Çan Bayramiç, Ayvacık dolayında bulunan fayları harekete geçirmesi söz konusu olabilir.. Haritada sadeleştirerek işaretlediğim kırmızı hat olarak işaretli fay zonu üzerinde enerji birikimi olduğunu düşünüyorum. Umarım bu enerji birikimi önümüzdeki 5 sene içinde büyük depreme neden olmaz ve uyumaya devam eden yöneticiler uyanıp tedbir almayı düşünmeye başlar. Bu arada yöre halkı kendi başına yapacakları işlerden de var. Bunların başında olanı uyuyan yöneticileri uyandırmak.

Devamı gelecektir, umarım artçılar 4 büyüklüğü geçmez. Bu depremin öncü olma olasılığı azalmaya başladı. Dikkatli olalım. Halkımıza geçmiş olsun demek yetmiyor. Uyarıyı dikkate alma zamanı geldi geçti.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.