Önseçim Yoksa Biz de Yokuz, Aday Adaylık Başvurularını Geri Çektiler

Siyaset 05.01.2024 - 12:24, Güncelleme: 05.01.2024 - 12:24
 

Önseçim Yoksa Biz de Yokuz, Aday Adaylık Başvurularını Geri Çektiler

Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı ve Belediye Meclis Üyesi CHP'li Av. H. Erdal Gezen’in beraberindeki isimler, önseçim yapılmadığı için Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylık başvurularını geri çekti. Başvurusunu geri çeken isimler ise şu şekilde oldu: Semih Çevik, Sibel Koç, Kanber Koç, Murat Acar ve Alp Can Çakmak.
Cumhuriyet Halk Partisinde Genel Merkez tarafından Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak Muharrem Erkek’in belirlendiği duyurulmuştu. Çanakkale’deki diğer üç Belediye Başkan Aday Adayı olan İrfan Mutluay, Erdal Gezen ve Mehmet Öngen ise ön seçim taleplerini süreç içerisinde sıkça belirtmişti. Erkek’in adaylığının kesinleşmesinin akabinde partide tepkiler arka arkaya geldi. Mutluay, ön seçim talebini yinelemek için Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne yürürken, Gezen ise “aday adaylarına eşit şartlar tanınmadığı” açıklamasında bulundu. Bugün ise Gezen ve beraberindeki isimler; CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığına giderek, Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylık başvurularını geri çekmek amacıyla dilekçelerini sundu. Başvurusunu geri çeken isimler ise şu şekilde oldu: Semih Çevik, Sibel Koç, Kanber Koç, Murat Acar ve Alp Can Çakmak. Kamuoyu ile paylaşılan dilekçede şu ifadeler yer aldı: “31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde Çanakkale Belediye Meclis üyeliği aday adaylığı için Merkez İlçe Başkanlığına başvuruda bulunmuştum. Belediye başkan adayı belirlenmesinde, parti içi demokrasi anlayışının en önemli göstergesi olan ön seçim veya üye bazında temayül yoklaması yapılmamıştır. Başkan adayının kentimizde yapıldığı ileri sürülen kamuoyu araştırmaları, sivil toplum kuruluşlarının, parti yöneticilerimizin görüş ve değerlendirmeleri dikkate alınarak belirlenmesinin şahsımda ve partimiz üye tabanında yarattığı rahatsızlık nedeniyle aday adaylığı başvurumu geri çekiyorum.”
Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı ve Belediye Meclis Üyesi CHP'li Av. H. Erdal Gezen’in beraberindeki isimler, önseçim yapılmadığı için Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylık başvurularını geri çekti. Başvurusunu geri çeken isimler ise şu şekilde oldu: Semih Çevik, Sibel Koç, Kanber Koç, Murat Acar ve Alp Can Çakmak.

Cumhuriyet Halk Partisinde Genel Merkez tarafından Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak Muharrem Erkek’in belirlendiği duyurulmuştu. Çanakkale’deki diğer üç Belediye Başkan Aday Adayı olan İrfan Mutluay, Erdal Gezen ve Mehmet Öngen ise ön seçim taleplerini süreç içerisinde sıkça belirtmişti. Erkek’in adaylığının kesinleşmesinin akabinde partide tepkiler arka arkaya geldi.

Mutluay, ön seçim talebini yinelemek için Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne yürürken, Gezen ise “aday adaylarına eşit şartlar tanınmadığı” açıklamasında bulundu.

Bugün ise Gezen ve beraberindeki isimler; CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığına giderek, Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylık başvurularını geri çekmek amacıyla dilekçelerini sundu. Başvurusunu geri çeken isimler ise şu şekilde oldu: Semih Çevik, Sibel Koç, Kanber Koç, Murat Acar ve Alp Can Çakmak.

Kamuoyu ile paylaşılan dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde Çanakkale Belediye Meclis üyeliği aday adaylığı için Merkez İlçe Başkanlığına başvuruda bulunmuştum.

Belediye başkan adayı belirlenmesinde, parti içi demokrasi anlayışının en önemli göstergesi olan ön seçim veya üye bazında temayül yoklaması yapılmamıştır. Başkan adayının kentimizde yapıldığı ileri sürülen kamuoyu araştırmaları, sivil toplum kuruluşlarının, parti yöneticilerimizin görüş ve değerlendirmeleri dikkate alınarak belirlenmesinin şahsımda ve partimiz üye tabanında yarattığı rahatsızlık nedeniyle aday adaylığı başvurumu geri çekiyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.