Kılıçdaroğlu, Zekeriya Özʹü Sahipleniyor

Güncel 27.04.2016 - 00:00, Güncelleme: 02.09.2021 - 15:40
 

Kılıçdaroğlu, Zekeriya Özʹü Sahipleniyor

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ergenekon davasına ˮkumpasˮ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluʹnun, 17-25 Aralık davalarını sahiplendiğini belirterek, ˮYurt dışına kaçan Savcı Zekeriya Özʹü sahipleniyor. Milletimiz CHPʹnin içerisine düştüğü bu çelişkili durumun farkındadırˮ dedi.
Turan, yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantılarında her hafta ayrı bir skandala imza attığını savunarak, bugünkü toplantıda Ergenekon davası için "AK Parti kumpası" dediğini aktardı. "Bu ülkede adı Ergenekon olsun ya da başka bir şey olsun darbe ve vesayet diye bir gerçek vardır. AK Parti döneminde de vesayet kurma ve darbe girişimleri oldu. Ancak AK Parti bunların karşısında durdu." ifadelerini kullanan Turan, şunları söyledi: "Bu davaya 'AK Parti kumpası' diyen Kılıçdaroğlu'na sormak gerekir, acaba 17-25 Aralık sürecinde AK Parti ve Tayyip Erdoğan olmasaydı ne olacaktı? Bizler bu girişimler karşısında direnç göstermeseydik ne olacaktı? Ergenekon davası bir torba davaya dönüştürülecek ve çok daha fazla insan bu işin içerisine katılacaktı. Eğer bugün toplumda bu dava sorgulanıyorsa, bunu da AK Parti sağlamıştır. Ama Ergenekon davasına 'kumpas' diyen Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık davalarını sahipleniyor. Yurt dışına kaçan Savcı Zekeriya Öz'ü sahipleniyor. Milletimiz CHP'nin içerisine düştüğü bu çelişkili durumun farkındadır. Kaldı ki Yargıtay, beraat kararı vermiş değil. Yerel mahkemede yargılama devam edecek. Bunu beraat olarak sunup, olayı manipüle etmek doğru değildir. Bağımsız yargının bu davayı sonuçlandırarak, milletimizin gerçekleri anlamasına yardımcı olacağına inanıyorum. "
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ergenekon davasına ˮkumpasˮ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluʹnun, 17-25 Aralık davalarını sahiplendiğini belirterek, ˮYurt dışına kaçan Savcı Zekeriya Özʹü sahipleniyor. Milletimiz CHPʹnin içerisine düştüğü bu çelişkili durumun farkındadırˮ dedi.

Turan, yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantılarında her hafta ayrı bir skandala imza attığını savunarak, bugünkü toplantıda Ergenekon davası için "AK Parti kumpası" dediğini aktardı.

"Bu ülkede adı Ergenekon olsun ya da başka bir şey olsun darbe ve vesayet diye bir gerçek vardır. AK Parti döneminde de vesayet kurma ve darbe girişimleri oldu. Ancak AK Parti bunların karşısında durdu." ifadelerini kullanan Turan, şunları söyledi:

"Bu davaya 'AK Parti kumpası' diyen Kılıçdaroğlu'na sormak gerekir, acaba 17-25 Aralık sürecinde AK Parti ve Tayyip Erdoğan olmasaydı ne olacaktı? Bizler bu girişimler karşısında direnç göstermeseydik ne olacaktı? Ergenekon davası bir torba davaya dönüştürülecek ve çok daha fazla insan bu işin içerisine katılacaktı. Eğer bugün toplumda bu dava sorgulanıyorsa, bunu da AK Parti sağlamıştır. Ama Ergenekon davasına 'kumpas' diyen Kılıçdaroğlu, 17-25 Aralık davalarını sahipleniyor. Yurt dışına kaçan Savcı Zekeriya Öz'ü sahipleniyor. Milletimiz CHP'nin içerisine düştüğü bu çelişkili durumun farkındadır. Kaldı ki Yargıtay, beraat kararı vermiş değil. Yerel mahkemede yargılama devam edecek. Bunu beraat olarak sunup, olayı manipüle etmek doğru değildir. Bağımsız yargının bu davayı sonuçlandırarak, milletimizin gerçekleri anlamasına yardımcı olacağına inanıyorum. "

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.