Şener'den Kış Uyarısı: Maskeli Girmekte Yarar Var!

Yaşam 04.10.2022 - 11:33, Güncelleme: 04.10.2022 - 11:33
 

Şener'den Kış Uyarısı: Maskeli Girmekte Yarar Var!

Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, İngiltere'de vaka sayılarını artmasını ve kışa girerken Kovid 19 konusunda uyardı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, İngiltere'de vaka sayılarını artmasını ve kışa girerken Kovid 19 konusunda vatandaşlara sosyal medyası üzerinden bir uyarı yaptı. Şener; ‘’Kışa hatırlatma doz aşılı ve maskeli girmekte yarar var’’ dedi.
İngiltere bu kış Koronavirüs ile artacak büyük bir mevsimsel gribin neden olacağı son yılların en büyük salgını beklenirken uzmanlar grip mevsiminin bu yıl beklenenden erken geleceğini ve çok daha sert olacağını belirterek, virüs fırtınası kapsamında 20 bin kişinin hayatını kaybedebileceğini ve on binlerce kişinin de hastane kaldırılabileceğini düşünüyor. Bu bağlamda verileri değerlendiren sosyal medyasından bilgi veren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Alper Şener; ‘’İngiltere’de vaka sayıları ardından, hastaneye yatışlarda artmaya başladı. Ortalama 4-6 hafta sonra (kasım) Türkiye’de de artışlar olabilir. Sebepler, Aşıdan kaçan yeni varyantlar, “Toplumsal bağışıklık indeksi”ni arttıracak hatırlatma dozlarının ihmali, Kışa hatırlatma doz aşılı ve maskeli girmekte yarar var” ifadelerini kullanarak uyarıda bulundu. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) Uyarmıştı  Beklenen vaka sayılarının arttığı kış hakkında, Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), koronavirüs ve mevsimsel grip g”ibi virüslerin geniş çapta yayılmaya başlaması nedeni ile İngiliz vatandaşlarını kendilerini bekleyen 'zor kış' konusunda uyardı. Ajans yetkilileri buldukları her fırsatta insanları aşı olmaya çağırırken, UKHSA'nın baş tıbbi danışmanı Dr. Susan Hopkins, gribin de koronavirüsün de bu kış ölümcül tehdit olduğu hakkında; "Sizlere aşı teklif edildiğinde lütfen hem kendinizi korumak hem de sağlık hizmetlerimizin üzerindeki yükü azaltmak için bir adım öne çıkın" dedi.  Grip Neden Riskli? Grip; 39 derece ateş, şiddetli kas-eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkan bir mevsim hastalığı. Kış aylarında yaklaşık 8-10 hafta kadar etkili oluyor ve toplumumuzun neredeyse yüzde 40’ını doğrudan etkiliyor. Özellikle 65 yaş üstü kişiler, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar için grip hayati tehlikeye enden olabiliyor. Türkiye’de Nezle ve Soğuk Algınlığı Yaygınlaştı Son günlerde Türkiye’de soğuk algınlığının artması özellikle geçtiğimiz haftalardan bu yana havaların sürekli değişimi mevsimsel soğul algınlığının artmasına neden oluyor. Bazı vatandalar soğul algınlığı ile gripi hatta Kovid olduğu düşüncesine bile kapılabiliyor.  
Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, İngiltere'de vaka sayılarını artmasını ve kışa girerken Kovid 19 konusunda uyardı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, İngiltere'de vaka sayılarını artmasını ve kışa girerken Kovid 19 konusunda vatandaşlara sosyal medyası üzerinden bir uyarı yaptı. Şener; ‘’Kışa hatırlatma doz aşılı ve maskeli girmekte yarar var’’ dedi.

İngiltere bu kış Koronavirüs ile artacak büyük bir mevsimsel gribin neden olacağı son yılların en büyük salgını beklenirken uzmanlar grip mevsiminin bu yıl beklenenden erken geleceğini ve çok daha sert olacağını belirterek, virüs fırtınası kapsamında 20 bin kişinin hayatını kaybedebileceğini ve on binlerce kişinin de hastane kaldırılabileceğini düşünüyor. Bu bağlamda verileri değerlendiren sosyal medyasından bilgi veren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Alper Şener; ‘’İngiltere’de vaka sayıları ardından, hastaneye yatışlarda artmaya başladı. Ortalama 4-6 hafta sonra (kasım) Türkiye’de de artışlar olabilir. Sebepler, Aşıdan kaçan yeni varyantlar, “Toplumsal bağışıklık indeksi”ni arttıracak hatırlatma dozlarının ihmali, Kışa hatırlatma doz aşılı ve maskeli girmekte yarar var” ifadelerini kullanarak uyarıda bulundu.
Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) Uyarmıştı 
Beklenen vaka sayılarının arttığı kış hakkında, Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), koronavirüs ve mevsimsel grip g”ibi virüslerin geniş çapta yayılmaya başlaması nedeni ile İngiliz vatandaşlarını kendilerini bekleyen 'zor kış' konusunda uyardı. Ajans yetkilileri buldukları her fırsatta insanları aşı olmaya çağırırken, UKHSA'nın baş tıbbi danışmanı Dr. Susan Hopkins, gribin de koronavirüsün de bu kış ölümcül tehdit olduğu hakkında; "Sizlere aşı teklif edildiğinde lütfen hem kendinizi korumak hem de sağlık hizmetlerimizin üzerindeki yükü azaltmak için bir adım öne çıkın" dedi. 
Grip Neden Riskli?
Grip; 39 derece ateş, şiddetli kas-eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkan bir mevsim hastalığı. Kış aylarında yaklaşık 8-10 hafta kadar etkili oluyor ve toplumumuzun neredeyse yüzde 40’ını doğrudan etkiliyor. Özellikle 65 yaş üstü kişiler, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar için grip hayati tehlikeye enden olabiliyor.
Türkiye’de Nezle ve Soğuk Algınlığı Yaygınlaştı
Son günlerde Türkiye’de soğuk algınlığının artması özellikle geçtiğimiz haftalardan bu yana havaların sürekli değişimi mevsimsel soğul algınlığının artmasına neden oluyor. Bazı vatandalar soğul algınlığı ile gripi hatta Kovid olduğu düşüncesine bile kapılabiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.