Rıdvan Uz, Fitneye Dur Diyorum, Çanakkale’de İttifak Yok!

Siyaset 26.09.2023 - 23:25, Güncelleme: 26.09.2023 - 23:25
 

Rıdvan Uz, Fitneye Dur Diyorum, Çanakkale’de İttifak Yok!

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, yerel seçimlerde CHP ile Çanakkale özelinde ittifak yapacaklarına dair çıkan iddiaları kesin bir dille yalanladı. Uz, İYİ Parti’nin Çanakkale, Kepez ve Çan belediyeleri karşılığında CHP ile pazarlık yaptığı yönündeki söylentileri kesin bir dille yalanladı. Uz, İYİ Parti’nin hiçbir parti ile pazarlık masasına oturmayacağını ve kimseden belediye taleplerinin olmadığını ifade etti.
Uz yaptığı açıklamada, “asla pazarlık masasında bulunmayacağız. Biz milletin kalbinin kapısında olacağız. Millet kararını verecek. Onlar eğer uygun görürse, doğru aday çıkartırsak bizi tercih edecekler, beğenmezlerse etmeyecekler. Dolayısıyla bu dedikodu ve fitneye dur demek istiyorum. Böyle bir şey yok, biz tek başına hür ve müstakil gireceğiz. Bütün partiler de adaylarını çıkarsınlar ve güzel bir yarış olsun. Bu yarışın sonunda da Çanakkale'miz kazansın.” İYİ Parti önümüzdeki yerel seçimlerde genel idare kurulunda alınan karar uyarınca 81 il ve ilçelerde kendi adaylarıyla girecek. Uz açıklamasının devamında, “Biz İYİ Parti ailesi olarak teşkilatlarımızla beraber tüm Türkiye'de Çanakkale'de olmak üzere il, ilçe ve beldelerde kendi başımıza seçimlere gireceğiz. Bir alternatif sunmak istiyoruz milletimize, buna arzuluyoruz. Siyasetin kutuplaşmış, duvar örülmüş zihniyetine değil, vatandaş kendisine hizmet getirene bakacağı bir seçim olsun arzuluyoruz. Dolayısıyla bu sebeple biz insanımızın önüne üçüncü bir şıkkı sunmuş oluyoruz. Dolayısıyla İYİ Parti tüm Çanakkale ve tüm Türkiye'de, tüm ilçe ve beldelerde ayrı ayrı seçime gireceğiz” dedi. Milletvekili Uz seçimlere doğru proje ve doğru adaylarla hazırlandıklarını da vurguladı. Uz, “bu seçime hazırlanıyoruz. Hem projemizde hem doğru adaylarla hazırlanıyoruz. Bu da dediğim gibi insanlara yeni bir yol sunmaktır. Burada insanlar tercihlerini ona göre bakıp ona göre değerlendirecektir. Yani artık biz Atatürk'ün, İslam'ın, bayrağın ön plana getirilip, herkesin ortak faydalarının dövüştürülerek bir duvar örülmesine müsaade etmek istemiyoruz. Hepsi bizim değerimiz. Bu değerlerimizi kenara koyacağız, tartıştırmayacağız. Ve biz liyakatle, adayla, projeyle ön plana çıkılsın. Böyle bir seçim arzuluyoruz” dedi.  İYİ Parti'nin hür ve müstakil bir parti olduğunu belirleten Uz, hiçbir partiye CHP de dahil olmak üzere onlara bir belediye kazandırmak için kurulmadığını belirterek, Genel İdare Kurulu'nda alınan kararın arkasında olduklarını ifade etti.
İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, yerel seçimlerde CHP ile Çanakkale özelinde ittifak yapacaklarına dair çıkan iddiaları kesin bir dille yalanladı. Uz, İYİ Parti’nin Çanakkale, Kepez ve Çan belediyeleri karşılığında CHP ile pazarlık yaptığı yönündeki söylentileri kesin bir dille yalanladı. Uz, İYİ Parti’nin hiçbir parti ile pazarlık masasına oturmayacağını ve kimseden belediye taleplerinin olmadığını ifade etti.

Uz yaptığı açıklamada, “asla pazarlık masasında bulunmayacağız. Biz milletin kalbinin kapısında olacağız. Millet kararını verecek. Onlar eğer uygun görürse, doğru aday çıkartırsak bizi tercih edecekler, beğenmezlerse etmeyecekler. Dolayısıyla bu dedikodu ve fitneye dur demek istiyorum. Böyle bir şey yok, biz tek başına hür ve müstakil gireceğiz. Bütün partiler de adaylarını çıkarsınlar ve güzel bir yarış olsun. Bu yarışın sonunda da Çanakkale'miz kazansın.”

İYİ Parti önümüzdeki yerel seçimlerde genel idare kurulunda alınan karar uyarınca 81 il ve ilçelerde kendi adaylarıyla girecek.

Uz açıklamasının devamında, “Biz İYİ Parti ailesi olarak teşkilatlarımızla beraber tüm Türkiye'de Çanakkale'de olmak üzere il, ilçe ve beldelerde kendi başımıza seçimlere gireceğiz. Bir alternatif sunmak istiyoruz milletimize, buna arzuluyoruz. Siyasetin kutuplaşmış, duvar örülmüş zihniyetine değil, vatandaş kendisine hizmet getirene bakacağı bir seçim olsun arzuluyoruz. Dolayısıyla bu sebeple biz insanımızın önüne üçüncü bir şıkkı sunmuş oluyoruz. Dolayısıyla İYİ Parti tüm Çanakkale ve tüm Türkiye'de, tüm ilçe ve beldelerde ayrı ayrı seçime gireceğiz” dedi.

Milletvekili Uz seçimlere doğru proje ve doğru adaylarla hazırlandıklarını da vurguladı.

Uz, “bu seçime hazırlanıyoruz. Hem projemizde hem doğru adaylarla hazırlanıyoruz. Bu da dediğim gibi insanlara yeni bir yol sunmaktır. Burada insanlar tercihlerini ona göre bakıp ona göre değerlendirecektir. Yani artık biz Atatürk'ün, İslam'ın, bayrağın ön plana getirilip, herkesin ortak faydalarının dövüştürülerek bir duvar örülmesine müsaade etmek istemiyoruz. Hepsi bizim değerimiz. Bu değerlerimizi kenara koyacağız, tartıştırmayacağız. Ve biz liyakatle, adayla, projeyle ön plana çıkılsın. Böyle bir seçim arzuluyoruz” dedi. 

İYİ Parti'nin hür ve müstakil bir parti olduğunu belirleten Uz, hiçbir partiye CHP de dahil olmak üzere onlara bir belediye kazandırmak için kurulmadığını belirterek, Genel İdare Kurulu'nda alınan kararın arkasında olduklarını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.