Kızılderililer Meyvesi Aronya Çanakkale’yi Sevdi

Yaşam 26.09.2023 - 11:02, Güncelleme: 26.09.2023 - 11:02
 

Kızılderililer Meyvesi Aronya Çanakkale’yi Sevdi

Bütün dünyada şifa kaynağı olarak kullanılan ve Kızılderililerin meyvesi olarak bilinen aronya meyvesi Çanakkale’nin birçok bölgesinde de artık yetişiyor. Bu yılki aronya meyvesinin hasadı şenlik havasında yapıldı
Kızılderililer meyvesi olarak bilinen ve son yıllarda büyük ilgi gören aronya meyvesi Türkiye'de 2017 yılından bu yana üretimi yapılıyor. Besin değeri yüksek antioksidanlar içeren "aronya" meyvesi, gıda sanayisinden eczacılık sektörüne kadar birçok alanda kullanılıyor. Çanakkale'de ise aronya meyvesinin üretimine olan ilgi her geçen gün artıyor. Yenice ilçesinde bulunan Agonya bölgesinde ekimi gerçekleştirilen aronya meyvesinin ilk hasat şenliği düzenlendi. Yapılan hasada ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parit Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, "Aronya’yı ilerleyen yıllarda çok daha sık duyacağımıza inanıyorum. Biz denedik ve sevdik. Türkiye de çok sevecek ve Yenice bir kez daha adından söz ettirecek" dedi. MÜSİAD Kadın Çanakkale, MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Reşadiye Muhtarlığı, Hıdırlar Muhtarlığı ve Kurtlar Muhtarlığı iş birliğiyle Agonya bölgesinde ekilen Aronya Meyvesinin ilk Hasat Şenliği" etkinliği gerçekleştirildi. Cesur Adımlar Atan Ve İddiasını Koruyan Yenice Çiftçisi Yapılan hasat şenliğine yönelik açıklamalarda bulunan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, "Yenice’nin Reşadiye köyünde, Aronya meyvesinin ilk hasadını hep birlikte gerçekleştirdik. Tütünden sonra kapya, ardından da çilekle cesur adımlar atan ve iddiasını koruyan Yenice çiftçisi, şimdi de ‘Aronya’ ile çalışkanlığını gösteriyor. Tüm bu emekleri için Tarım İl Müdürlüğümüze, MÜSİAD’a, Yenice’nin Reşadiye, Hıdırlar ve Kurtlar muhtarlıklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Aronya’yı ilerleyen yıllarda çok daha sık duyacağımıza inanıyorum. Biz denedik ve sevdik. Türkiye de çok sevecek ve Yenice bir kez daha adından söz ettirecek" dedi. Eczacılık Sektöründe de Kullanılmakta Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz ise, “Aronya bir sağlık meyvesi. Türkiye’de 2017 yılından itibaren üretimine başlanan, süper meyve olarak bilinen "aronya" besin değeri yüksek antioksidan bir meyve, hem gıda sanayiinde hem de eczacılık sektöründe kullanılmakta, ayrıca taze ve kuru meyve olarak da değerlendirilmekte. Hasat hayırlı, bol ve bereketli olsun” ifadelerini kullandı.
Bütün dünyada şifa kaynağı olarak kullanılan ve Kızılderililerin meyvesi olarak bilinen aronya meyvesi Çanakkale’nin birçok bölgesinde de artık yetişiyor. Bu yılki aronya meyvesinin hasadı şenlik havasında yapıldı

Kızılderililer meyvesi olarak bilinen ve son yıllarda büyük ilgi gören aronya meyvesi Türkiye'de 2017 yılından bu yana üretimi yapılıyor. Besin değeri yüksek antioksidanlar içeren "aronya" meyvesi, gıda sanayisinden eczacılık sektörüne kadar birçok alanda kullanılıyor. Çanakkale'de ise aronya meyvesinin üretimine olan ilgi her geçen gün artıyor. Yenice ilçesinde bulunan Agonya bölgesinde ekimi gerçekleştirilen aronya meyvesinin ilk hasat şenliği düzenlendi. Yapılan hasada ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parit Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, "Aronya’yı ilerleyen yıllarda çok daha sık duyacağımıza inanıyorum. Biz denedik ve sevdik. Türkiye de çok sevecek ve Yenice bir kez daha adından söz ettirecek" dedi.

MÜSİAD Kadın Çanakkale, MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Reşadiye Muhtarlığı, Hıdırlar Muhtarlığı ve Kurtlar Muhtarlığı iş birliğiyle Agonya bölgesinde ekilen Aronya Meyvesinin ilk Hasat Şenliği" etkinliği gerçekleştirildi.

Cesur Adımlar Atan Ve İddiasını Koruyan Yenice Çiftçisi

Yapılan hasat şenliğine yönelik açıklamalarda bulunan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, "Yenice’nin Reşadiye köyünde, Aronya meyvesinin ilk hasadını hep birlikte gerçekleştirdik. Tütünden sonra kapya, ardından da çilekle cesur adımlar atan ve iddiasını koruyan Yenice çiftçisi, şimdi de ‘Aronya’ ile çalışkanlığını gösteriyor. Tüm bu emekleri için Tarım İl Müdürlüğümüze, MÜSİAD’a, Yenice’nin Reşadiye, Hıdırlar ve Kurtlar muhtarlıklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Aronya’yı ilerleyen yıllarda çok daha sık duyacağımıza inanıyorum. Biz denedik ve sevdik. Türkiye de çok sevecek ve Yenice bir kez daha adından söz ettirecek" dedi.

Eczacılık Sektöründe de Kullanılmakta
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz ise, “Aronya bir sağlık meyvesi. Türkiye’de 2017 yılından itibaren üretimine başlanan, süper meyve olarak bilinen "aronya" besin değeri yüksek antioksidan bir meyve, hem gıda sanayiinde hem de eczacılık sektöründe kullanılmakta, ayrıca taze ve kuru meyve olarak da değerlendirilmekte. Hasat hayırlı, bol ve bereketli olsun” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.